Bygg din egen grill – idéer för DIY -projekt med natursten eller tegel

Om du bygger ett utekök eller en grill själv kan du enkelt anpassa det till dina behov och välja material efter din smak och budget. Dessa mysiga områden i trädgården eller på gården är lämpliga för sommarfester eller grillar samt för intima middagar för två eller med familjen. Om du använder natursten eller gamla tegelstenar för en grill kan ett DIY -projekt för trädgården spara mycket pengar. Men du kan få det hela att se ut precis som de kommersiellt tillgängliga grillarna som du får byggt av proffs.

Bygg rätt grill själv

Designa din egen naturstengrill på husets bakgård

Framför allt, kom ihåg att du har ett tufft beslut att ta innan du börjar bygga. Först och främst måste du bestämma vilken typ av material du vill bygga en grill själv. Förutom att välja vilken typ av sten du vill använda måste du också välja den plats i ditt utomhusutrymme där du vill göra ditt eget projekt. Det är också en bra idé att bygga strukturen nära köket. Samtidigt får det dock inte vara i närheten av växter, buskar eller staket. Du bör uppmärksamma detta för att undvika onödiga olyckor och brandfaror. Så om det finns några saker i ditt utomhusområde som lätt kan brinna är det bäst att hålla dem borta från grillen.

utomhus spis grill bygg din egen natursten omgiven av skog

Naturligtvis, om du har en trädgård som du skulle vilja bygga din egen grill i, är det möjligt att köpa en färdig struktur gjord av eldfasta tegelstenar som du enkelt kan montera. Men om du har bestämt dig för din egen design kan du kombinera murverket med olika material. Dessutom måste du styras av funktionaliteten. Men det är önskvärt att hitta harmoni mellan material, färger, former och andra detaljer. För bortsett från matlagning bör detta också vara en plats för välbefinnande och estetik.

Följ enkla steg som bygginstruktioner

Tegelgrill bygga själv murverk med grillrist och kol i trädgården

Lägg till att börja med det första lagret av stora platta stenar eller tegelstenar på golvet och fyll mellanrummen mellan stenarna med murbrukblandningen. Fortsätt placera fler lager tills du tycker att strukturen är tillräckligt hög och glöm inte att fylla i luckorna i varje lager med injekteringsblandningen. Du kan sedan lägga naturstenen på grillens utsida och fylla rummen med murbruk igen. Men när du gör detta, se till att ta bort eventuellt överskott av murbruk när du lägger stenplattorna. Du kan använda en hammare om du känner att du behöver skulptera stenen.

Professionell tegelgrill med svarta tegeldörrar

Du kan sedan använda metallfästen för grillens sista stenskikt. Se till att du lägger dem i murbruk och inte på stenarna för att hålla grillen stabil. Lägg först grillen på den efter att du har tagit de första stegen. Vänta några dagar tills murbruk torkat. Sedan kan du använda grillen när som helst. Kom ihåg att måtten och strukturen beror på dina preferenser. Du kan göra designen hur du vill, så länge du bygger det hela stabilt och inte låter det kollapsa. Antalet saker som krävs för ett sådant projekt kan variera beroende på byggnadens storlek.

Tips om grillens struktur och skötsel

vård av grillgaller använd en metallborste

Grillens innervägg kan beklädas med brandstenar för ytterligare värmelagring, som kallas eldfasta tegelstenar och är gjorda av eldsten. Välj rostfritt, belagt gjutjärn eller rostfritt stål för grillningen. Detta kan sedan bäras av vinkeljärn eller tegel. En 10 till 15 cm tjock bas av fiberarmerad betong över en lika tjock bas av tampat grus ger mer stabilitet. Dessutom ska det hela omges av massiva tegelväggar och bårramar. En helplåt är lämplig och förenklar också borttagning av aska. Placera detta ca 20 till 40 cm under grillen.

Fristående grill av natursten med skorsten på bakgården

De högre rygg- och sidoväggarna på en designad och byggd grillplats minskar risken för gnistor. Tunnare, långsträckta innerväggar gör det lättare att komma åt gallren från sidan medan du lagar mat. Innan du bygger, bestäm vilken riktning vindarna vanligtvis blåser och placera grillen så att röken blåser bort från kocken och matplatsen. Om du är osäker kan du sticka små flaggor i gräsmattan och titta på. För underhåll, borsta det varma grillgallret regelbundet för att förhindra att bakterier bildas. Efter kylning, spraya med vegetabilisk olja för att förhindra rost. Kassera kall ask efter varje användning för att undvika överdriven rök och obehagliga dofter.

Kamin i trädgården med solstol

Natursten och tegel är bra val eftersom dessa material behåller värmen väl. Som brandsäkra byggmaterial sönderfaller de inte när de utsätts för värme. Så om du har grundläggande färdigheter, en stark rygg och några goda vänner, bör detta vara din go-to. Men kanske du kan anlita en professionell för att göra några invecklade murverk.