Bygg din egen trädgårdsbänk – 28 idéer för trädgården

Bygg din egen trädgårdsbänk två-gamla-trä-stolar-mint-grön-färg

Vi visar dig 28 idéer om hur du gör en Bygg din egen trädgårdsbänk burk. Du kan bygga trädgårdsbänken av gamla möbler, eller välja en modern variant med integrerade blomlådor. Du kan också krydda en gammal trädgårdsbänk och väcka den till liv igen. Idéerna är olika och kan integreras perfekt i alla trädgårdar.

Bygg din egen trädgårdsbänk – modern variant

Bänkplanter skapar en koloniträdgård

Om du vill bygga en modern trädgårdsbänk behöver du inte nödvändigtvis dyrt material från järnaffären. Detta DIY-projekt visar dig hur du gör en gammal trädörr till en mysig bänk med inbyggda planteringar. Följande material och verktyg krävs för detta:

 • Massivträsdörr med horisontellt panelade sektioner
 • borrmaskin
 • Fram-och återgående sågen
 • Låstång
 • Trälim
 • Trälister
 • Träskivor för kanterna
 • Rostfria skruvar
 • Sandpapper
 • Primer och färg
 • två blomlådor
 • Planteringsjord
 • Växter för badkar

Trädgårdsbänk – material och instruktioner

Monteringsanvisning för trädgårdsbänk

Bygg din egen trädgårdsbänk instruktioner

Så att du får det här Bygg din egen trädgårdsbänk du behöver en dörr av massivt trä med paneler, bordsben av trä, lim, skruvar, sandpapper, färg och lack, två blomlådor / av lövträ /. Skär ut dörrens två träpaneler på båda sidor och fäst växtlådorna på dem. Fotoinstruktioner /. Plantarna kommer att fungera som stöd för trädgårdsbänken. Nu är det bara att måla och plantera dem, och du är klar.

Snabbguide för trädgårdsbänkfärgblommor

Arbeta på en såghäst eller arbetsbänk. Klipp ut dörrens vänstra och högra yttre fält och limma trälisterna till de inre kanterna. För att göra trädgårdsbänken mer stabil, bygg en ram för dörren av träskivor. Slipa sedan dörren, grunda och måla i valfri färg. Sätt slutligen dörren ovanpå blomlådan så att öppningarna är direkt ovanför lådan. Fyll sedan med jord och plantera de valda växterna eller blommorna.

Bygg din egen trädgårdsbänk – uppdatera den gamla bänken

Bygg din egen trädgårdsbänk med två gamla trästolar

Vi har inkluderat flera idéer för dig om hur du skapar en Bygg din egen trädgårdsbänk kan – lite kreativitet räcker och du behöver inte satsa stort på det. Du kan helt enkelt “klippa ut” en rustik träbänk från en trädstam. Om du har gamla barstolar kan du stoppa om dem och förvandla dem till en modern, bekväm bänk. Dekorativa sänggavlar av smidesjärn är perfekta för ryggstöd. Dekorativa stenpelare i trädgården kan fungera som stöd för en trädgårdsbänk. Få inspiration från dessa intressanta och originella idéer!

trädgård-bänk-bygg-själv-cement-kakel-betong-block-trä-överlägg

Trädgårdsbänkar med inbyggda planteringar är särskilt populära eftersom de passar fint in i trädgården. Du kan bygga en enkel trädgårdsbänk själv genom att använda växtstenar som bas. Sätet kan monteras snabbt och enkelt från några träskivor. Det krävs bara lite skicklighet och rätt verktyg.

Bygg din egen trädgårdsbänk med betongblock och träplankor

Du kan också använda växtstenarna som bas på olika sätt, nämligen som ben för trädgårdsbänken. Fyrkantiga trälister passar perfekt in i öppningarna i planteringsstenarna, vilket skapar en bänk med en enkel design. Inga verktyg eller ytterligare material krävs för detta. Om du vill kan du bara måla DIY -trädgårdsbänken eller dekorera den med andra element så att den passar trädgården.

trädgård-bänk-bygg-själv-stenar-träskivor

Stenar kan också fungera som ben för en trädgårdsbänk. För detta krävs dock identiska stenblock som kan staplas stabilt ovanpå varandra. Beroende på önskad höjd på bänken behöver du totalt fyra eller sex stenblock för detta projekt. En träskiva kan skäras i storlek som sittplats och placeras på stenarna. Återigen behövs inga ytterligare material för detta DIY -projekt.

Krydda den gamla trädgårdsbänken

gul trädgårdsbänk bygg trädgårdsträd själv

Om du redan har en trädgårdsbänk som du inte längre gillar kan du krydda den gamla möbeln istället för att bygga en ny. Å ena sidan kan bänken fräschas upp med lite färg eller lack och få nytt liv. Å andra sidan kan du byta ut en del, till exempel sätet eller ryggstödet.

lila trädgård bänk rustik stil trädgård blommor dekoration

Om den gamla trädgårdsbänken inte längre är lämplig för sittande kan du göra om den till ett planteringsbord. Dekorera sätet med olika krukor, blomlådor och andra planteringar som kommer att förbättra din trädgård. Hitta sedan en lämplig plats i utomhusområdet för växtbordet, där du framgångsrikt kan iscensätta det.

Renovera och måla om gammal trädgårdsbänk

Bygg idéer för bänkfärgträdgård

Med rätt färger kan varje gammal trädgårdsbänk förvandlas till ett blickfång i trädgården eller på verandan. För målning är det bäst att använda färger som kan täcka bristerna i din bank väl. Rika färger rekommenderas och även mörkare toner om det behövs.

Trädgårdsbänk i medelhavsstil

vacker trädgård bänk blå färg balkong

Om du är entusiastisk över Medelhavsträdgårdar, kan du designa ett vackert hörn med medelhavsstil i ditt eget utomhusområde. För att göra detta målar du den gamla trädgårdsbänken blå och dekorerar hörnet med flera plantkrukor och blommande blommor. Du kan också bygga en trädgårdsbänk själv och sedan måla och dekorera den.

Rustik träbänk

rustik trädgårdsbänk självbyggt trämaterial

Du kan bygga en rustik trädgårdsbänk själv av en stor träbit och ge trädgården en naturlig touch. För detta kan den övre delen av träbiten klippas ut och sedan slipas så mycket som behövs, så att en bekväm sittplats skapas.

En annan variant för en rustik trädgårdsbänk

rustik trädgård bänk bambu sekretess skärm trädgård

Bänk med förvaringsutrymme

mysig bänkklädsel pall design

Måla om den gamla bänken

blå smidesjärn bänk form design

Azure trädgårdsbänk

Bygg en blå trädgårdsbänk själv

Trädgårdsbänk framför husets entré

Lantlig stil trädgård röd idéer blomma låda

Träbänk i smidesjärn med mysiga kuddar

Smidesjärn trädgård bänk design

Mysig sittgrupp i trädgården

Trädgård pergola häck växter design blommor buskar

Vanlig trädgårdsbänk i trä

Träbänk trädgård frukt frukt

Trädgårdsbänk i teak

enkel trädgård bänk stenvägg rosor rosa färg

Trädgårdsbänk i sten

Sten trädgård bänk rosor trädgård design vårblommor

Trädgårdsbänk av natursten

Natursten trädgårdsbänk trädgård design idéer

Mysig sittgrupp med en bänk i smidesjärn

Sittgrupp trädgård organisera buskar sten plattor golv

Trädgårdsbänk i metall

Metallbänk designidé stenplattor

Trädgårdsbänkar – originalidéer

liten mysig trädgårdsbänk trä natursten

Mysig trädgårdsbänk i trä

Trädgårdsbänk trädgårdsterrasser rosor vårblommor