Dekorera köksskåp och fräscha upp utan ombyggnad

Köksuppfräschande lådor

Köksskåp som ser daterade ut kan verkligen förstöra det övergripande utseendet på köket. Tyvärr är garderober en av de dyraste komponenterna när det gäller renoveringstid. Det är möjligt att dekorera skåpen och utan att strippa och bearbeta eller måla. Här lär du dig hur du dekorerar enkla sätt och fräschar upp utan ombyggnad. Med några enkla tillägg kan du förvandla köket helt och förbättra utseendet på ditt favoritrum i huset.

Handtag och knoppar på köksskåpen

Köksskåp-fräscha upp-dekorera-handtag-knoppar

Ett av de enklaste och mest dramatiska sätten att uppdatera ett köksskåp är med nya handtag och vred. När hårdvaran äntligen ser utdaterad och sliten ut, byt ut de gamla handtagen och gör en märkbar skillnad. Om skåp och lådor inte hade handtag eller vred kan de bara läggas till. Med noggrann utjämning och dimensionering är tillägg av hårdvara en mycket enkel uppgift och det här ensamma ger köksskåpen ett helt nytt utseende.

Köksskåp med falska sniderier

Köksskåp-dekorera-falska-träsniderier

Visste du att det finns träreliefer som kan limas på trämöbler och skåp? Besök nästan vilken lokal träbearbetningshandlare som helst och du hittar dussintals ristningar. Allt du behöver göra är att ta bort skåpdörrarna eller lådfronterna, och efter att ristningarna har färgats och förseglats, säkra dem med trälim av god kvalitet. Förvara dörrarna och lådfronterna på en horisontell arbetsyta tills limmet torkar helt. När dörrarna och lådfronterna är installerade igen ser de helt nya ut och anmärkningsvärt annorlunda.

Köksskåp-fräscha upp-dekorera-falska träsniderier

Lister och klistermärken

Att lägga till dekorativa träelement är ett annat enkelt sätt att dekorera och fräscha upp skåpen utan ombyggnad. De tunna remsorna finns i många färger, utföranden och bredder. De är lätta att skära och limmade på plats längs kanterna. Du får en unik köksskåpsdesign och tilltalar köket.

Fällbara skåp

Köksskåp-utfällbar diskbänk

Du kan fräscha upp fällbara skåp och lådor genom att lägga till lite extra förvaringsutrymme. Lådfronter kan utrustas med praktiska klaffdörrar där du kan hålla svampar, små köksredskap eller något annat. Du kommer att upptäcka att dessa är mycket billiga online eller i de flesta större järnaffärer.

Kök-skåp-klistermärken-dekorera

När du har lagt till ny hårdvara och andra dekorativa tillägg ser köksskåpen helt annorlunda ut, eller hur? För mycket mindre än kostnaden för att helt renovera köket eller lägga till en ny köksfront kan du ge ditt kök ett fräscht nytt utseende. Om de befintliga modellerna av garderober är solida och i gott skick, finns det flera sätt att hitta olika sätt att ta dem till idag och förbättra rummets övergripande utseende.

Köksskåp-fräscha upp

Kök-skåp-uppfräschning-dekorera-flytta-enheter

Köksskåp-uppdatera-dekorera-lådor     skåpdörrar -fräscha-knappar-byte

Kök-fräscha upp-måla-handtag-byta

Köksfräschning-lyftmekanism

Kök-fräscha-dekorera-mekanism-lyft