DIY hagelskydd för bilen – 5 konstiga men effektiva bilskydd för spontant skydd

Sommartid betyder tyvärr också hagel och inte bara bönder och trädgårdsmästare lider av detta, vars oskyddade växter på åkrarna och i trädgårdarna kan förstöras. Bilägare som inte har garage eller carport är också bekymrade. Särskilda bilskydd erbjuds som är utformade för att ge skydd. Några av dem är till och med uppblåsbara eller i form av baldakiner, kallade skyddsrum. Men tänk om väderprognosen förutspår hagel och du är oförberedd och inte har tid att få ett sådant hagelskydd för din bil? Människors kreativitet känner inga gränser. Det är därför det finns några roliga lösningar som ger dig det skydd du behöver i sista minuten. Vi visar dig några smarta idéer som kan se konstiga ut men som skyddar din bil.

Hagelskydd för bilen – hur mycket hagel tål en bil?

Hagelskydd för bilen - hur mycket hagel tål en bil

Naturligtvis är hagelskydd för bilen inte absolut nödvändigt för små hagelstenar. Från vilken storlek hagel är skador på bilen oundvikliga? Först och främst bör det nämnas att inte bara storleken på hagelstenarna spelar en roll, utan också vindstyrkan som följer med detta naturfenomen. Till exempel anses spannmål upp till 0,5 cm i storlek ofarliga. Saker ser annorlunda ut från en storlek på 1 till 1,5 cm. Skador på lacken och plåten kan uppstå, särskilt om det också finns vindbyar som ökar den hastighet som hagelstenarna faller med.

Gör hagelskydd för bilen själv - smarta hackar från vardagliga föremål

Men eftersom du aldrig kan vara säker på förhand hur stora hagelstenarna blir, är det värt att spela säkert. Och i princip kan du snabbt använda allt i ditt hushåll som är mjukt och absorberar påverkan. Ta bred eltejp och ett av följande verktyg för att sätta ihop det perfekta hagelskyddet i sista minuten för din bil:

kartong

Hagelskydd för bilen av kartonger och isoleringstejp

Visst kommer kartongen inte att se vacker ut, men din bil kommer fortfarande att vara det efter haglet. Så snabbt ta ut alla de tomma kartonglådorna ur källaren och använd dem för att täcka din bil med dem. Med isoleringstejpen kan du underbart fixa kartongdelarna till bilen.

Kartong hagelskydd för bilen - lägg kartong över bilen

Omslag

Filt och kartong som bilskydd i avsaknad av garage eller carport

Det tjocka vintertäcket behöver inte vara detsamma på våra breddgrader, eftersom hagelstenarna inte är så stora här. Men den gamla sommaren eller mysiga filtar och hand- eller badhanddukar, som sedan kan tvättas igen och användas som vanligt, är ett bra skydd för bilar, mopeder och co och fixar det med tejpen eller genom att klämma fast det på dörrarna.

Hagelskydd för bilen från filtar, klädsel och kuddar - hack för fordon

Andra dynor som sittdynor på dina trädgårdstolar, Hollywood -gungan eller utomhusmattan är också perfekta.

Luftmadrasser som hagelskydd för bilen

Hagelskydd för bilen av luftmadrasser och lastbälten

Ska hagelskyddet för bilen vara uppblåsbart? Särskilt om du för närvarande är på en badsemester är ett hagelskyddsskydd för bilen det sista du har packat. Men störs din semester plötsligt av en storm som ska åtföljas av hagel? Du har förmodligen en luftmadrass som du nu kan använda som bilskydd.

DIY bilskydd med uppblåsbara strandtillbehör

Eftersom det inte räcker med en eller två köper du några till i närmaste butik. Det finns tillräckligt med dem på stranden. Och andra uppblåsbara tillbehör till stranden visar sig också vara effektiva! Både isoleringstejp och lastremmar är väl lämpade för fixering.

Gör-det-själv uppblåsbara madrasser som skydd mot hagel för bilar

Smart hagelskydd för bilen med simnudlar

Livshack för bilar mot hagelskador - gör en matta av simnudlar

Simnudlar är det perfekta sättet att skapa ett hagelskydd för din bil som är exakt rätt längd för ditt fordon. Idén kräver dock en viss förberedelsetid och gott om poolnudlar. För de få du redan har hemma kommer inte att räcka. Annars kan du knyta ihop de samlade nudlarna som trädstammarna på en flotte.

Gröna simnudlar över en bil - DIY -skydd mot hagel

Eller så kan du ta snöret, knyta en tät knut i ena änden, peta ett hål på vardera sidan av en nudel och trä igenom snöret. Stick sedan ett hål genom nästa poolnudel och fortsätt med detta tills du når den längd du vill ha. Knyt en ny knut, klart! Upprepa på andra sidan av den erhållna mattan.

Skydd mot hagel – hacka med fulla påsar

Täck över bilar och skydda dem mot hagel med påsar med krukväxt eller hundmat

Säckar med kruka, hundmat, hö, träspån eller annat – de är alla perfekta för att isolera din bil från hagelstenarna. Beroende på vilken variant du väljer som hagelskydd för bilen kan du behöva fixa påsarna dessutom. De med krukväxter eller hundmat är vanligtvis tillräckligt tunga för att inte behöva bindas. Men var försiktig när du lägger de tunga påsarna på din bil för att inte oavsiktligt skada plåten själv. Motorhuven är särskilt känslig för detta.

Fyll säckarna med flaskor, frigolit eller andra mjuka föremål och skydda fönsterrutor

Eller så tar du bara sopsäckar och fyller dem delvis med mjuka föremål. Dessa kan vara tomma PET -flaskor, styrofoam, bitar av skum, tyger och liknande. Kläm sedan fast säcken i bilrutan så får du hagelskydd för bilen, som specifikt skyddar fönstren.

Allt i ett

Skydda bilar från stormar med enkla tips och tricks

Har du några av dem hemma? Inga problem – bara kombinera dem! Lägg kartong på vindrutan, en luftmadrass över taket, sittdynor på motorhuven eller vilka kombinationer du kan tänka dig. Visst, din bil kommer att se riktigt löjlig ut efteråt. Men vad spelar det för roll om du effektivt skyddar ditt fordon från skador??

Terrängfordon täckt med luftmadrasser som skydd mot bucklor och lackskador