DIY terrarium med växt för en tropisk känsla i huset

växt terrarium diy glasboll design dekoration idé lägenhet arrangemang

Idag vill vi presentera dig för ett intressant DIY-projekt som är fyllt med mycket färg och glada vibbar i tropisk stil! Om du strävar efter att lägga till en dos livfullhet i din arbetsyta eller ditt bostadsutrymme, läser du rätt artikel. För här visar vi dig hur du gör lite DIY terrarium med växt kan skapa hemma. För det första är det inte svårt att implementera och för det andra är det mycket lätt att underhålla. Med nödvändiga tillbehör och lite fantasi kan du också göra ett DIY -terrarium med en växt för hand på mindre än en timme! Vill slå vad? Följ bara vår guide och kom igång!

DIY terrarium med växt – många designalternativ

terrarium växt diy glas bollskal semester känsla småsten arrangemang

Och om du bara vill skapa ett vackert dekorativt element för ditt hem som inte kräver något underhåll och vård, så lämna bara växten som visas nedan! Fortsätt läsa för att ta reda på alla nödvändiga detaljer för DIY -terrariet med växt!

DIY Tropical Style Plant Terrarium – Vad du behöver:

växt terrarium diy glasboll hänga sten snigelskal

– en glasboll

– sand eller grus

– Skaldjur

– färgglada små stenar

– ett luftanläggningssystem

– ett pappersparaply / cocktailparaply

DIY terrarium med växt – använd sand eller småsten som underlag

plantera terrarium DIY underjordiska idéer sandstenar småsten röda

Under min semester vid havet i somras samlade jag skal, små stenar och glasbitar. Jag har också mycket intressanta musselskal från andra semesterresor som är lika idealiska för detta projekt!

För DIY -terrariumskal, koraller eller snigelskal

terrariumväxt DIY instruktionsprojektmaterial musselsniglar korallstenar

Och om du har små marmorplattor hemma kan jag bara föreställa mig att ditt DIY -växterrarium kommer att se bra ut! För du kan mycket väl använda dessa små marmorbitar nu!

Kombinera växten i terrariet med bitar av marmor eller sten

DIY terrarium med växtmarmorsten tillbehör dekorationsmaterial

Sätt ihop DIY -terrariet med en växt

plantera terrarium diy småsten röd naturblandning jord glasboll

Är du redo att starta projektet för DIY -terrariet med växt?! Nedan följer några enkla steg för att skapa ditt eget luftväxtterrarium i tropisk stil! För DIY -terrariet med växter, börja med att strö ett lager grus på botten av glasbollen. Jag ville uppnå en färgad effekt och bestämde mig för småstenar i vitt och rosa. Ser intressant ut, tror inte det?

Idé för terrariumarrangemang med sand

terrarium växt diy sand arrangemang idé dekoration paraply cocktail korall

Nu kan du experimentera mycket med att ordna ditt projekt. Leta efter olika alternativ och arrangemang tills du är nöjd med utseendet på ditt DIY -växterrarium. Du kan integrera de färgade stenarna i arrangemanget här! Som du ser lägger jag in många små saker i tropisk stil i detta projekt: använd din fantasi så att du kan skapa en visuell representation av din perfekta dag på stranden. Här är några fler luftiga idéer i tropisk stil:

DIY terrarium med växt – prova flera varianter

DIY terrarium med växtmaterial stenröda glaskoraller

Välj din slutliga design och skapa ditt DIY -växterrarium! Vi har kommit till den bästa delen av det här projektet: det kan ständigt utvecklas eftersom du kan ändra små detaljer eller lägga till något annat som du finner lämpligt för ditt luftverksterrarium över tid. Om du tröttnar på ett visst utseende för ditt terrarium med luftväxter, ändra utseendet direkt och njut av ditt DIY -arbete igen!

Cocktailparaply för exotisk stil i terrariet

DIY terrarium med växt sand instruktioner design dekoration idé

växt terrarium diy paraply gröna röda stenar korall instruktioner

DIY terrarium med växtväxtgräsare marmorbitar material

Glöm inte att ge DIY -terrariet med växter som har en speciell tropisk touch genom att lägga till ett sött litet cocktailparaply!

växt terrarium DIY idé arrangemang inspiration tropisk semester

Du kan placera ditt pappersparaply ovanpå glasbollen eller lägga till det på insidan. Det är viktigt att ditt arrangemang i DIY -terrariet med växter inte störs! Men jag kan försäkra dig, i båda fallen ser det bra ut med ett cocktailparaply!

DIY terrarium med växtdekorationsidé cocktailparaply

Som jag nämnde i början av dagens artikel finns det i princip ingen regel som säger att du absolut måste ha en växt i terrariet. Om du lägger ett stort musselskal där kan luftanläggningen vara överflödig! Ditt DIY terrarium med växt kommer säkert att påminna dig om din senaste strandsemester eller det turkosa vattnet i det tropiska havet under lång tid. Ibland är det de små sakerna som hjälper oss att slippa stressen i vardagen, eller hur! Vi önskar dig kreativitet, fantasi och hantverk när du skapar ditt luftväxtterrarium!

terrarium växt diy akvarium sten sten röd korall graeser växt paraply

terrarium växt diy arrangemang dekoration skal korallskal stenar

DIY terrarium med växtmaterial strandstil sandcocktailparaply