Enrumslägenhet som tillfälligt boende

blå stolar massivt träbord

Denna lägenhet med ett sovrum designades som ett tillfälligt boende i Tokyo av arkitekten Yuichi Yoshida & Associates designade. Prickade gipsmotiv täcker golvet och kontrasterar med betongblocken på väggar och tak. Lägenheten har en total yta på 47,55 m2 och är att hyra eller sälja.

Renovera enrumslägenhet

dold-säng-idéer-vardagsrum

Enrumslägenheten ritades av arkitekterna Yuichi Yoshida & Associates omdesignad genom att beräkna utrymmet och integrera ett planerat sovrum som en kammare i vardagsrummet samtidigt som du behåller vardagsrummet och får namnet Tsukiji Room H. Ägaren ville ha arbets- och sovplatser och hoppades få ett högre pris på försäljningen. Så laget ordnade om lägenheten, renoverade och förskönade badrummet, köket och sovrummet och lämnade det återstående utrymmet ledigt för funktionellt bruk. Bilderna är med tillstånd av Katsumi Hirabayashi.

Enrumslägenhet med väggnisch för entré och kök

Kök-med-trä-och-betong

En trälåda mitt i vardagsrummet presenterar sovrummet och skapar en väggnisch för köket på ena sidan och en annan på ingångens sida.

Pentry-vardagsrum-sovrum

Skjutdörrar i trä avslöjar en king size-säng på en plattform med förvaringsfack som lådor. De ljusa träpanelerna döljer denna sovplats under dagen.

Lägenhet-utbytbar-toalett-entré

En extra tallrik i den övre delen av skjutdörrarna ger möjlighet att stuva andra föremål. På baksidan av sovrummet, på baksidan, finns badrummet. Vita väggar interagerar med betonggolv och vita armaturer. Växlingen av träelement på golvet vertikalt och horisontellt längs golvet i vardagsrummet och övergången mellan trä och betong talar för modernitetens anda och har en lekfull, fashionabel karaktär.

Trä golv parkett säng sovrum

Paneler putsade med gips täcker väggarna i vardagsrummet och en betongkant med motiv lämnas mellan tak och väggar längs lägenheten. Den exponerade betongen är kontinuerligt täckt med lättare gips och ett metallrör med ljus sträcker sig över hela taket.

Hängmatta-trä stol-golv-parkett

En hängmatta fästes i taket på metallkrokar och vetter mot balkongen. På andra sidan lägenheten är det långsträckta köket med treskåp, rostfria ytor och högre hyllor som hänger från taket på metallstavar.

En av entréerna ligger bakom tvättstugan i slutet av köket och den andra bredvid badrummet

Entré-belysning-lampor-betong-två-entréer