Glasutställning – inspirerad av den industriella revolutionen

Elements konstutställning Genève

Collapscapes är namnet på det innovativa projektet som inspirerades av den industriella revolutionen. de Glasutställning forskar om processer som är nära besläktade med industrialisering.

Glasutställning undersöker resultaten av industrialiseringen

Kemisk fabriksdesign originalidé

När den industriella revolutionen började var industriella processer begränsade i rymden. Företagen hade dock ofta mycket ledigt utrymme där maskinerna var inrymda. Med tiden har situationen förändrats. Numera är trenden tydlig – produktionshallen blir mindre och mindre, tillverkningsprocesserna – mekaniserade. Collapscapes inspirerades av detta faktum. de Glasutställning och filmer om ämnet presenterades i Bryssel och Genève. Futuristiska glaskompositioner återspeglar en kemisk fabrik, trattbrytning, gasbehållare. Dessa kompositioner avslöjar de typiska egenskaperna hos modern industriell arkitektur. Besökarna på utställningarna presenteras också med 3D -kartor, teckningar och filmer.

Glasutställning kombinerar film och modern konst

Industriell revolution inspirerad utställning

Projektet kompletterades också med en kortfilm. Collapscape är inte en produkt av Hollywood, utan snarare en modern konst som också följer och återspeglar industrialiseringen i Hollywood. de Glasutställning fokuserar på arkitektur, inte historien om den industriella revolutionen. Förutom utställningen kommer också ett program från Sokrates att presenteras. Programmet skriver dialoger. Collapscapes, ett projekt av El ultimo grito designstudio, forskar om designens roll och presenterar tekniska framsteg inom filmproduktion och kommunikation.

Designstudion El ultimo Grido grundades av formgivarna Rosario Hurtado och Roberto Feo. Det Londonbaserade kontoret undersöker sambandet mellan arkitektur, kultur och tekniska framsteg. Ditt arbete är nu erkänt i hela Europa. För två år sedan grundade duon ett nätverk där forskningsartiklar publiceras. Vi är i alla fall entusiastiska över deras kreativitet – särskilt de smarta kombinationerna av flera uttrycksmedel – 3D -kortfilmer, konstverk och mjukvaruprogram fascinerade oss.

Glaskomposition inspirerad av den industriella revolutionen

original modern konst spansk firma

De enskilda utställningarna speglar den industriella arkitekturen

kreativa projekt moderna innovativa

Glasutställning inspirerad av industriell revolution