Gör din egen hängkruka av olika material – 9 instruktioner

Gör hängkrukan själv balkong-terrass-inredning-idéer-instruktioner

Om du inte har tillräckligt med utrymme på golvet för alla växter eller om du bara vill skapa ett smalt område med blommor och växter, är det bäst att använda höjden på rummet. Detta lämnar golvet fritt att röra sig eller för viktiga möbler. Hängande krukor för växter kan visa sig vara praktiska inte bara inomhus. De är också mycket användbara på den lilla terrassen eller den smala balkongen och dekorerar utomhusområdet utan att ta för mycket plats. Om du också vill att blomkrukor ska hänga behöver du inte köpa nya. Istället kan du också göra en hängande kruka själv och använda de befintliga krukorna eller till och med använda annat material. Vi har sammanställt några enkla och vackra idéer för dig, som du till och med enkelt kan imitera tack vare instruktionerna.

Gör din egen hängkruka – instruktioner för brädor

Gör din egen hängande kruka lätt-ombord-bygg-trä-dekoration-idé

Det blir klart vid första anblicken att denna idé är ett extremt enkelt projekt. Du behöver bara fyrkantiga, rektangulära eller runda brädor av valfri storlek, där du borrar hål för att kunna fästa rep på dem. Repet träder helt enkelt genom hålet och sedan görs en knut på brädans undersida. På så sätt kan du designa flera nivåer samtidigt och lägga på mer än bara en kruka i taget.

Gör hängkrukan själv träskivor-idé-helt enkelt-borra-rep

Om du är för osäker på att helt enkelt placera blomkrukan på ett bräda som vinglar i vinden kan du prova ett annat alternativ till den här varianten eller till och med kombinera båda med varandra. Du kan utrusta en eller alla brädorna med ett stort hål i mitten. Detta bör vara tillräckligt stort för att grytan ska passa igenom, men smalare än grytans ovansida så att den kan fastna på brädet. Hål för rep för upphängning är naturligtvis också nödvändiga igen. Du kan använda repen för en fin macrame -design.

Blomkruka att hänga från en kokosnöt

Hängkruka-gör-det-själv-kokosnöt-idé-mönster-geometrisk-blå

Använd en mängd olika naturmaterial om du vill göra en hängande kruka själv. Så en kokosnöt är särskilt lämplig. Använd bara hälften av skålen för detta efter konsumtion. Du rengör dem ordentligt. Du behöver då ett dropphål i mitten om du vill plantera plantorna direkt i skålen. Om kokosnöt bara används som planteringsapparat behöver inget hål borras här. Dessa är dock nödvändiga för att hänga på sidorna i båda fallen.

Om du vill kan du frigöra håret från skalet i förväg. Men det är en smaksak. Skålen kan också målas underbart och utformas så att du snabbt kan få en individuell och unik design. När du är klar med designen och färgerna är torra kan du fylla skålen med jord och plantera växten i den, eller så kan du hänga upp den nya blomkrukan direkt och helt enkelt lägga den valda växten i den.

Enkel DIY -idé med en broderiram

Hängkruka-gör-det-själv-broderi-båge-runda-former-stickande-blomkruka-design

Ett särskilt enkelt sätt att förvandla en enkel blomkruka till en hängande blomkruka är också detta, för vilken en enkel, rund broderiring av valfri storlek kan användas. Blomkruken är nu helt enkelt limmad i ringen. Använd ett lim som är lämpligt för båda materialen. Det är bäst att fråga hos järnaffären för detta ändamål. Den limmas där grytan vidrör ringen när du lägger den i broderiringen. Låt limmet torka över natten och se fram emot din nya blomhängande kruka dagen efter.

Gör hängkruka själv – idéer med trä

Hängande kruka-gör-det-själv-lådor-trä-återvinnings-träpinnar-remsor

Du kan också få blomkrukor för att hänga eller plantera mycket snabbt genom att återanvända gamla och små lådor och utrusta dem med rep eller snöre för upphängning. Du kan göra en hängkruka själv genom att återvinna samtidigt. Alternativt kan träpinnar användas för att bygga din egen planteringsanläggning. Du kan se hur du kan montera eller limma dessa i exemplet ovan. Lämna luckor för ett mer intressant utseende och så att den inre krukan alltid är väl ventilerad och det inte finns mögel på träet.

Gör din egen hängande kruka av träpinnar

Gör-det-själv-hängande-kruka-instruktioner-träpinnar-rund-blom-kruka-diy

Sådana träpinnar hittar du inte bara i järnaffärer, utan också möjligen på gamla möbler som barns gungor eller sängar som du inte längre använder. Du behöver bara fyra stycken – två längre och två korta. Av detta bygger du en ram som är tillräckligt smal för att blomkrukorna ska kunna hängas. Inget mer behövs för detta. Det är bäst att fixa stavarna som du glider in i varandra med lite lim för ett bättre grepp. Lägg sedan till snöre eller rep och du är klar!

Tillverkning med träringar

Hängkruka-gör-det-själv-modern-dekorera-trä-ring-färger-koppar

Du kommer att behöva hur många träringar som helst, beroende på krukans storlek, om du vill göra den här typen av hängkruka själv (ju större krukan desto fler ringar behövs). Bottenringen ska ha en mindre diameter än de andra så att krukan inte kan glida igenom. Träet kan nu utformas som önskat med mönster och färger. När färgen torkat limmas ringarna helt enkelt ihop. Glöm inte att binda snöret till den innan du klistrar fast den övre ringen. Detta är inte längre möjligt efteråt. Ge nu limet tillräckligt med tid att torka. Lägg sedan den planterade växten i den och häng den var som helst.

Blomkruka i glas

Gör-det-själv hängande-kruka-burk-flaska-luft-växter-moss-tråd

Du kan också göra en hängande kruka själv mycket enkelt och du kan samla de nödvändiga materialen snabbt och enkelt i vardagen. Du kan använda masonburkar eller glasflaskor med en bredare hals som du vill. Dessutom är allt du behöver tråd eller rep. Fyll burkarna med jord och respektive växt. Knyt sedan snöret eller tråden runt flaskans hals och behållaren kan hängas upp. Du kan försöka förbereda burken med ett dropphål i förväg. Var försiktig så att du inte bryter glaset. Lämna den med varianten utan hål, vattna alltid mycket sparsamt eller använd fuktälskande växter, eftersom vattnet sedan kan samlas. Eller så kan du använda luftväxter som klarar sig nästan utan vatten.

Använd en gammal ugnsform

Hänggryta-gör-det-själv-baka-form-kaka-form-aluminium

Bakformar som kan användas som planteringar erbjuder tillräckligt med plats för flera grytor. Nybörjare inom hantverk kan också göra det här projektet för hängkrukan själva. Med en borr borras endast små hål under den övre kanten. Du behöver minst fyra av dessa. Antingen fäster du repet med enkla knutar eller dekorerar dem med vackra pärlor. Om du inte gillar metallens naturliga utseende kan du till och med spruta måla bakformen. Vad sägs om en minimalistisk vit eller en modern koppar?

Läderplanter

Gör-det-själv-gör-diy-läder-sy-brun-inomhus-växter

Ja du har läst rätt. Denna variant är verkligen tillverkad av läder. Så om du fortfarande har några rester kvar och vill göra en hängkruka själv, så är det här precis det rätta för dig! Om inte, köp bara en liten bit. Läderkanten ska bäst förses med en söm så att den inte faller isär med tiden. Eftersom du kommer att klippa små slitsar i de fyra hörnen bör dessa också sys innan du fäster snöret eller repet. Slutligen läggs blomkrukan helt enkelt i den.