Omdesigna Ikea Tarva byrå: 25 DIY idéer för inspiration

Tarva är en av Ikeas mest populära byråer och vi är säkra på att de flesta av er kommer att ha en eller flera av dessa hemma eftersom de är mycket bekväma och passar in i de flesta interiörer. Men precis som de flesta Ikea -möbler är Tarva vanligt, och det betyder att du har en tom duk att anpassa. Så hur gör du om Ikea Tarva -byrån för att passa ditt utrymme, dess inredning och stil? Vi har några idéer redo för dig.

Ikea Tarva byråer – perfekt för DIY -projekt

Ikea Tarva byråer 3 5 6 lådor

Tarva är en serie Ikea -möbler som har en enkel design. Som ett resultat är de också mycket billiga. Förutom byråer innehåller serien även en sängram och ett sängbord. Materialet som används är massiv furu, som är robust och hållbart. Oljning, inglasning eller målning gör den också mycket slitstark. Produkterna från Tarva -serien är möbler med ett enkelt formspråk och en tidlös design.

Ikea Tarva byrå för barnkammare idéer

Det är verkligen synd att Tarva -seriens byråer just har tagits bort från Ikea -sortimentet. Möbeltillverkaren har ännu inte rapporterat om detta bara är tillfälligt eller inte. Vi kan bara hoppas att Ikea kommer att återuppta dessa snart eftersom de har riktigt bra DIY -projekt för varje rum i lägenheten. Fram till dess kan du till exempel leta efter en begagnad byrå eller leta efter liknande produkter på internet.

Tarva byrå Ikea ombyggnad skötbord

Byråerna från Tarva -serien erbjuds i tre versioner: med 3, 5 och 6 lådor. Den klassiska Tarva byrå kan inte bara användas i sovrummet. Den passar utmärkt som skänk i matsalen eller som skötbord i barnrummet. Du kan också skapa mer förvaringsutrymme i badrummet med denna enkla möbel.

Remodel Ikea Tarva byrå – vilka alternativ finns det?

före efter hallickbild Ikea Tarva byrå

Det bästa med Ikea -möbler är att de kan ordnas om och “hackas” som du vill. För nästan alla Ikea -möbler kan du hitta många hack och varianter att krydda. Detsamma gäller Tarva -serien och särskilt kommoderna. Till och med tillverkaren annonserar att du kan anpassa den enkla byrån med ett nytt färgfärg. Här är en översikt över de olika sätten att pimpa Ikea Tarva.

Betning

5 lådor byrå Tarva färgad vintage look

Färgning ger trämöbler ett naturligt och elegant utseende. Hitta en lämplig träfläck och renovera din Tarva byrå. En bra idé skulle vara att kombinera både färg och fläck: färg bara sidorna och måla framsidan eller rama in de färgade lådorna med färg. Byt handtagen för att matcha resten av dina möbler och voilà – din nya möbel är klar! Färgning är perfekt om du vill ge Ikea Tarva byrå en annan nyans. Innan du kan fläcka träet måste det dock förbehandlas.

Att borsta

DIY -skötbord för barnrummet av Ikea -möbler

Detta är det mest populära sättet att pimpa Ikea -möbler. Till exempel kan du måla din tarva en djärv färg för hand. Olika former och mönster kan skapas med schabloner. Du kan också uppnå en ombre -effekt genom att måla varje låda i en annan nyans. Med målartejp och färg kan du å andra sidan skapa en ljust randig byrå. Om byrån används i barnkammaren kan du göra den till ett riktigt konstverk. Rita stjärnor, berg eller något annat motiv som ditt barn gillar. Några bra idéer följer som inspiration.

Måla och montera två Tarva byråar blå

montera två byråer blå färg nya knappar

Lådor erbjuder gott om lagringsutrymme och kan användas i alla rum. Om du är en av dem för vilka förvaringsutrymmet alltid är för trångt kan du montera två Tarva byråer med fem lådor vardera och skapa det ultimata förvaringsutrymmet för vardagsrummet själv. I det här exemplet är byråerna målade en mörkblå ton och parade med mässingsknappar för en elegant touch.

DIY ombre tre byrå

Dresser 3 lådor målar ombre effekt

Färgar Ikea Tarva -byrån och målar lådfronterna

Måla lådor grön ombre effekt

Tarva byrå för barnkammaren – måla den vit och dekorera den med färgglada ränder

Måla Tarva byrå med vita färgglada ränder

Det kan vara färgstarkt i barnrummet. Även den enkla byrån av tall kan omdesignas med en vacker design för barn utan större ansträngning. Till exempel målar du hela byrån vit och använder sedan målartejp för att skapa några färgglada ränder på lådorna.

DIY byrå med bergsmotiv

Ikea Tarva 6 lådor målar bergmotiv i mörkblått

Men du behöver inte nödvändigtvis måla hela byrån. Med målartejpen kan du till exempel trolla fram detta enkla bergsmotiv och byrån lyser omedelbart i ett nytt ljus. Denna design blir ännu mer lekfull om du färgar knapparna ljust.

Hallicklådor

Gör dina egna lådor med ett räfflat utseende

Du kan inte bara krydda lådfronterna på din byrå med färg. Det är ännu enklare med klistermärken, till exempel, med vilka stora mönster och motiv kan trollas fram snabbt och enkelt. Och om du inte längre gillar designen tar du bara bort klistermärkena. En annan möjlighet erbjuds av olika detaljer som du kan limma på lådorna för att försköna dem. Även om denna variant tar lite mer tid och ansträngning, blir resultatet en byrå som inte längre ser billig och enkel ut.

DIY -byrå med chevronmönster

Tarva byrå från Ikea hallick instruktioner

Med några träelement kan du ge Ikea Tarva byrå ett helt nytt utseende. Till denna stora hack, till exempel, skapas ett chevronmönster av tunna remsor av trä. De runda knapparna från originalmodellen har ersatts av diskreta handtag. Du kan läsa mer om detta DIY -projekt i videon.

Skär och måla lådfronter

Ikea Hack Tarva byrå 3 lådor hallick

Träsnideri är en vacker konst som skapar fantastiska motiv på träpanelen. Du behöver dock inte vara konstnär för att rista ett enkelt mönster på lådfronten på din byrå.

Instruktioner för att rista mönster på lådor

Geometriska motiv, till exempel, är inte svåra att kopiera med en såg. Skissa bara på det mönster du vill ha först och använd sedan sågen för att såga linjerna bara några millimeter in i lådfronterna.

Krydda lådorna på Ikea Tarva byrå med jute

Pimp Tarva byrå med jute

I detta DIY -projekt får Ikea Tarva byrå ett nytt, originellt utseende med lite tyg. Först färgas träet i önskad träton och sedan dekoreras lådorna.

Krydda lådfronterna med jute och träskivor

För detta ändamål mäts lämpliga bitar av jute och limmas direkt på lådfronterna. Sedan är lådorna inramade med trälister och monterade efter en viss torktid. Enkelt och billigt!

DIY Ikea Tarva byrå med strandkänsla

hallick stora Ikea Hack Tarva byrålådor

Vi tycker att detta DIY -projekt är riktigt bra. Med nya handtag och lite rottingmaterial förvandlas Tarva -byrån till en riktig designerbit. Och det utan att måla eller fläcka.

Ikea Hack Tarva byrå hallick

Allt du behöver för ett sådant här projekt är en pussel och det material som du vill visa upp i öppningen som har skapats. En sticksåg används för att klippa en rektangel i lådans framsida och sedan sträcka tyget på insidan. Projektet är inte svårt för en DIY -entusiast att genomföra och resultatet är mer än tillfredsställande.

Lådornas insida kan också kryddas med tapeter

Dekorera insidan av lådan med tapeter

Här är en annan bra idé om hur du anpassar din byrå. Bekläda helt enkelt insidan av lådorna med tapeter eller tapeter för att krydda dem.

Byt ut knapparna på Ikea Tarva byrå

Ikea Tarva byrå 3 lådor handtag i blå färg

Om bara en ny färg på byrån inte räcker för att du ska bli kär i den enkla designen, kan du försköna handtagen på byrån eller byta ut dem helt. Handtag och rattar är vanligtvis inte dyra, men de kan helt ändra utseendet på dina möbler. Här är några idéer.

Läderhandtagen från Ikea är perfekta för att pimpa Tarva -byrån

Tarva byrå vit färg nya handtag fäster läder

Sjöhästar, skal och ankare som knappar för byrå i ett maritimt möblerat rum

Ikea Hack byrå målning byta handtag

Mid-Century Modern Dresser: Byt ut de tråkiga knopparna mot eleganta mässingshandtag

Renovera Ikea byrå i modern stil i mitten av århundradet

Nya fötter för den gamla byrån

renovera enkel byrå från Ikea DIY

Fötterna på Tarva byrå är mycket enkla – två rektangulära träblock. Även om de vid första anblicken inte spelar en så stor roll i utformningen av byrån, kan fyra nya ben helt förändra utseendet på möblerna. Ta bara bort de gamla fötterna och fäst de nya – det är så enkelt. Du hittar fantastiska varianter både på Ikea och i andra möbelbutiker.

Måla barnrummet idé byrå rosa

Istället för att byta ut benen helt kan du ge dem en annan form. Skär till exempel av en del av dem så att de står lite snett. Detta kanske inte har så stor effekt vid första anblicken, men när benen målas och sätts ihop är skillnaden tydligt synlig.

Ikea Hack Tarva Dresser Remodel i Vintage Style

Träbenen kan också förkortas eller utelämnas helt, så att byrån helt enkelt står direkt på golvet. Om det redan finns andra möbler i rummet kan du helt enkelt anpassa byråns design så att den passar dem. På så sätt samordnas inredningen och rummet ser harmoniskt ut.