Pyrografimallar och idéer för stora, dekorativa gravyrer på trä

pyrografi mallar-idéer-målningar-tjej-tyg-nyanser-branding

Om du vill pyssla med naturmaterial, släppa ut konstnärligt och skapa dina egna fantastiska skapelser, kan pyrografi vara en bra aktivitet för dig eller kanske din framtida hobby. I det följande kommer vi att presentera dig för den gamla pyrografi-traditionen, liksom några utvalda Pyrografi mallar och ge många idéer om pyrografi på trä.

Pyrografimallar och idéer – konsten att varumärke

pyrografimallar motiv-målning-bild-tredimensionella-idéer-ögon-ögonfrans-nyanser

Pyrografi är en gammal folkkonst som våra förfäder utövade. Pyrografi, även känd som pyrografi, är en teknik för bakning på naturmaterial. Pyrografi -tekniken består i att dekorera trä, läder eller kork med skrifter, bilder och teckningar. Stora motiv, till och med hela målningar, skapas på önskad yta genom att lätt bränna vissa områden med en speciell bränslestav, varigenom de blir mörkare, vilket resulterar i vackra bilder.

Pyrografimallar – Lämpligt material för dina egna pyrografiprojekt

pyrografimallar-idéer-ved-brännare-konturer-nyanser-natur-mån-bilder-skog

Innan du börjar gravera måste du välja rätt trä. Mönstren och typsnitten kommer till sin rätt på mjukt och ljust trä med lite träfibrer och gör det möjligt att skapa fantastiska bilder. Lönn, tall, lind, björk och plywood är lämpliga för trästick. Med mörka träslag kommer bilderna inte ut så bra och granen till exempel tillåter inte att ens linjer dras över ytan.

Skaffa rätt verktyg

pyrografi mallar-idéer-branding-järn-tip-skepp-vatten-hav-motiv-branding

Om du vill hantera pyrografi behöver du också rätt verktyg. Du behöver en elektrisk bränslestav med utbytbara spetsar, till exempel en universell spets som kan användas för att göra såväl linjer som punkter och kurvor. Du behöver till exempel en lökformad spets om du vill dekorera större ytor.

Slipa och förbered träytan

pyrografimallar inbränning-i-verktyg-träplatta-ljusa-motiv-brännkolvspets

Du behöver sandpapper för att förbereda träytorna för pyrografi och slipa om det behövs. För att förmåla önskade motiv eller överföra dem till trä behöver du också ritredskap som penna, linjal och kompass. Kolpapper hjälper dig att överföra önskat motiv till träet.

Överför mallar och skisser till träet

pyrografi-mallar-kol-papper-motiv-överföringsverktyg-trä-bräda-tejp-tejp-penna-typsnitt

Det finns olika metoder för att överföra ett mönster till trä. Om du gillar att rita kan du naturligtvis rita den valda designen på fri hand direkt på träet. Att överföra bilder med kolpapper är mycket enkelt, vilket gör det bra för nybörjare. Placera kolpapper på träet och spåra helt enkelt önskad skiss eller mall med en penna och medelhögt tryck.

Använd en överföringsspets eller bränn den direkt på materialet

pyrografi-mallar-motiv-maskros-verktyg-branding-verktyg-spets-kvinnans hand

En annan möjlighet skulle vara att arbeta med en överföringsspets som använder värme för att överföra bläck från ett tryckt motiv direkt på träet. Om du vill kan du skapa pyrografi konstverk direkt på träet med ugnen utan blyertsritningar.

Teknik för dekorationen – steg för steg

pyrografi-mallar-gitarr-fodral-varumärke-landskap-motiv-dekoration-matta

Om du redan har förberett träytan och spetsen på bränslestaven har nått önskad temperatur kan du komma igång. Om du arbetar med olika temperaturinställningar uppnår du också färgnyanser. Om du vill ha ljusare resultat måste värmen vara låg. Ju högre temperatur desto mörkare visas färgen på träytan.

Fel kan enkelt korrigeras med sandpapper

pyrografi-mallar-bitar av trä-bord-dekoration-dekorationer-nyanser-mönster-idéer-öga

Arbeta dig uppifrån och ner så att du omedelbart kan upptäcka eventuella fel. Du kan sedan enkelt korrigera dessa genom att slipa ner dem. När du bränner på bilder är det bara att trycka lite och handlederna ska vila bekvämt på träbiten. Flytta kolven mot dig, inte bort från dig.

Förfina designen med nyanser och färger

pyrografi-mallar-idéer-konturer-brännare-spets-blommor-trä-bräda-lönn-ljusa

När konturerna i din bild är färdiga och de yttre linjerna är klara är det dags att gå in i textur och skuggning. Med lite mer övning på träbräda i trä och med hjälp av olika tips kan du betona skugga och struktur och skapa hisnande 3D -bilder. Du kan ge din bild en färgad form med vattenfärger och en pensel eller med vattenbaserade pennor.

Försegla konstverket med trälack eller bivax och gör det motståndskraftigt

Pyrografi-mallar-trä-ägg-prydnad-påsk-dekoration-mönster-kanin-blommor-vårmotiv

Ta bort det damm som har bildats från bakningen och försegla ditt konstverk med en trälack eller bivax. Beroende på din smak och design kan du ge din pyrografi pricken över i med ett matt, klart eller satinskimrande trälack.

Inspirerande förslag på unika verk

pyrografi-mallar-figur-fågel-branding-stick-branding-dekorera-färga

Med pyrografi -tekniken kan du tillhandahålla ett oändligt antal föremål med vackra dekorationer och därmed trolla fram unika föremål. Möjligheterna är nästan oändliga i ordets sanna mening. Fina träfigurer ser mycket realistiska ut i pyrografin och är en vacker dekoration gjord av naturmaterial.

Originella pyrografiidéer – klädnypa som sedelhållare

pyrografi-mallar-klädnypor-idéer-fåglar-färgade-pennor-anteckningsblock-anteckningar

En bra pyrografiidé är att dekorera individuella skärbrädor, snackbrädor, träskedar eller nyckelringar. Klädnypor kan till exempel återanvändas och förvandlas till vackra dekorativa bitar. Med härliga mönster och fräscha färger kan du skapa fantastiska sedelhållare.

Kreativa pyrografiidéer – gör personliga gåvor

Pyrografi-mallar-present-låda-smycken-låda-kort-märkta-naturmaterial

Du är välkommen att dekorera presentförpackningar, skapa dörrskyltar eller märka träskivor med roliga ordspråk. En födelsetallrik eller en vackert dekorerad mjölktandlåda är en kreativ och kärleksfull present.

Skapa unika smycken med pyrografi -tekniken

Pyrografi-mallar-smycken-ring-kedja-armband-kruka-låda-mönster-idéer-dekorationer

Pyrografi kan till och med användas för att skapa attraktiva och unika smycken. Du kan dekorera armband, ringar eller halsband efter din smak och skapa smycken som faktiskt bara finns en gång.

Underskatta inte hälsoriskerna i samband med pyrografi

pyrografi-mallar-djur-motiv-zoo-elefant-besökare-konturer-märkeslinjer

Om du bränner bilder på läder, virke eller andra material från vilka giftiga gaser kan komma ut, rekommenderas användning av en skyddsmask. Ditt arbetsutrymme måste alltid vara väl ventilerat. Låt den brinnande kolven städa upp och rör vid den när spetsen har svalnat helt.

Pyrografimall för djurälskare

pyrografi-mallar-hundfria-golden-retriever-branding-transfer-motiv

Om du är en passionerad djurälskare kan du trolla fram en vacker bild av din hund med pyrografi -tekniken och föreviga ditt husdjur på en trädskiva. Fånga din djurvän i ett pyrografiporträtt och beundra det på nytt varje dag.

Pyrografimallar – luftballonger vid horisonten

Pyrografi-mallar-bild-ballonger-linjer-konturer-figurer-geometriska-stjärnor-moln-horisont

Denna mall med flera vackert dekorerade luftballonger i horisonten är lämplig som en tavla, eller som prydnad på ett litet träbord eller en stol för små barn eller som motiv för en frukostbräda. Gör ditt arbete attraktivt för barn och ram in bilden med ljusa färger.

Pyrografimallar – Mandala

pyrografi-mallar-mandala-mönster-geometriska-figurer-linjer-trianglar

Du kan bränna detta fantastiska, geometriska diagram på trä som en unik målning och sätta upp det i ditt hem eller på jobbet. Mandalorna inspirerar, motiverar och skingrar rädsla och osäkerhet.

Gratis pyrografimallar – mandala design för nybörjare

pyrografi-mallar-idéer-geometriska-figurer-cirkel-linjer-trianglar

Eftersom dessa två mandalor består av geometriska och enkla figurer är dessa pyrografimallar mycket lämpliga för dem som tar de första stegen i pyrografi -tekniken.