Sticka en grovmaskad filt utan nålar – instruktioner för kopiering

stickad filt chic-gigantisk söm-tillbehör-beige-modern-komfort

Om du vill göra dig riktigt bekväm är en mysig filt en av de bästa tillbehören. Vi skulle vilja presentera dig för en intressant trend i linje med detta. Detta är den så kallade jätte mesh-filten, som även nybörjare enkelt kan imitera. Förutom instruktioner har vi i den här artikeln bra idéer för Sticka filt sätt ihop med jättesömmar, liksom andra intressanta saker som du kan sticka på detta sätt. låt dig inspireras!

Filtstickning för nybörjare

stickad filt komfort-hem-diy-svart-ull-köp

Den gigantiska nätstickade filten är mycket lättare och snabbare än du kanske tror. När du är redo att sticka filten tar det lite tid att vänja sig vid att plocka upp de nya maskorna först. Men du kommer snabbt att få kläm på det och vill inte sluta alls. Det fina är att inte bara filtar kan stickas.

Sticka en grovmaskad filt

Filtstickning fattig-ull-tjock-ull-bollar-köp

Du kan naturligtvis bara sticka den mysiga filten med rätt ull. Här används ull eller bomull med en särskilt tjock tråd, eftersom detta bidrar till de enorma maskorna utöver stickorna. Den exakta mängden du behöver beror naturligtvis på storleken på filten du planerar att sticka och trådens tjocklek. Du kan läsa mer om detta i butiken innan du stickar filten.

Sticka en mysig filt med stickor

filtstickning stormaskad-enorm-stickstickor-trä-enkel

Vi har redan nämnt att stickor kan användas. Det speciella med dem är att de, precis som de framtida maskorna, är enorma. Ju större diameter, desto större maskor blir. Du kan köpa sådana överdimensionerade stickor färdiga eller få dem gjorda. Om denna variant av att sticka en filt är för tidskrävande för dig, prova följande variant.

Tjock filtstickning med armar

sticka filt händer-armar-utan-nålar-gör-det-själv-snabbt

Du kan också sticka en filt utan nålar. I det här fallet stickas det med händer och armar. Vid armstickning tar dina armar rollen som stickstickor, så att säga, vilket gör att det är onödigt att leta efter lämpliga nålar, som också tar mycket plats vid stuvning. För stickning för hand bör du dock planera så mycket tid som möjligt för att helt kunna avsluta filten. Annars måste du vara försiktig när du drar armarna ur stygnen för att ta en paus så att du inte lossar dem.

Hur lång tid tar det att sticka en filt?

filt-stickning-filt-xxl-maskor-nybörjarinstruktioner

Precis som med mängden ull beror den tid du kan planera för stickning på filtens storlek. Sedan är det din erfarenhet. Det kommer att ta en nybörjare lite längre tid än någon som har stickat länge. Själva stickprocessen är ganska konstant efter att du har börjat sticka filten med lämpliga öglor. Du lär dig exakt hur du bäst virkar filten i instruktionerna i videon nedan.

Filt för olika ändamål

sticka filt filt-virka-grovmaskad-mjuk-säng-gör

Jättetäcket är inte bara perfekt som en mysig filt för mysiga kvällar i soffan. Det ser också bra ut som ett överkast för sovrummet eller gästsängen. Om du vill sticka en babyfilt kan du också använda de enorma maskorna. Välj helt enkelt en mindre storlek när du stickar babyfiltet så att det är tillräckligt ljust och passar i babysängen. Du kan också sticka en filt till barnet och använda det som en matta.

Stickad filt med mönster

filt-stickat-mönster-filt-blå-sovrum-dekoration-vardagsrum

Mer avancerade elever kan vända sig bort från det klassiska stickmönstret och prova andra mönster när de stickar den grovmaskiga filten. Variationerna här är otaliga. Våga testa något nytt! Du kan också få mönster snabbt med lite övning och filten kommer också att se mycket snyggare ut.

Knep för mönster

filtstickning avancerad-stor-mesh-mönster-rutor-grå

Exemplet ovan för att sticka en filt är särskilt intressant eftersom detta mönster faktiskt inte skapades under själva stickningen. Det är smala, stickade remsor som slutligen vävdes ihop – precis som vi gjorde med pappersremsor som barn. Även nybörjare kan göra detta själva, vilket ger intryck av ett komplicerat stickmönster.

Sjöjungfru stickad filt

filt-stickning-sjöjungfru-grovmaskad-fishtail-färger-instruktioner

Om den klassiska fyrkantiga eller rektangulära filten är för tråkig för dig kan du kombinera en annan trend med det gigantiska nätet. Det som menas är luckan i form av en sjöjungfru svans. Du kan använda en färgull när du stickar den här filten eller så kan du kombinera flera färger. Följ bara instruktionerna i videon nedan.

Sticka filt och kudde

filt-stickad-kudde-kudde-omslag-idé-färgglada-färger-trend

När du har stickat jättesömtäcket lägger du till matchande örngott till soffkuddarna. På så sätt kan du inte bara utöka soffan, utan också sängen och skapa en mysig dekoration som gör sitt- eller sovområdet ännu mer bekvämt. Även här kan du välja maskstorlek själv – ju större masknät, desto snabbare blir örngott.

Gör kuddfodral själv 

Filt-stickad-soffa-kudde-gör-själv-virkad-dekoration

Eftersom stygnen i armstickning förmodligen är för stora för örngott, rekommenderas det att använda större stickor för denna variant. Det är också en bra idé att använda maskor av samma storlek för filten och kudden så att de två går bättre ihop. Men i slutändan är det upp till dig hur du exakt utformar tillbehören.

Sticka saker själv – idéer till olika tillbehör

filt-stickad-jätte-mesh-matta-matta-kudde-vit

Och medan du håller på att göra om din sittgrupp, varför inte lägga till en liten matta direkt. Du kan göra denna ruta men också rund. De stora maskorna ger extra komfort till sittgruppen. I barnrummet kan en sådan matta användas för att gosa eller läsa hörnet. Så vänta inte längre med att designa ditt hem genom att sticka en filt.

Stickad XXL halsduk

filt-stickning-stormaskad-halsduk-idé-damer-lätt-snabbt

Du kan sticka inte bara örngott, en matta eller en filt med jättesömmarna. Halsdukar i denna stil är också mycket populära. De håller dig varm och är perfekta för den kalla vintern. Halsduken är stickad som filt, bara att du gör den smalare. Välj den klassiska halsduken eller gör en tubduk genom att sy ihop båda ändarna.

Halsduk med mönster och pomponger

filt-stickad-jätte-mesh-halsduk-dam-pomponger-ljusblå-mönster

Som när du stickar filten kan du också utrusta halsduken med ett intressant stickmönster. Om halsdukens båda ändar har en bubbla ser halsduken mycket mer lekfull ut. Pom-poms är snabba och enkla att göra själv och sys helt enkelt på halsduken i slutet. Försök!

Trend för män

filt-stickade-män-mode-trend-halsduk-present-idé

Inte bara damerna gillar den trendiga halsduken med gigantiskt nät. Fler och fler män använder också tillbehör för att skapa en trendig outfit på vintern. XXL -halsduken är en utmärkt presentidé som är personlig och kan göras snabbt samtidigt. Av denna anledning är idén också utmärkt för en present i sista minuten.

Mysig hatt

filt-stickning-idé-hatt-ull-hatt-bobble-jättesöm

Och när du har halsduken kan du också göra en matchande hatt själv. Mössan ser ännu bättre ut med sitt stora nät i kombination med en bobble. Oavsett om du gör hatten för dig själv eller som en present till en vän eller släkting, kombinera den med en halsduk och ge bort en fantastisk, självgjord uppsättning.

Stickning av en filt – det sympatiska XXL -tillbehöret

filt-stickning-jätte-söm-idé-inspiration-lätt-DIY-projekt

När du väl har koll på det kommer du garanterat att komma med nya stickidéer om och om igen. De gigantiska mesh -tillbehören är en fantastisk fritidsaktivitet som du också kan försköna ditt hem med. Så om du alltid har velat lära dig att sticka är de grovmaskiga stickprojekten det bästa valet för nybörjare.