Sy en vimpelkedja – 2 nybörjarprojekt och ytterligare tips

Sy en vimpelkedja -vintage-jute-dekoration-gör-det-själv

Projekt som naturligtvis inte är för svåra, inte tar för mycket tid och har en wow -faktor är särskilt lämpliga för nybörjare inom sömnad. Fina dekorationer och små tillbehör uppfyller perfekt dessa kriterier och kan presenteras vackert efteråt – lovord är alltid välkomna enligt följande. Vi föreslår två enkla guider om hur man gör en Sy en vimpelkedja kan och även andra idéer att imitera. låt dig inspireras!

Sy en vimpelkedja – bra dekorationsidé att göra själv

Sy en vimpelkedja -fjäder-sommar-dekoration-gör-det-själv

Vimpelkedjor kan användas och hängas på ett sätt som är fantasifullt, liknande kransen. Den dekorativa kedjan är underbart lämplig som dekoration för en födelsedagsfest eller som en liten present till en bebis födelse och sys också snabbt. Beroende på tillfälle bör du också välja tygerna och samordna dem med varandra.

Sy en vimpelkedja – skapa ett mönster

Vimpelkedja-nära-mönster-stencil-kartong-klipp-kniv-tinker

Först och främst bör du bestämma lämplig storlek på elementen och skapa en mall därefter. Du är välkommen att göra dem av kartong eller starkare kartong med hjälp av skärkniven.

Sy en vimpelkedja – i present eller som födelsedagsdekoration 

Vimpelkedja-nära-födelsedag-krans-göra-tyg-papper

För en födelsedagsfest eller en personlig present kan det vara trevligare om bokstäver implementeras. Dessa är dock svåra att sy perfekt på varje vimpel, särskilt för nybörjare som har svårt att få rak söm. Alternativt kan du måla vackra bokstäver för hand med textilfärger och designa vimpelkedjan på ett riktigt speciellt sätt.

Sy en vimpelkedja – nybörjarprojektinstruktioner

Vimpelkedja-nära-instruktioner-tyg-färgade-bunt-dekoration-trianglar

Följande material behövs för att göra vimpelkedja:

  • Tyg eller rester av tyg är bäst av bomull (mängden beror på vimplarnas storlek och dimensioner)
  • Dekorativ tejp, snedtejp eller tyg för att göra en själv
  • symaskin
  • Sy tillbehör

Sy en vimpelkedja – välj lämpliga tyger eller rester av tyg

Vimpelkedja-nära-instruktioner-tyg-rester-färgade-sax-dekorativ tejp

Formen på dina vimplar behöver inte vara triangulär. Det kan också vara rektangulärt eller runt. Lägg mallen på tyget och markera figurerna med en penna.

Använd mönstret för att klippa vimplarna

Vimpel-kedja-sy-mönster-trianglar-utklippt-tyg

Du kan spara tyg om du placerar trianglarna bredvid varandra så att två trianglar blir en diamant. Klipp ut så många bitar du vill och se till att antalet är jämnt. För att göra en vimpel behöver du två identiska delar.

Klipp så många delar du vill – jämnt antal

Vimpel-sy-instruktioner-mönster-delar-förberedelse-tyg

Lägg varje bit med rätsidan så att framsidan möter framsidan. Nåla ihop de två delarna av vimpeln tillsammans med en nål. Sedan gäller det att sy – sy ihop bitarna så att baksidan syns på båda sidor. Övre kanten förblir öppen – där förspänningstejpen kommer att fixas senare.

Sy en vimpelkedja – sy ihop vimplarna för att skapa en snedighet eller ett dekorativt band

vimpel-kedja-nära-instruktioner-deco-band-deco-cord-trianglar-färg

Tyget vänds genom öppningen upptill och de vackra sidorna av tyget kommer att vara på utsidan igen. Var uppmärksam på din raka söm, annars kommer dina trianglar, senare vimplar, att se sneda ut.

Sy en vimpelkedja och använd den för att vackert dekorera väggen

Vimpelkedja-stäng-instruktioner-vägg-dekoration-hängande-trianglar-färgad-stel

Stryk trianglarna på den vackra sidan så att spetsen och kanterna är tydliga och raka. Sedan placeras alla bitar på bältet med samma avstånd mellan dem. Använd stift för att fästa bandet i mitten av varje triangel och sy sedan ihop allt.

Sy en vimpelkedja-steg-för-steg-instruktioner

Vimpel-kedja-stäng-instruktioner-bobble-band-dekorativt band-dekorativ kantfärgad

Vimpelkedjor är verkligen mångsidiga och sticker ut väldigt annorlunda när de är utformade i svartvitt, guld och silver eller brokigt. De är bra dekorationsidéer för festdekorationer eller som kransar till jul. De är också bra för nybörjare eftersom du kan öva på att sy rakt fram.

Sy en vimpelkedja – klipp ut trianglar av färgat tyg och sy ihop

Vimpel-sy-instruktioner-stift symaskin-mall-sömönster

Det är viktigt att vara exakt när du syr ihop vimpelns två sidor. De två vackra sidorna av tyget är på insidan och sys på det sättet. Nybörjare kan sy sömmarna två gånger – på varje sida av triangeln förblir öppningen överst. Alternativt kan du sy ihop vimpeln på en gång. När du har sytt ihop ena sidan av triangeln nästan till slutet, lämna nålen i tyget, höj pressarfoten, vrid tyget och sy den andra sidan till slutet.

Sy en vimpelkedja – ta bort trådar och orena rester

vimpel-nära-instruktioner-triangel-färg-tyg-tillsammans

Ta försiktigt bort alla oklara tygstycken efter att ha sytt med saxen.

Sy en vimpelkedja – sy trianglarna på dekorations- eller förspänningstejpen

Vimpel-kedja-sy-instruktioner-bobble-band-sy-färg-dekorativ kant

Som ett alternativ till förspänningstejpen kan du använda dekorativ tejp eller bobble tejp. Förspänningstejpen täcker vänster öppen sida och dess alternativ – inte. I det här fallet måste du också sy ihop den tredje sidan. Gör en söm, linda sedan kanten mot spetsen en gång och sy igen.

Gör din egen vimpelkedja utan att sy

Vimpelkedja-nära-instruktioner-filt-sinfach-barnfärgade

Du kan göra vackra tygvimplar själv utan att sy – av filt. Få medeltjocka filtbitar och klipp ut figurer du väljer. I detta fall behövs bara en bit för varje vimpel (filt har ingen fram- och baksida).

Gör en vimpelkedja av filt utan att sy

Vimpelkedja-stäng-instruktioner-filt-hand-tråd-sax

Ta en tung tråd av din favoritfärg och en synål med ett stort öga. För tråden genom filten och använd den istället för snöre eller dekorband.

Årgång Pappersvimpelkedja

vimpel-nära-papper-brun-vintage-dekoration-krans

Vimpelkedjor kan göras framgångsrikt av papper. De är glädjande för ögat och kan göras av dig själv på ett ögonblick. Smakfullt anpassad till atmosfären kan en charmig atmosfär skapas med enkla medel.

* Du hittar de fullständiga instruktionerna för det första projektet på grundnivå här

* Du hittar den andra steg-för-steg-guiden för vimpelkedjor här