Vad du kan fylla i grundskolans adventskalender med – 13 idéer för stödjande innehåll

Adventskalendern är inte bara mycket populär i dina egna fyra väggar. Detta kan naturligtvis också pryda klassrummet och glädja barnen. Skillnaden mot hemkalendern är dock att den inte (bara) innehåller godis, utan snarare intressanta och framför allt uppmuntrande saker som ska komplettera lektionerna på ett roligt sätt. Varje dag fram till jullovet kan ett barn eller alla öppna en liten dörr. Men vad ska du fylla i grundskolans adventskalender med? Vi har sammanställt några idéer för dig som inte bara är användbara utan också roliga.

Adventskalender grundskola – idéer till själva kalendern

Gör din egen adventskalender grundskola och fyll den med dessa idéer

En genomarbetad design för grundskolans adventskalender är inte nödvändig. Även enkla påsar, påsar eller påsar är helt tillräckliga för att uppfylla sitt syfte. Du kan till och med göra adventskalendern tillsammans med barnen i klassen och sedan fylla den själv, vilket är ett bra alternativ till förköpta. I princip kan du göra adventskalendern i grundskolan med en mängd olika material. Nedan finns tre av våra artiklar som är bra för inspiration.

Så kalendern är klar och nu är det dags att fylla i den. Men vad är bäst när det gäller adventskalendern för en skolklass? Här är några bra idéer som alla barn kommer att tycka om.

Adventskalender grundskola – välj innehåll

Adventskalender grundskola - idéer som främjar, utbildar och undervisar

Naturligtvis kan det också finnas ett litet mellanmål i skolans adventskalender. Detta bör dock inte vara huvudinnehållet. Trots allt är skolans syfte att utbilda eleverna. Innehållet bör väljas i enlighet därmed. Om barnen öppnar kalendern tillsammans varje dag är en godis eller gåva inte en bra idé, eftersom den inte kan delas rättvist mellan alla. I sådana fall vore det bättre om ett annat barn kunde öppna en dörr varje dag. Vad den hittar i den kan den behålla.

Än så länge så bra – men vad kan du fylla i grundskolans adventskalender med? Om du inte har några bra idéer spontant och har en känsla av att något grafiskt säkert kommer att bli tråkigt, kommer vi att övertyga dig om motsatsen i följande rader. Eftersom dessa idéer är kreativa och roliga! Det finns förslag på olika ämnen och ämnen.

Adventskalender med en berättelse

Fyll adventskalendern i grundskolan med historier och läs för klassen

En särskilt populär idé för adventskalendern för skolbarn är historien. Detta betyder dock inte att varje dag innehåller en ny historia (även om det också är en möjlighet). Istället är en berättelse uppdelad i 24 sektioner och inställd i kalendern i rätt ordning. Vilken typ av berättelse du väljer är naturligtvis upp till dig. Det kan vara äventyrligt eller juligt, lärorikt eller bara roligt.

Sätt ihop adventskalender grundskola med dikter för högläsning

Det är också lämpligt att alltid skilja historien åt adventskalendrar på de platser där det bara blir mer intressant. På så sätt kommer barnen att hålla spänningen kvar till nästa dag och de kommer inte att kunna vänta med att lära sig nästa del. Barnet som drar ut den nya delen av berättelsen ur adventskalendern ska självklart läsa den högt själv. Högläsning övas och minne främjas. I slutet av historien är du välkommen att förbereda en liten frågesport för de små för att kontrollera vad alla har memorerat från historien (men naturligtvis utan betyg). En sådan adventskalender med berättelser kommer garanterat att tillfredsställa alla barn!

En läsande adventskalender grundskola kan också sättas ihop med dikter istället för berättelser. Och om dikterna i Adventskalender -grundskolan också passar teman “jul”, “advent” eller “Nicholas”, desto bättre!

Adventskalender för skolan med sånger

Adventskalender grundskola - sånger till jul från olika länder

En annan bra idé för musiklektioner är en adventskalender i grundskolan med texter till låtar. Dessa bör bäst handla om “jul” och kan till och med komma från olika länder efter behag och därför inte bara vara tyska, utan också på ett annat språk (t.ex. “Jag önskar dig en god jul”, “Feliz Navidade”, “Leise “snön sipprar”). Låten som ritas sjungs sedan av alla tillsammans.

Hallick med barnen

Adventskalender grundskola - impregnera med barnen och ge bort DIY -presenter

Om du vill ha en liten present kan du konvertera grundskolans adventskalender till ett gnome -spel. Sedan kan till exempel biljetter dras i förväg till adventskalendern, som avgör vilket barn som förbereder lite för vilken annan. Det behöver inte nödvändigtvis vara något du har köpt. Barnen kan också göra något trevligt i form av läxor och på så sätt ge presenter till grundskolans adventskalender. Gåvan måste sedan förpackas (till exempel ge varje barn en säck) och sedan hängas på en snöre i klassrummet eller läggas i en låda för detta ändamål och sedan öppnas av respektive barn på en viss dag.

Aktiv adventskalender grundskola

Aktiv adventskalender grundskola - barn leder eller säger något

Om du vill designa adventskalendern annorlunda än vanligt är en aktiv eller rörlig en bra idé. Vad menas? Barnen tar en aktiv del i planeringen här. Därför bör förberedelsen också startas i god tid. Ge barnen några dagar att tänka på en specifik uppgift, som du sedan utför eller utför på en viss dag i december (datumet kan dras av varje barn med hjälp av lott). Sådana uppgifter kan vara:

  • Sjung en sång
  • Spela en låt på ett instrument
  • Läs en historia
  • att recitera en dikt
  • läsa en självskriven berättelse
  • Ta med något du har gjort själv och gör sedan hantverk tillsammans med de andra barnen
  • Barn som utövar en viss sport på fritiden kan visa andra några typiska övningar och få dem att göra dem

Adventskalender grundskola - barn visar vad de kan göra efter överenskommelse

Det bästa sättet att göra detta är att sitta ner med barnen i en cirkel på golvet och låta barnen visa sin uppgift på detta sätt. Detta är mer bekant än att stå framför hela klassen och gör det också lättare för barn som är mer hämmade över sådana saker. En julsång kan sjungas som en introduktion för att minimera spänningen.

Adventskalender med pussel för barn

Pussel för barn som innehåll för julkalendern i skolan

Det är ingen hemlighet att barn bara älskar pussel. Således är de också en underbar idé för adventskalendern i skolan och för alla åldrar. Naturligtvis bör pussel för grundskolans adventskalender också motsvara barnens ålder. Sök på internet efter enkla pussel och skriv ner lösningarna. Allt du behöver göra är att skriva gåtan på papperslappen för kalendern. Varje dag får ett barn dra ett papper från kalendern och läsa gåtan högt. Då kan alla gissa tillsammans.

Gör roliga adventskalendrar själv och bra idéer för fyllning!

Tinker adventskalendrar ur tändsticksaskarna och fyll dem: Stora DIY -presentidéer till jul

DIY Adventskalender – 3 enkla idéer för julkalendrar att göra själv

Om du vill kan du utöka denna idé ytterligare genom att ge barnet, som gissar rätt, en liten gåva (som ett godis eller en liten leksak). Men så att samma barn inte alltid får något gratis och alla andra börjar jullovet frustrerat, får varje barn bara få något en gång. Så alla har en chans.

Kuponger för grundskolan i adventskalendern

Tinker kuponger för grundskolebarn - kreativa förslag

Vem gillar inte kuponger? Detta gäller förstås även barnen. I det här fallet menas dock inga shoppingkuponger, men till exempel det fria platsvalet, en spontan polonaise genom klassrummet med alla klasskamrater, sjunger en sång, en dag utan läxor för alla, en 5-minuters paus tidigt osv. .. Förbered kortens form och förvara dem sedan i kalendern. Barnen kan sedan behålla sina kort tills de vill lösa in dem. Så att det hela inte dröjer till slutet av läsåret kan du också ange en tidsfrist (t.ex. fram till slutet av januari).

Idé för engelska klassen

Suggestion for English Lessons - Öva ordförrådet på ett roligt sätt

Barn som redan har lärt sig ett visst ordförråd på engelska kan också dra nytta av följande idé: skriv ner olika handlingar på engelska på 24 kort. Dessa kan vara “kram” (kram), “high five” (klappa / ge med fem), “armbåge” (hälsning med armbågen), “hoppa” och så vidare. Till exempel, om ett barn drar kramen ur kalendern, kan de krama sina klasskamrater.

DIY adventskalenderidéer från läraren för eleverna

En annan variant skulle vara enkla ord som “hus”, “sol”, “bil” och liknande, som alla barn sedan ska rita. För detta ändamål är det ritade ordet inte översatt, utan bara läst upp på engelska. Alla ritar sedan det han tror sig ha förstått. Har alla barn memorerat ordförrådet och ritat rätt??

Adventskalender med matte i grundskolan

Öva matematik med enkla uppgifter i julkalendern och priser

Varje dag kan du hitta ett nytt matteproblem i kalendern. Uppgifter för adventskalendern kanske visserligen inte låter speciellt spännande och roliga för de små först. Men förutom att barnen fortfarande är relativt motiverade i den här åldern kan du också förbereda små priser. De som gjorde rätt får ett större pris (till exempel en av kupongerna som nämns ovan, till exempel) och de som gjorde fel men ansträngde sig för att få lite godis. Du kan komma med alla presenter till matematik adventskalendern grundskola som uppfyller dina krav.

Pussel som adventskalenderidéer för grundskolan

Kreativ idé med ett klassfoto som pussel eller andra motiv

Eller vad sägs om denna roliga idé för grundskolans adventskalender? Låt ett klassfoto förvandlas till ett pussel med 24 delar. Alternativt kan 48 delar väljas och delas in i 2 delar per dag. Naturligtvis stuvas pusselbitarna i kalendern, så att det måste gå några dagar innan de första bitarna kan hitta varandra. Det håller spänningen kvar och barnen kommer knappast att kunna vänta varje dag för att äntligen få nya delar.

Radio spelar

Radiospel för varje dag som en adventskalenderidé i skolan

Hitta en CD -skiva med 24 berättelser eller sätt ihop en själv. Berättelsen erbjuder sedan den perfekta starten på klassen varje dag, där barnen bara måste lyssna och kan vila. Naturligtvis kan historien också spelas i slutet av lektionen eller skoldagen. Om du vill kan du öka barnens uppmärksamhet genom att ge berättelsen några minuter till efteråt och ställa frågor till barnen (du kan också ställa frågor innan berättelsen). Alla lyssnade?

Hantverk med origami

Origami Advent Calendar Elementary School - Fyll med instruktioner och papper

Spontant hantverk utan specialmaterial fungerar särskilt bra med Origamis. Så varför inte använda denna fantastiska konst att vika för grundskolans adventskalender? Det finns två varianter: Antingen lägger du instruktioner med nödvändig mängd origamipapper i kalendern så att barnet självständigt kan vika figuren hemma och visa den för klassen nästa dag, eller så lägger du bara in instruktionerna och sedan dela ut alla barnpapper så att de alla kan göra figuren tillsammans i klassen. De färdiga figurerna kan sedan dekorera klassrummet genom att placera dem på ett skåp eller en hylla, eller binda dem med snöre och hänga dem på fönstret. Om barnen föredrar att behålla sina siffror och ta dem hem kan de naturligtvis göra det också.

Hantverksmaterial

Tinker hantverksmaterial som innehåll för julkalendern och i slutet

Du kan också fylla adventskalendern med olika hantverksmaterial: sax, penslar, kottar, pomponger, piprensare, papper, tyger och mycket mer är lämplig. Det finns en ny vara varje dag. Alla dessa saker samlas in under veckorna och i slutändan måste alla göra något av dem.