Vikande origami blomma – 7 idéer med vikningsinstruktioner för populära blommor

Origami blomma bukett vas dekoration

Du skulle vilja göra en vacker vårdekoration av papper själv eller helt enkelt göra några pappersblommor med barnen, då erbjuder origami -vikkonsten en mängd olika idéer. Från enkla tulpaner till mer komplexa rosenblad, allt kan bara imiteras med lite papper och bra vikningsinstruktioner. Om du själv vill vika en vacker origami blomma har du kommit till rätt ställe! Denna artikel ger underbara idéer för några av de mest populära pappersblommorna och hur man viker dem. Låt dig inspireras och prova den populära konsten att vika dig själv.

origami-blomma-papper-blomma-veck

De evigt färska origamiblommorna är en vacker dekoration både för hemmet och för olika presenter. Du kan använda den för att ordna underbara blombuketter, göra vackra kransar och förfina alla enkla presentförpackningar. Blommorna fräschar upp varje rum och skapar vackra accenter. Du kan använda både speciellt origamipapper och konventionellt tryckpapper för att fälla och uppnå bra resultat. Med lite tålamod och lite fingerfärdighet kan du vika mycket speciella pappersblommor och trolla fram en originaldekoration för ditt hem.

Gör origami blomma med enskilda kronblad

origami-blomma-kronblad-vik

Vårt första projekt är för en vacker pappersblomma som består av fem eller sex kronblad limmade ihop. I vårt exempel är kronbladen fem. För att göra en sådan blomma behöver du fem fyrkantiga pappersark av samma storlek och lite lera. Du kan använda både vitt och färgat papper.

Klipp först papperet och vik det diagonalt. Placera sedan trianglarna som har skapats med den rätvinklade spetsen uppåt. Ta nu vänster och höger spets och vik dem mot mitten och toppspetsen. Vik nu ner de resulterande trianglarna igen i mitten, som visas i instruktionen i steg 4.

Fällbara Kusudama -bollar – modulär origami gjord av blommor, stjärnor och co.

Vik origami – blomma, stjärnor & Djur som dekoration i barnkammaren

Gör pappersblommor: 10 DIY-instruktioner för vårliknande dekorationer av färgat och crepe-papper

origami blomma kronblad guide

I nästa steg drar du sidovikarna uppåt och kör fingret in i sidorna. Öppna sedan trianglarna och vik ytterkanterna inåt och tryck platt så att det blir en diamant på varje sida. Vik sedan de övre spetsarna på diamanterna längs kanterna nedan. Vik sedan de resulterande trianglarna inåt längs vikningen i mitten. Detta bör resultera i rutor. Dessa veck representerar origami -blommans ståndare.

origami-blomma-vik-kronblad-håll

Nu behöver du lite lera för att avsluta origami -blombladen. Pensla först lite lim på de yttre trianglarna och lim sedan ihop vikarna utan att vika torget. Du vill att kronbladen ska ha en fin rundad form, så se till att inte vika torget i det här steget. Använd en liten klädnypa eller gem för att hålla vikarna på plats tills leran torkar.

origami-blomma-kronblad-lim

Denna origami blomma tar totalt fem kronblad, men fungerar lika bra med sex. När limmet har torkat väl kan du göra blomman. Pensla ett lerkrag längs vecket på ett kronblad och limma det bredvid. Upprepa steget med de återstående kronbladen genom att tejpa ihop alla fem i en cirkel. Blommorigami är klar.

Pappersblomman med enskilda kronblad kommer från Japan och kallas Kusudama. Detta används för att göra de så kallade Kusudama-blomsterkulorna. Du kan göra Kusuadama -blomsterbollen med totalt tolv origami -blommor och dekorera din lägenhet på våren.

Vikande origami blommor – vacker lilja

origami-blomma-lilja-pappersvikt

Liljor är känsliga blommor som ofta används för att ordna vackra buketter och göra en trevlig presentidé till den älskade kvinnan. Om du vill göra en ny lilja själv hittar du detaljerade vikningsinstruktioner för liljan som en origami blomma nedan. Detta DIY -projekt är en traditionell origami som allt du behöver är ett papper. Vanligtvis är tiden att vika cirka 5 minuter, men det kan ta lite längre tid för nybörjare.

origami-blomma-instruktioner-lilja-tinker

För denna origamililja behöver du ett fyrkantigt papper som är antingen vitt eller någon annan färg. Börja med den vita sidan uppåt om papperet inte är färgat på båda sidor. Vik sedan bågen diagonalt i mitten och fäll ut den. Upprepa steget och vik den andra diagonalen och vika ut den igen. Rynkorna ska vara tydligt synliga.

Vänd nu rutan och vik papperet i mitten till en ruta och vika ut det. I nästa steg upprepar du proceduren och viker på mitten igen. I slutändan ska alla fyra vikningarna korsas i mitten. Håll nu i den nedre triangeln och fäll ut den övre högra delen så att den kommer ihop med den nedre spetsen.

origami-blomma-lilja-vikning-instruktioner

Platta sedan ut vecket i mitten och tryck ned den övre delen. Du bör få en kvadrat, som inom vikningskonsten kallas en fyrkantig bas. Lägg nu bågen med de öppna spetsarna uppåt och vik den nedre högra kanten till mittbrottet, enligt steg 12. Upprepa med vänster kant. Öppna sedan de veck som du redan har gjort och gör en nypa vikning (steg 15 och 16).

origami-blomma-enkla-lilja-instruktioner

Upprepa steg 12 till 16 med de andra klaffarna och skjut dem sedan inåt så att vikningen från steg 18 resulterar. Vik nu höger och vänster kanter till den mellersta vikningen och upprepa detta steg för de återstående tre flikarna. Vik sedan ner varje lager så mycket du kan och böj de enskilda kronbladen åt sidorna. Origami -liljan är klar!

Kreativ origami blommavika med världskarta – instruktioner för vacker näckros

origami-blomma-lotus-blomma-världskartor

Eftersom blommorna på näckrosorna och lotusblommorna ser väldigt lika ut kan du vika dem med samma origami -blommainstruktioner. Det finns mer än en variant av dessa vackra blommor till hantverk, hos oss hittar du en av dem. Skurna bitar från en världskarta används för att vika dessa vackra näckrosor, eftersom de skapar en fantastisk vintage -effekt som passar perfekt med en original dekoration.

För detta DIY -projekt behöver du inte ett fyrkantigt pappersark utan rektanglar 8 centimeter breda och 14 centimeter långa. Varje blomma är gjord av totalt åtta ark och lite bindningstråd krävs som hjälpmedel. Du hittar vikningsinstruktionerna nedan.

origami-blomma-vatten-lilja-vik-instruktioner

I det första steget placerar du rektangeln med den vita sidan uppåt och viker den på mitten längs långsidan, viker sedan ut och plattar ut den. Vik sedan ner de fyra hörnen till mittpausen. Vik nu långsidorna på samma sätt upp till mitten och täck helt över den vita sidan av kortet. Vik sedan papperet längs den mellersta vecket så att kanterna med vikarna trycks ner. Upprepa dessa steg för de återstående sju pappersarken. Stapla två papperslappar vardera så att du hamnar med fyra staplade par (steg 5). Ta sedan ihop alla par, håll i mitten med fingrarna och linda dem väl med bindtråd.

origami-blomma-vik-lotus-blomma-instruktioner

Nu vecklas de enskilda kronbladen ut till en vacker origami -blomma. Fördela först de åtta ekrarna jämnt. Vrid sedan hjulet så att du tydligt kan se alla vikningar som redan har gjorts. Ta nu försiktigt det första lagret av en ekra och vänd det så att det vetter mot mitten av blomman. Hoppa över ekern bredvid den och upprepa detta steg för varannan tal, totalt fyra gånger. Fyra kronblad måste komma ur det. Vik nu ekrarna som du utelämnade i föregående steg. I det följande upprepar du samma steg för det andra pappersskiktet. När alla ekrar är utfällda är origami blomman klar. I mitten av näckros kan du lägga till en LED -tebelysning och göra en vacker bordsdekoration själv.

Videoinstruktioner för enkel näckros som origami blomma

Vik enkel tulpan som en origami blomma med barn

origami-blomma-enkla-tulpanveck

Konsten att vika origami kräver en viss mängd teknik och mycket takt, varför många av projekten är svåra för små barn och är särskilt lämpliga för vuxna och äldre barn. Men det finns också origami blommor som har mycket enkla vikningsinstruktioner och är därför väl lämpade för barn även i dagisåldern. Ett exempel på detta är origami -tulpanen, som ofta görs på dagis för våren. Du kan använda den för att försköna gratulationskorten för mors dag eller göra en färgstark fönsterdekoration.

Om du viker tulpaner med barnen kan du antingen bara göra blomman eller vika ett pappersark. Du hittar stegen för båda i vår vikningsguide. Två fyrkantiga pappersark krävs för detta – ett rött och ett grönt, varvid det gröna ska vara lite större.

origami-blomma-veck-enkel-tulpan

Använd den röda rutan av papper för att få tulpan att blomma. Vik först kvadraten diagonalt för att skapa en triangel. Vik sedan triangeln åt sidan igen och tryck vikningen väl med fingrarna. Fällningen ska vara tydligt synlig när den fälls ut. Öppna sedan den andra triangeln igen och vik de yttre spetsarna i mitten för att bilda en mittvikt. Tryck nu de resulterande vingarna lite utåt och vik dem igen. Origami -blommans blomning är klar.

Ta den gröna rutan av papper för arket och vik det på mitten på sidan. Ta sedan den rätta vinkeln och vik överkanten till långsidan. Bladet är redan klart och du kan göra tulpanen. Ett grönt sugrör kan användas som handtag, som du fäster båda vikta origamibitarna till. Denna enkelt vikta origami blomma är perfekt som en DIY -present till mors dag.

3D vikning origami tulpan

origami-blomma-stjälk-tulpan-gul

Nu skulle vi vilja visa dig en något mer komplicerad vikningsinstruktion för en 3D -tulpan som en origami blomma. Oroa dig dock inte. Även om denna tulpan ser svårare att göra, kommer det alltid att bli bra och snabbt om du noggrant följer stegen i vikningsinstruktionerna. Ta en titt på instruktionerna och gör en evigt frisk origami blomma av papper för din vårdekoration.

I dessa origami -instruktioner är det bara tulpanens blomma som tinker och ett träspett används som stammen. För pappersblomman behöver du bara ett fyrkantigt ark origamipapper eller färgat papper av vilken färg som helst. Den rekommenderade storleken för pappersrutan är 15 × 15 centimeter.

origami-blomma-vik-tulpan-vikning instruktioner

Vik först papperet horisontellt och vertikalt i mitten och öppna vikarna igen. Vänd nu pappersarket och vik och fäll ut diagonalerna. Vik sedan kvadraten till en triangel genom att föra samman vänster och höger centrum. Den vita sidan av papperet ska stanna inne. Vik nu vänster och höger hörn av triangeln upp till mittfältet, vänd origami och upprepa steget på baksidan. Vänd nu det övre högra lagret till vänster och gör samma sak igen på baksidan.

origami blomma tulpan instruktionssteg

Vik sedan ner höger och vänster spets ner till den mellersta vikningen. Vänd sedan papperet och upprepa steget på baksidan. Nu ska du sätta in ena sidan i klaffen på den andra sidan fram och bak. Håll fast vid de fastna områdena och blåsa in det resulterande hålet på undersidan tills blomman blåser upp. Dra bara ner de uppåtvända spetsarna lite och böj dem för att forma tulpanens kronblad. Lim till sist träspetten på hålet och origamiblomman är redo att ges bort eller dekorera. Med flera sådana blommor kan du till och med göra en hel bukett själv.

Origami blomma lämplig för nybörjare – vik en ros

origami-blomma-ros-helt enkelt-barn

Rosen är blommans drottning och är känd som en symbol för kärlek. Det finns knappt någon som inte gillar rosorna. Därför nedan hittar du vikningsinstruktioner för en ros som en origami blomma, som är lätt att göra själv och är den perfekta DIY -presenten till en älskad. Detta projekt är perfekt för både nybörjare och barn.

För den vikta origamirosen behöver du igen ett fyrkantigt papper, men det är samma färg på båda sidor. Denna rosblomma ser bäst ut på vanligt papper.

origami-blomma-ros-vikning-instruktioner-enkel

Vik först papperet i mitten, en gång horisontellt och en gång vertikalt, så att tydliga veck kan ses. Vik sedan ut arket och vik de fyra spetsarna inåt så att de möts i korsningen av vecken. Upprepa detta steg igen med de tips du redan har skapat. Vik sedan spetsarna inåt mot mitten för tredje gången som i föregående steg. Nu ska alla fyra hörnen vara i mitten och skapa fyra flikar. Vik i så fall tillbaka varje punkt ca 3/4 av flikens längd. Upprepa detta med flikarna under och vik sedan tillbaka de små flikarna längst ner. Så du har en vacker origami blomma som dina barn kan ge bort i skolan eller på dagis, till exempel för alla hjärtans dag.