Corten stålplåt och röda accenter i ett minimalistiskt hus i Peru

corten stålplåt fasad-perforerad-minimalistisk-hus-design

Den som gillar moderna arkitektoniska stilar kommer garanterat att bli kär i det här huset omedelbart. Det ligger norr om Peru i kustområdet Piura. Både från utsidan och insidan imponerar huset med en attraktiv och kontrastrik kombination av rödaktigt Corten stålplåt och grå, neutral betong för fasaden och innerväggarna. Dessutom finns det en modern och snygg inredning, som å ena sidan är lika neutral och matchar betongväggarnas färg och å andra sidan också erbjuder färgaccenter i orange och starkt rött. Ta en närmare titt på den moderna arkitekturen med minimalistisk design nedan och samla inspiration till din egen inredning.

Corten stålplåt för fasad – interiören

corten stålplåtfönster fram-modern-hylla-vitt trä

Redan på bottenvåningen kommer du att bli förvånad. Terrassen är också en perfekt förlängning av det moderna vardagsrummet och erbjuder flera sittmöjligheter som kan användas för olika ändamål. Ett tak skapas här av en modern takförlängning, som är utrustad med unika, perforerade paneler av Corten stålplåt och därmed representerar ett vackert, dekorativt element på båda sidor och samtidigt fungerar som solskydd. Stålens rödorange färg kompletteras av soffkuddarna som pryder utemöblerna.

corten stålplåt vardagsrum-röd-accent-grå-möblering-matta

Medan orange används som accentfärg utanför, används rött på insidan. Designen med olika nyanser av grå och träytor ges en viss livlighet med denna starka färgton, som till och med understryker rummens moderna utseende. Bortsett från de snygga röda fåtöljerna med pallar som finns i vardagsrummet och sovrummet, imponerar även spiraltrappan i stål med denna färg. Stål är ett annat nyckelord här, eftersom materialet spelar en stor roll vid sidan av betong och trä. Inte bara är fasaden prydd med stål, men svarta stålbalkar visas också öppet i rummen och fungerar därmed som ett dekorativt element istället för att döljas i rumsdesignen.

corten stålplåt vardagsrum-grå-kakel-betong-väggar-tak

corten stålplåt sovrum-exotisk-stil-fåtölj-röd-sekretessskärm

spiraltrappa i cortenstålplåt-stål-ljus röd-hylla-vit

corten stål-plåt-korridor-design-original-laminat-parkett-rött räcke

corten stålplåt-metall-korridor-bro-modern-stål-räcke-svart

Området utanför

corten stålplåt-terrass-sittgrupp-grå-soffor-solskydd-metall-öppen spis

corten-stål-plåt-pool-modern-design-terrass

corten-stål-plåt-minimalistisk-trädgård-solskydd-balkong

corten-stål-plåt-exteriör-design-idéer-peru-brickor-grå

corten-stål-plåt-metall-samtida-arkitektur-design-peru-hus

corten-stål-plåt-golv-plan-mark-golv-hus-design-minimalism-idé

corten-stål-plåt-andra-våningen-kust-arkitektur-idé

corten-stål-ark-inspiration-tak-fåglar-utsikt-takterrass

corten-stål-plåt-metall-sidovy-semesterhus-villa-projekt-eget hem

Design av Cheng Franco Arquitectos.