Cove 3 – det moderna huset på klipporna i SAOTA

modernt hus-på-sten-saota-pool-område

Den där modernt hus på sten från SAOTA färdigställdes 2010 och inbäddad i klipporna. Huset ligger nära Knysna, en stad i Western Cape -provinsen i Sydafrika. Detta modernt hus bör införlivas med fynbos topografi och naturliga färg så att en sömlös förbindelse med landskapet och havet upprätthålls. Huset har fantastisk havsutsikt i öster och söder.

det moderna huset till SAOTA och Anthoni Associates

modernt hus-på-stenar-saota-utsikt-hav

Tanken var att skapa ett bostadsutrymme med ett flytande takelement ovanför det som svarar på lutningen. Taket är placerat på en hög nivå så att det är dolt från vardagsrummet, vilket skapar en illusion om att man är omgiven av landskapet.

det moderna huset med havsutsikt

modernt hus-på-sten-saota-vardagsrum

En triangulär form på taket förbinder den med himlen. En solanalys utfördes för att eliminera direkt solljus från byggnaden. Ett takfönster hänger i rummet för att minska den dubbla volymen. Valet av glasmaterial övervägs noggrant för att undvika effekterna av direkt sol.

öppna vardagsrum på olika våningar

moderna hus-på-sten-saota-öppna-vardagsrum

Materialvalet – betong, rent plåttak, träfasader, sten och exponerad betong – gör att byggnaden smälter in i landskapet. Man går in på den övre nivån av dubbelvolymen, med utsikt över havet. En stor trappa leder till vardagsrum, kök, matsal och vardagsrum.

modern inredning

modern-hus-på-sten-saota-inredning

En spiraltrappa förbinder vardagsrummet med en privat lounge och sovrummet på en entresol. Denna spiraltrappa leder till en lägre nivå som rymmer ett gäst sovrum, hemmabio och vardagsrum. En L-formad vinge rymmer de två barnrummen.

Målat fönster

moderna hus-på-sten-saota-glasfönster

I linje med den hållbara arkitekturen skapades en enorm underjordisk cistern under trädgårdsterrassen för att skörda regnvatten, medan en värmepump och golvvärme sparar energi.

Fasad av trä och betong

modernt hus-på-stenar-saota-sydafrika

Trä tak design

modern-hus-på-sten-saota-tak-design

Hus på sten

modernt hus-på-sten-saota