Dekorativ tegelvägg som accent: Modern villa i Kalifornien

dekorativa tegelvägg hus fasadträd moderna två våningar

Tydliga linjer, naturmaterial och generösa glasfronter: Denna moderna villa i Kalifornien lockar uppmärksamhet med en framgångsrik fasaddesign och ett hemtrevligt inredningskoncept. Familjen Waverley ligger i det gamla stadsdelen Paolo Alto och ligger bara några hundra meter från den avlidne Apple -grundaren Steve Jobs. Det är det nya hemmet för ett ungt par som lägger stor vikt vid en modern, men inbjudande estetik. Så det är inte konstigt att förutom typiskt minimalistiska material som betong och glas används trä också i överflöd på insidan och utsidan. Den absoluta höjdpunkten är dock den dekorativa tegelväggen, som å ena sidan skapar spännande kontraster och å andra sidan skapar en sömlös övergång mellan trä, glas och betong.

Dekorativ tegelvägg: estetiskt blickfång

dekorativ tegelvägg trä tak betong stenläggning hus ingång

Vid en första anblick är enfamiljshuset med minimalistisk fasad fascinerande. Vid närmare granskning visar det sig dock vara en eklektisk skönhet. Det platta taket, golv till tak och golv till tak fönster och volymens geometriska former kännetecknar villan som en modern byggnad. Den dekorativa tegelväggen tar dock upp de formativa elementen i de viktorianska husen från området.

Inte bara husfasaden presenterar sig som en framgångsrik kombination av tradition och modernitet. Pensionatet i trädgården byggdes också i samma stil. Den har ett sovrum, ett vardagsrum med ett litet block kök och ett bekvämt badrum och rymmer upp till tre personer.

Den dekorativa tegelväggen som ett elegant inslag i inredning

dekorativ tegelvägg eldstad beklädnad vardagsrum trätak

Inuti imponerar huset också med ett framgångsrikt livskoncept, där ovillkorlig modernitet möter traditionell lantlig stil. Den dekorativa tegelväggen, tillsammans med det upphängda trätaket och de stora naturstenstenarna, bildar en imponerande ensemble. Det visar sig vara ett samtida alternativ till naturstenmurar och stenbeklädnad för eldstaden. Dess neutrala grå färg låter den blekna i bakgrunden och skapar den perfekta scenen för de eleganta möblerna.

Vardagsrumsglasfronter ramlösa glaspaneler läder soffa fåtölj golvplattor

I vardagsrummet erbjuder tre sittgrupper mer än 15 sittplatser. Hörnsoffor, vardagsrum, pallar, fåtöljer och tvåsittare är skickligt iscensatta med mattor, golvlampor och tillbehör. Mjukt tygklädsel, läderöverdrag och dekorativa kuddar i bomull lovar maximal sittkomfort.

Vardagsrummet och köket är optiskt separerade från varandra med en transparent gardin. Kökslandskapet är typiskt minimalistiskt i vitt. Bestick, redskap och tillbehör är gömda bakom de handtagslösa fronterna, de inbyggda vitvarorna märks knappast och bänkskivan i natursten är helt städad: köket ger en puristisk touch till interiören.

dekorativa tegelvägg köksgardiner rumsdelare modern villa

Den moderna stadsvillan designades och färdigställdes av EYRC -arkitekterna. Det är ett bra exempel på hur material kan påverka det övergripande utseendet på ett hem.

dekorativa tegelvägg tak design familj hus glasfronter

dekorativa tegelvägg högt i tak familj hem interiör

dekorativa tegelvägg bottenvåningen inredning design betongvägg modern

dekorativa tegelväggar glasfronter trapphus

dekorativ tegelväggsfasad enfamiljshus california

dekorativ tegelvägg från sidan Kalifornien enfamiljshus

dekorativ tegelvägg familj hus planritning planlösning

dekorativ tegelväggvy ovanför byggnaden

Projekt från EYRC arkitekter