Enfamiljshus med stålkonstruktion: Skulpturell stadsvilla med loftkaraktär

Enfamiljshus med stålramkonstruktion vardagsrum parkettplattor kombinerar inbyggda taklampor

Vi presenterar ett projekt från Turkiet som omdefinierar de grundläggande principerna för modern arkitektur. Ett enfamiljshus med stålkonstruktion förvandlades till en skulpturell stadsvilla med loftkaraktär. Resultatet kombinerar framgångsrikt motsatser: stålkonstruktionens svala industriella utseende harmoniserar förvånansvärt bra med naturmaterial som trä och sten, som används i överflöd både inomhus och utomhus. Förutom attraktiv fasaddesign och inredning imponerar byggnaden också med ett funktionellt rumskoncept. Den geniala rumslayouten säkerställer optimal komfort i det kompakta vardagsrummet, så att de boende inte behöver avstå från någonting vad gäller utrustning. Renoveringarna utfördes av det begåvade teamet på theCATwork. Följ med oss ​​på en virtuell rundtur i huset och låt dig övertygas av arkitekternas kreativitet!

Enfamiljshus med stålkonstruktion är moderniserat: projektet i detalj

Enfamiljshus med stålramkonstruktion hoe tak takfönster vardagsrum vinterträdgård

Familjehuset ligger i Tuzla, Tepeören. Det ligger i ett bostadskomplex som byggdes på 1990 -talet. På den tiden lade arkitekterna mer värde på en billig, men samtidigt stabil och snabb konstruktionsmetod än på ett snyggt utseende och funktionell rumsdesign. Cirka 100 stadsvillor med stålramkonstruktion byggdes vid den tiden. Nästan trettio år senare ser bostadsområdet helt annorlunda ut. Fler och fler husägare har bestämt sig för att anpassa sitt hus efter sina egna behov.

Enfamiljshus med stålkonstruktion, separat kök, glasvägg, köksö, vardagsrum

TheCATwork -arkitekterna fick i uppdrag att optimera det tillgängliga bostadsutrymmet. Intensiv planering resulterade i ett projekt för en modern stadsvilla med loftkaraktär. En hög livskvalitet och levande komfort sätter tonen för rumsfördelningen. På första våningen finns ett rymligt vardagsrum med matplats, vardagsrum, läshörna och kök. Det höga taket, den direkta anslutningen till den inglasade vinterträdgården och de många takfönstren gör att den ser ljus och inbjudande ut.

Enfamiljshus med stålramkonstruktion: möblerna av hög kvalitet i detalj

Enfamiljshus med stålramkonstruktion, kök, svart bänkskiva, mörka basenheter, frästa handtag

Det moderna kökslandskapet ser direkt mot vardagsrummet, men skiljs från vardagsrummet med en glasvägg. Moderna, handlösa köksskåp, den trendiga färgkombinationen: antracitgrå bänkskiva och duvgråa fronter ger industriell känsla till möblerna.

Enfamiljshus med stålram glasvägg kök trä fönsterbrädan

Det mörka köket står i kontrast med det ljusa vardagsrummet, där de vita väggarna och taket bleknar i bakgrunden. Den marmorklädda eldstaden med terrarium kan fira sin stora entré. Naturstenens attraktiva korn lockar automatiskt uppmärksamhet och kan helt enkelt inte släppa ögonen. Samtidigt fungerar den som en märklig rumsavdelare som visuellt skiljer vardagsrummet från vinterträdgården och vinterträdgården från läshörnet.

Enfamiljshus med stålramkonstruktion Golvfönster Vardagsrum Lädersoffa Dagsäng Fåtölj Pall Sammet

Själva vardagsrummet är bekvämt inrett: en bekväm dagbädd med läderfodral inbjuder dig att koppla av med en bok i handen. Den bekväma, utdragbara soffan har tillräckligt med sittplatser för hela familjen. Fåtöljen och pallen med sammetsklädsel erbjuder ytterligare sittplatser för gästerna. Ett soffbord av glas och en rund matta avrundar levande programmet i denna zon. Färgschemat hålls målmedvetet nära naturen och enkelt. Jordnyanser som brunt, elfenben eller benvitt skapar en mysig atmosfär och slappnar av ögonen.

Matsalen för åtta personer, som ligger direkt bakom vardagsrummet, är stilfullt utformad. De bekväma stolarna med sammetsklädsel lovar maximal sittkomfort. Det utdragbara träbordet fascinerar med ett naturligt, obehandlat utseende och en behaglig känsla. Tre hängande lampor av glas med ståldetaljer skapar en anslutning mellan köket och matplatsen.

Enfamiljshus med stålramkonstruktion öppen spis fönster vardagsrum bottenvåningen

Eldstaden i mitten av rummet är ett verkligt konstverk: den kombinerar ett terrarium, en gasspis och en bänk i modern design. Samtidigt skapar den glittrande lågan en mysig atmosfär och sprider behaglig värme.

Enfamiljshus med stålkonstruktion, parkett, fiskbensmönster, rund matta

Naturstenens golv i korridoren och parketten av massivt trä i vardagsrummet ger interiören variation. Typiskt för den industriella stilen är en eklektisk blandning av olika material och texturer.

Enfamiljshus med stålramkonstruktion, öppen spis, rumsfördelare, växter, golv, natursten, undertak

Det undertak med inbyggd belysning döljer installationer i taket tomrum och med sitt minimalistiska utseende smälter harmoniskt in i det övergripande konceptet.

Enfamiljshus med stålramkonstruktion, vardagsrum, kök, glasvägg, vinterträdgård, marmorgolv, flera nivåer

Mittemot vardagsrummet finns ett annat vardagsrum, där familjen kan sitta bekvämt på kvällen och titta på TV. En spiraltrappa i betong med trätrappor leder till andra våningen där sovrummen, badrummen och hemmakontoret / gästrummen ligger.

Enfamiljshus med stålram öppen spis marmorbeklädnadspaneler högt i tak vardagsrum

Inuti imponerar enfamiljshuset med sin stålkonstruktion med generösa rörelseområden och en flödande övergång mellan de enskilda vardagsrummen, medan utsidan presenterar sig med en modern, minimalistisk fasad. Naturmaterial som marmor, natursten och exotiska träslag ger interiören en touch av lyx och skapar en hemtrevlig atmosfär. Fina textilier som sammet förbättrar också inredningen.

Enfamiljshus med stålramkonstruktion, spiraltrappa, betong, natursten, anlagt terrarium

Enfamiljshus med stålram konstruktion skåp hyllor stålkonstruktion bekväma kontorsmöbler

Enfamiljshus med stålkonstruktion, terrass på andra våningen

Enfamiljshus med stålramkonstruktion i taket trapphus ovan belysning

Enfamiljshus med stålramkonstruktion, flickrum, snedtak, garderob, gungfåtölj

Fristående hus med stålram badrum mörka skifferpaneler klädda i marmor

Enfamiljshus med stålkonstruktion, gästbadrum, ljust, rymligt terrarium, handfat i trä

Enfamiljshus med stålramkonstruktion entrémöbler lådor

Enfamiljshus med stålram fasad natursten klädd belysning spotlights entré

Enfamiljshus med stålram konstruktion karta planlösning

Enfamiljshus med stålram konstruktion planlösning sidovy

Enfamiljshus med konstruktionsplan av stålram, rumsfördelning, se ovan

Enfamiljshus med byggnadsplan av stålram, rumsfördelning, innerväggar

Enfamiljshus med stålram konstruktionsplan 3D rumsfördelning

Enfamiljshus med stålkonstruktion, terrasser på andra våningen

Projekt av theCATwork