Ett grönt tak och ovanliga former gör ”Barrington House” till ett geometriskt konstverk

grönt tak kaskad barrington hus fasad

Undangömt på en kulle i Brentwood ligger det minimalistiska Barrington House. På grund av sin intressanta och ovanliga form är bostaden en riktig geometrisk höjdpunkt. Byggnaden består av flera polygoner som har grävts ner i den kuperade terrängen. Tack vare sitt gröna tak känns ”Barrington House” knappt igen vid första anblicken.

Det gröna taket på “Barrington House” med tre våningar erbjuder en unik utsikt

trappor grönt tak byggnad kulle grönt tak

Byggnadens asymmetriska form följer omgivningens naturliga gång och öppnar ut mot baksidan mot den intilliggande terrängen. Om du går förbi ingångsporten till “Barrington House” i Los Angeles, kommer du först att befinna dig framför flera konstgrässteg som leder till bostadens gröna tak. Därifrån har du en underbar utsikt över Getty Center, ett museumskomplex som ligger på berget. Det gröna taket erbjuder inte bara en grönskande gräsmatta att koppla av på soliga dagar, utan också en terrass med en pool med utsikt över centrala Los Angeles.

entré trappa glas stål grönt tak

Huset med grönt tak täcker 9500 kvadratmeter och ritades av den kaliforniska studion Eric Rosen Architects och färdigställdes 2015. Kunderna ville ha ett par med sina två barn, och därmed var arkitekternas mål att lösa gränserna mellan inomhus- och utomhusområden.

grönt tak glasräcken glas fram vardagsrum barrington hus

För “Barrington House” påverkades arkitekterna av 1970-talets konstnär Gordon Matta-Clark. Han inspirerades av sitt mest radikala projekt, kallat “Splitting”, där ett hus i New Jersey skars upp med en motorsåg.

minimalistiskt hus grönt tak betong marmor matplats pentry

Barrington House byggdes på platsen för ett gammalt hus med mörka interiörer och begränsad utsikt över de omgivande grunderna. Endast en stödmur och pool har tagits över från den tidigare strukturen.

geometriska hus betong marmor kök pentry

Inomhus- och utomhusområdena är organiserade som enskilda kaskadområden som kretsar kring poolhuset. Detta skapar en serie beboeliga inomhus- och utomhusutrymmen som gör hela bostadskomplexet till en unik plats.

sovrum parkettgolv glas gungstol framför

Inuti användes och vävdes materialen betong, metall och glas för att skapa en harmonisk anläggning. Det mest okonventionella är dock dess Z-formade planlösning. På översta våningen finns vardagsrummet och golvet nedanför – sovrummen. Ett förråd och lekrum ligger på den nedre våningen. Varje nivå sträcker sig på baksidan till rymliga utomhusområden med fantastisk utsikt.

minimalistiskt hus extra form flytande trappor betong

barrington hus gröna takräcken i flera våningar

tak sittgrupp pool visa barrington hus

geometrisk form privat bostad veranda pool