Expanderbart skandinaviskt hus med ett litet vardagsrum och en stor veranda

De som gillar den skandinaviska livsstilen kommer garanterat att njuta av denna husdesign. Det är ett attraktivt, skandinaviskt hus designat av Rever & Drage Arkitekter. Det ligger i Norge, sträcker sig över 100 kvadratmeter och tillhör ett par som fortfarande är barnlösa. Men det är inte bara det yttre utseendet som gör hemmet imponerande. Det var också utformat för att vara utbyggbart när som helst.

Skandinaviskt hus kombinerar det traditionella med det moderna

Ta en titt på galleriet nedan för mer information om funktionerna i det nya hemmet. Om du inte riktigt har fascinerats av ett skandinaviskt hus hittills kan det förändras när du ser denna kombination av traditionellt och modernt.

Skandinavisk husdesign

Expandable Scandinavian House - Verandan kan läggas till huset senare

Byggarna, ett ungt par, hade en begränsad budget, vilket gjorde drömmen om sitt eget hem lite svårare. Detta bör vara tillräckligt stort inte bara för att kunna ägna sig åt hobbyer, utan också för att erbjuda tillräckligt med utrymme för barn i framtiden. Detta kunde dock inte förenas med budgeten för närvarande. Arkitekterna utvecklade därför ett skandinaviskt hus som representerar en stor kompromiss:

Bygg ett byggbart trähus

Skandinaviskt hus med modern veranda i svart trä

Detta består i att huset var uppdelat i två områden. Den mindre är den faktiska vardagsrummet, det vill säga huset, som består av två våningar på 50 kvadratmeter vardera och har tillräckligt med bostadsyta för paret. Bottenvåningen är uppdelad i en entré, kök med matplats och vardagsrum, som i sin tur omsluter en tvättstuga på samma våning. Det finns också plats för ett vardagsrum på andra våningen. Det finns också ett sovrum, ett TV-rum och en klädkammare, som i sin tur omsluter badrummet.

Bygg ett skandinaviskt hus med moderna detaljer

Attraktiv veranda med sluttande stödpelare

Resten av huset är utsidan och, närmare bestämt, en täckt terrass med skandinavisk stil, som är dubbelt så stor och rymlig nog att anslutas till huset senare. Så när husägarna är ekonomiskt redo att skaffa barn kan du utöka huset och få ett större skandinaviskt hem på det sättet. Verandan fungerar för närvarande som ett extra verktygsutrymme. Mer exakt fungerar det som förvaringsutrymme, garage, verkstad, för att samla vänner och som en plats för slakt av rådjur, eftersom hustrun är en jägare.

Veranda med färgkontrast - mörkt, skandinaviskt trä och ljusa OSB -paneler

De sluttande öppningarna på verandan ger utsikt över det vidsträckta landskapet och tillåter invånare och gäster att njuta av naturen till fullo. Verandan är varken helt öppen eller stängd och kombinerar på så sätt utrymmet med komforten från dina egna fyra väggar.

Om huset en dag utökas till att omfatta detta område, kommer utseendet på den traditionella skandinaviska bondgården att bekräftas ännu mer. Fram till dess kommer vi att vara glada över det balanserade utseendet och det balanserade samspelet mellan ett litet men optiskt tungt vardagsrum och en stor men optiskt lätt veranda.

Skandinaviskt trähus kombinerar det traditionella och det moderna

Klassiskt skandinaviskt hus med träpaneler och rektangulära fönster

Sett utifrån sticker en annan egenskap ut och det är det sätt på vilket arkitekterna skickligt har kombinerat moderna och traditionella mönster. Medan den isolerade delen av huset representerar den klassiska skandinaviska stilen, visar det öppna verandaområdet sig i ett mer modernt ljus, som framför allt kan ses från fönstren i båda områdena. De stora triangulära öppningarna på verandan är ett riktigt blickfång och en stor kontrast till husets små rektangulära fönster. Moderna trähus kan därför också ha vissa traditionella drag och därmed se ännu mer unika ut.

Återvunnet trä som invändig beklädnad för terrassen som ett gemensamt rum

OSB -paneler skapar en varm atmosfär på terrassen

Budgetvänligt hus i skandinavisk stil med två våningar

Skandinaviska hus blir allt populärare bland unga par

Skandinaviskt hus kombinerat med moderna och abstrakta accenter

Huset kombinerar skandinavisk stil med moderna accenter

Terrass med utsikt över landskapet och bergen

Öppna sidor ger en klar utsikt över bergen

Samtida arkitektur för familjehus i Norge

Neutrala färger inifrån och ut

Bottenvåning med kök, vardagsrum och tvättstuga och massor av fönster

Skandinaviskt hus – planlösning från bottenvåningen

Skandinaviskt hus - planlösning på bottenvåningen med kök och vardagsrum

Andra planen

Andra våningen med sovrum, klädkammare och badrum

Sidovy av huset med veranda

Trähuset med skandinavisk design som plan i sidovy

Verandan har plats för bilen och många andra saker

Verandan kan också användas som carport för bilen

Framifrån av den skandinaviska verandan

Planera framsidan av verandan med triangulär design av fönstren

Plan av huset med traditionella fönster

Framifrån av det bebodda huset med traditionella fönster

Design av Rever & Drage Arkitekter.