Fasad i cortenstål för gamla byggnader: Gillar du det industriella utseendet?

Byggarna vet: rost kan tyda på problem. Materialet Cortenstål är dock ett väderbeständigt stål som är idealiskt lämpligt för utomhusbruk. Dess rödbruna patina lockar automatiskt uppmärksamhet och lossar metallens något svala, minimalistiska elegans. Inte konstigt att fasaden i Corten -stål är mycket populär. Med fler och fler nya byggnader, vissa dekorativa detaljer eller till och med hela gardinfasaden är gjorda av den korosserade plåten. I nybyggda stadsdelar smälter hus med Corten -stålbeklädnad harmoniskt in i sin omgivning. Men hur ser det ut när stadsvillan ligger mitt i gamla stan? Vi visar dig ett utmärkt husrenoveringsprojekt från Nederländerna.

Det tidigare garaget blir ett enfamiljshus med fasad i Cortenstål

litet hus med cortenstål på fasaden och på taket

Det moderna huset ligger i Utrecht, Nederländerna. Det fanns ursprungligen ett garage på fastigheten, som byggarna byggde om till ett tvåvåningshus med ena hantverkare. De fick också stöd med fasaddesignen från Zecc -arkitekterna. Med sitt traditionella exteriör med gaveltak och många fönster smälter byggnadens arkitektur in harmoniskt med omgivningen. Cortenstålet ger en hemtrevlig touch och harmoniserar perfekt med tegelverket i byggnaderna bredvid. Materialet är inte bara estetiskt tilltalande, det skyddar också den bärande strukturen från elementen.

tvåvånings stadsvilla med fasad i cortenstål och stora fönster

Samtidigt är kombinationen av fönsterkarmar i Cortenstål och svart stål mer reserverad och minimalistisk. Inte bara var fasaden klädd med Corten -stålpaneler, taket och den massiva skorstenen var också utrustade med den. Metallen kan förbättra inomhusklimatet avsevärt: på vintern värms det upp snabbt och leder sedan värmen inuti huset, på sommaren skyddar det huset från solens starka strålar. Det håller också trästrukturen torr under alla årstider.

Gammal byggnad blir en minimalistisk skönhet

Vardagsrum med väggdel och väggbeklädnad av trä

Enfamiljshuset är minimalistiskt på utsidan, medan insidan inspirerar med användning av naturmaterial. Trä pryder väggar och golv och ger inredningen en rustik touch. Samtidigt skapar den ljusa träpanelen en visuell koppling mellan de enskilda områdena och möjliggör en sömlös övergång mellan vardagsrummet på bottenvåningen och sovdelen på andra våningen. Träet tillåter också en viss designfrihet: det finns många lagringsutrymmen dolda i träväggarna. En garderob under trapphuset, en modern handlös vägg i vardagsrummet och alla träväggar i sovrummet döljer lådor och fack. På så sätt kan huset också städas enkelt och allt hittar snabbt sin plats.

Sovrum med träväggar och badrum med keramiska plattor

Huset är också utformat mycket smart och funktionellt inuti. Många fönster släpper in mycket solljus och skapar ett spännande samspel mellan ljus och skugga. De inbyggda möblerna skapar nischer med sittplatser där du kan koppla av efter en hård dags arbete. Även trapphuset erbjuder många förvarings- och dekorationsalternativ.

Väggbeklädnad av trä och förvaringsmöjligheter runt trapphuset inuti

Trappan leder från sovrummet direkt in i vardagsrummet, där en rymlig väggdel erbjuder förvaringsutrymme för mysiga överkast, tillbehör och naturligtvis böcker och CD -skivor. Det ljusa rummet övergår smidigt till en solig träterrass. På så sätt kan de boende koppla av både inne och ute när det är fint väder med en bra bok i handen.

Väggbeklädnad av trä och förvaringsutrymme under trappan

Köket med en angränsande matplats ligger på bottenvåningen. Köket vetter mot bakgården och trädgården och matplatsen ligger precis framför husets entré. Inredningen i skandinavisk stil använder kontrasterande material och neutrala färger. I slutändan har det tidigare garaget blivit ett snyggt, modernt och mycket funktionellt hem.

gamla och nya hus sida vid sida grannskap i Nederländerna

Efter mer än 10 år kan byggarna äntligen se fram emot slutresultatet. De stöttade skickliga vänner under bygget. Teamet installerade trä- och cortenstålspanelerna steg för steg. Byggarna lägger särskild vikt vid fasaden. Det ska vara modernt och samtidigt passa harmoniskt in i de omgivande gamla byggnaderna. Vi anser att slutresultatet är mycket framgångsrikt. Gillar du också den spännande blandningen av gammalt och nytt, av industriell stil och purism?

Fasaden i Corten -stål ger byggnaden ett grovt industriellt utseende

Kortenstål som byggnadsmaterial fördelar och nackdelar som fasadbeklädnad

Fasaden i Corten -stål smälter samman med taket och skorstenen

Tak av cortenstål för modernt hus i Nederländerna

Byggarna matchade exakt de enskilda Corten -stålpanelerna

Cortenstålsdetaljer på gardinväggen och gaveltak och fönster

Tack vare den rödbruna patinen smälter huset in harmoniskt med omgivningen i den gamla byggnaden

Koordinera nya byggnader i gamla stan med de gamla byggnaderna

Generösa fönster och en bred fönsterbräda erbjuder många designalternativ

Gör om ditt garage till ett modernt hus

Från garage till radhus i två våningar

Hus med gardinvägg i cortenstål och stora fönster

Ny byggnad med fasad av Cortenstål i gamla stan, smalt hus med stora fönster

Garage ombyggnad till enfamiljshus med fasadplan i Cortenstål Hus med fasadplan av cortenstål fasad uppifrån Hus med fasadvy i cortenstål framifrån

Hus med fasad av cortenstål i gamla stan i Nederländerna

Ny byggnad med fasad av Cortenstål, planlösning, sidovy

Ett projekt från Material cortenstål