Futuristiskt atriumhus med glastak i Indien anpassar sig till invånarnas behov

Atriumhus med glastak på huvudvägen buller och integritetsskydd med naturstenplattor på fasaden

Ett futuristiskt atriumhus med glastak i Indien återupplivar byggnadskonceptet för spanska bostäder och transporterar det till 2020. En genomtänkt inredningsdesign och framgångsrik kombination av material gör “Cleft” -huset till ett konstverk i modern arkitektur. Projektet är ett bevis på att det inte finns några gränser för kreativitet och att moderna och funktionella villor kan byggas även på små tomter.

Ett futuristiskt atriumhus med glastak mitt i storstaden

Atriumhus med glastak och spiraltrappa

Klienterna gav Anagram Architects i uppdrag att bygga ett funktionellt och samtidigt modernt flergenerationshus. Men det gynnsamma läget mitt i staden Nueva Delhi utgjorde den största utmaningen för arkitekterna.Den smala tomten ligger i ett tätt befolkat område direkt på en motorväg. Klienten ville ha en modern byggnad med gott om glasade fronter som låter solljuset tränga in i det inre. Samtidigt ville de skydda sitt privata område från främmande ögon.

Spiraltrappa leder till första våningen i det höga huset med en innergård

Inspirerade av innergårdshusen i Spanien bestämde sig Anagram Architects för att tolka levnadskonceptet för ett hus med en innergård på ett modernt sätt. Gårdshusen var ursprungligen uppdelade i två områden, det första var vardagsrummet och det andra var arbetsområdet. På medeltiden var det inte ovanligt att verkstäder byggdes direkt på huset. Även nuförtiden erbjuder denna typ av konstruktion många fördelar. Innanför gården är stugan stängd till gatan. Rummen är ljusa och väl ventilerade. Hus med innergårdar består vanligtvis av två, tre eller fyra byggnadsvolymer, som enkelt kan ombyggas om det behövs.

Hus med innergård spiraltrappa klädd med natursten

På grund av den lilla tomten valde arkitekterna en särskilt platsbesparande och funktionell variant av det klassiska innergården, nämligen ett atriumhus med glastak. Flera generationens hus består av två byggnader med fyra våningar. En spiraltrappa ansluter dem till en enhet och ger samtidigt snabb åtkomst till atriet.

Atriumhus med glastak: snygg inredning

Atriumhus med glastak matsal med öppen spis ser till innergården för att optimera ljusförhållandena i rummet

Inuti ser huset väldigt öppet och inbjudande ut. Å ena sidan, eftersom alla rum vetter mot atriet och rikligt inglasade fronter släpper in solljuset i vardagsrummet och sovrummet. Å andra sidan, eftersom köket, vardagsrummet och matplatsen flyter sömlöst in i varandra. Sovrummen – alla med balkonger – är också rymliga.

Hus med innergårdskök i vardagsrummet Idéer för funktionell rumsdesign

Brudgummens föräldrar bor i den första byggnadsvolymen, den unga familjen i den andra byggnadsvolymen. Varje byggnad har ett rymligt vardagsrum med kök, angränsande matplats för sex personer och ett mysigt vardagsrum. Fortfarande i det levande programmet: en pool på bottenvåningen, ett atrium, en hemmabio och många sovrum.

Atriumhusets fasad klädd i natursten och rum med marmorgolv med grå väggar och LED -belysning

Alla rum är designade med naturmaterial av hög kvalitet. Granit, marmor och trä bildar en attraktiv ensemble och pryder väggar, golv och räcken. Indirekt och direkt belysning kombineras skickligt. Från den omfattande ljuskronan till spiraltrappan, de inbyggda LED-lamporna i hemmabiosystemet till taklamporna i atriet: Belysningen sätter accenter och accentuerar ännu bättre den vackra inredningen.

Hus med innergård modern design Arkitekthus i Indien Belysning via trapphus

Med mycket fantasi och stor uppmärksamhet på detaljer har Anagram Architects lyckats skapa ett modernt och funktionellt hus mitt i storstaden. Det är den perfekta oasen för den utökade familjen. Invånarna kan koppla av, njuta av att vara tillsammans eller bjuda in vänner.

Atriumhus med glastak Solsken in i rummen låter modernt arkitekthus

Hus med innergård alla sovrum har en balkong två byggnadsvolymer med fyra våningar

Sovrum med marmorplattor, två designfåtöljer och en stoppad dubbelsäng

Modernt pojkrum i vitt och mörkblått blickar mot innergården

ljusa ljusflödade rum utsikt över atriet i ett modernt arkitekthus i Indien

Spiraltrappa i atriumhuset modern rumsplanering säkerställer optimala ljusförhållanden

Modernt atriumhus består av två volymer belysning på fasaden

Atriumhus med glastak består av två byggnadsvolymer, planritning visar alla fyra våningarna

Courtyard house sträcker sig över fyra våningar och har en rymlig takterrassplan

Atriumhus med glastak Planritning med sidovy och fyra våningar

Planlösning av huset med innergårdskällaren och garaget

Planritning av första våningen och bottenvåningen

Hus med gårdsplan från andra och tredje våningen

Projektet för det moderna atriumhuset genomfördes av Anagram Arkitekter designade och realiserade.