Garaget på bottenvåningen sätter scenen för en imponerande bilsamling: ett drömhem för bilälskare

Garage på bottenvåningen drömhem bilälskare cantilever

För en riktig bil- och arkitekturälskare byggde arkitektstudion Matt Fajkus Architecture detta hus i Austin, Texas. Det är ett tvåvåningshus med enfamilj, vars bottenvåning är utformad som en bilhandlare. Där är den imponerande bilsamlingen av husägaren framgångsrikt iscensatt. Garaget på bottenvåningen är dock inte det enda som imponerar på husets design. Husets övervåning är byggd som en fribärande som, tack vare stora stålbalkar, svävar sex meter ovanför uppfarten. Detta skapar en täckt carport under som kan skydda bilarna från regnet.

garage bottenvåning arkitektur cantilever carport

Arkitekterna kallade det spektakulära huset för en bilhandlare. Hela bottenvåningen var utformad som ett showroom för Texas -samlarens generösa bilsamling. Fascinerande veteranbilar finns i det rymliga garaget och kan beundras från övervåningen.

arkitektur modernt drömhus cantilever garage

Garaget på bottenvåningen används inte bara för utställning av entusiastiska fordon. Den har en hiss och ett område där samlaren kan ställa in eller reparera sina bilar.

modernt garage bottenvåning mini bilsalong privat

Vardagsrummen ligger på övervåningen, direkt ovanför bilsamlingen. En lätt översvämmad trappa med en minimalistisk design förbinder husets två nivåer. Den svarta ledstången är i harmoni med fönsterkarmen, medan trätrapporna i trä skapar en hemtrevlig känsla.

trappdesign minimalistisk trätrappa stålräcke

Andra våningen är utformad som om rummen flyter ovanför garaget på bottenvåningen. Högst upp i trappan är en stor svartramad glasskiva som erbjuder utsikt över bilsamlingen.

öppet vardagsrum vardagsrum kök tillgång till terrass

Vardagsrummet är utformat med ett öppet levande koncept och består av ett vardagsrum och kök med en stor köksö. En accentvägg med träpanel skapar en hemtrevlig atmosfär i den annars vita inredningen.

terrass moderna utemöbler pergola svart

Direkt intill vardagsrummet finns en rymlig terrass med en stor pergola i svart. Glasskjutdörrar från golv till tak möjliggör en sömlös övergång mellan insidan och utsidan och förbinder därmed huset med utsidan.

inredning design fönster utsikt garage bottenvåningen

En smal hall intill köket leder till ett bekvämt utformat hemmakontor med trägolv, väggar och tak. Därefter följer badrummet, som har en svartvit design i vitt och grått. Dagsljuset strömmar genom ett takfönster ovanför duschområdet, som är utformat med strukturerade väggpaneler i vitt.

modernt hemmakontor nisch väggbeklädnad trä

I slutet av hallen är sovrummet, som är placerat i den fribärande delen av huset. Här öppnar fönstren från golv till tak en utsikt över gatan och badar rummet i dagsljus.

projektion golv till tak fönster svart ram utsikter

minimalistiskt badrum vitgrått skiljevägg i glasvägg

Detta drömhem i Texas är från MF Arkitektur designad.