Husfasad av trä gör att “Helen Street House” i Seattle kan smälta samman med naturen

Husfasad av träfamiljshusväxter

År 2017 ritade arkitekterna från mw | works architecture + design ett fascinerande hus i Seattle, USA. Vid första anblicken märks husets fasad av trä och omedelbart väcker föreningen med mys, värme och komfort. Klienten ersatte initialt landsbygdsmiljön öster om Seattle med stadens dynamiska och kulturella liv. De lugna omgivningarna och den avslappnade vardagen i ditt gamla hem har fått dig att planera om huset igen. Oron var för stor för två personer och två små hundar. Målet med renoveringsprojektet för ditt nuvarande hem var att skapa en plats för välbefinnande som passar din smak och är anpassad till dina aktiviteter.

Husfasad av träfamiljshusväxter

Helen Street ligger norr om Madison Valley och gränsar till Washington Park Arboretum. Det som önskades var en enkel men modern struktur med vanliga och enhetliga material som kunde realiseras med en blygsam budget. Huset ska översvämmas med ljus och så öppet som möjligt. Ändå bör en viss integritet och samtidigt insyn i det omgivande landskapet garanteras. Stora glasfronter av skjutbara glasdörrar användes skickligt där mer transparens krävdes. Ägarna ville bo i ett hus med en naturälskande design som smälter in harmoniskt med den omgivande naturen. Trähusfasaden uppfyller dessa krav perfekt och låter byggnaden bli ett med landskapet.

bänkstenar växter hus fasad av trä

Huset i två våningar har ett vardagsrum, kök, matplats och bibliotek. Trappor leder till det privata området på övervåningen. Övervåningen, som svävar över resten av byggnaden, är också klädd i naturligt vittrade cederträ. Förutom den vackra husfasaden finns det ett annat designelement som är ett riktigt blickfång. “Helen Street House” har en ljus, grön innergård i mitten av platsen, vilket säkerställer önskad integritet även utomhus. De soligare södra och västra sidorna var reserverade för trädgårdarna. Ett grönt staket slår samman gränsen med det vackra landskapet.

öppen spis fönster fram trädgård

Från det stora designkonceptet till färdigställandet, detta drömhus skapades i nära samarbete med husägarna. Slutresultatet är utan tvekan ett idylliskt hem i harmoni med naturen.

matplats läder trä plantering gård

kök trämöbler natursten elegant

skjutdörr fönster framför köket veranda

kök veranda kök ö skjutdörr

oas av lugna gröna växter solstol fasad trä

gården planterar stenar träbeklädnad cederträ

fönster främre innergård takläggning trämaterial

trä vittrade staket stålverk

naturligt vittrade husfasad av trä

fasadhus träpanel cederträ staket

bottenplan plan helen street house

första våningen privat område planlösning helen street

staket konstruktion stålkonstruktion

* ett projekt av mw | fungerar arkitektur + design