Lättskötta krukväxter som en del av inredningen

Lättskötta krukväxter-inomhus-grus-säng-cementgolv

Längtan efter grönt i storstäder har aldrig varit så stor. Detta visar den fortsatta entusiasmen för stadsodling och innovativa lösningar som gröna fasader. Stora växter och träd i krukor brukade pryda hotellfoajéer, köpcentrum och stora offentliga byggnader som flygplatser, tågstationer, museer och universitet. Idag blir de alltmer en integrerad del av inredningen och förvandlar privata hus och loft till gröna oaser av välbefinnande. Lättskötta inomhusväxter är integrerade i rumsdesignen på ett sådant sätt att de skapar en trevlig kontrast till modern funktionalitet. Gröna växter livar upp lägenheten och invånarna, höjer livskvaliteten och säkerställer friskhet. Idag kommer vi att visa dig ett utmärkt hus där inredning är en viktig del av innovativ rumsdesign. På grund av den speciella stilen i det fräscha gröna ser de minimalistiska möblerna väldigt hemtrevliga ut.

lättskött-inomhus-växter-inomhus-grus-säng-fyllnadsgolv

Kofunaki-huset ligger i en ekoby i Shiga, Japan och designades av Sumiou Mizumoto och Yoshitaka Kuga, arkitekter från ALTS designkontor. Driven av önskan att invånarna upplever de skiftande årstiderna inom sina egna fyra väggar, har de integrerat en liten grusträdgård mitt i vardagsrummet. Hennes inspiration var de förhistoriska människorna som bodde i skogen. Lättskötta krukväxter andades en grön själ in i rummen och skapade en unik atmosfär med en utomhuskänsla i hela huset.

lättskött-inomhus-växter-interiör-grus-säng-trämöbler

Naturligt och ändå modernt, kombinationen av betong, ljust trä och växtgrönt är ett riktigt blickfång. Grusbädden på bottenvåningen utstrålar magin i en japansk trädgård och erbjuder samtidigt ett modernt, geometriskt utseende. De valda växterna lägger inte stor vikt vid permanent solsken och kräver relativt lite vatten. Vardagsrummet är fördelat på två nivåer, som är anslutna med en rak trappa. Med vita gardiner istället för dörrar verkar rummet anpassat efter olika krav och verkar mer rymligt. Det finns också gott om takfönster och stora fönster som släpper in ljuset ostört. På kvällen skapar strategiskt välplacerade lampor en trevlig atmosfär och understryker skönheten i växter och buskar.

lättskött-inomhus-inomhus-vardagsrum-hus

lättskött-inomhus-växter-grus-sängar-stora-växter-trappor

lättskött-inomhus-växter-sömlöst-golv-grus-trä

trägolv-vita-väggar-gaveltak

badrum-grå-kakel-trä-fåfänga-gröna-växter

badrum-trämöbler-starkt dagsljus

belysning-spotlights-tak-vit-grus säng

belysning-vardagsrum-vägg-taklampor

Framgårdshus japan vit fasad

planritning-tvärsnitt-gaveltak-rumsindelning

planlösning husmiljö

planlösning hus övervåning

Ett projekt av ALTS Design Office