Massivt betonghus – öppen konstruktion maximerar ljuset i interiören

Arkitektoniska hus gräsmatta betong trappor takterrass

A massivt betonghus har många fördelar – den kan vara välisolerad, är extremt stabil och hållbar. Arkitekterna från SAOTA gjorde om det traditionella fasta huset och skapade en ljus och mysig atmosfär genom omfattande användning av glas.

Massivt betonghus öppnar mot trädgården

Belysning trädgårdsdäck träd buskar

En fantastisk sådan massivt betonghus, framkom som ett resultat av samarbetet mellan VIVID Architects och SAOTA, imponerar med sitt kreativa konstruktionskoncept. Huset är en eklektisk blandning av tradition och modernitet. Den traditionella fasaden, som vi känner till från kolonialstil, omdefinieras i projektet. De geometriska formerna på byggnadsvolymerna lossnar tack vare den omfattande användningen av glas. De stora fönstren från golv till tak släpper in solljus inuti. Skjutbara glasdörrar skapar en sömlös anslutning mellan trädgården och huset. Den öppna konstruktionen består av flera byggmoduler som ramar in trädgården. De många takterrasserna och uteplatserna ger byggnaden ett skulpturellt utseende med många accenter.

Massivt betonghus med stor attraktion

Matsalsdesign skjutdörr i glas

Så snart du kommer in i det fasta huset fascineras besökaren av de ljusa och rymliga rummen. En korridor delar upp vardagsrummet i två. Möblerna är enkla, men super eleganta. På samma sätt som utsidan präglas insidan också av geometriska former. Inbyggda möbler med en minimalistisk konstruktion och i puristiska färger bidrar till det övergripande konceptet. Indirekt belysning sätter accenter i interiören. Fina tyger och texturer gör att interiören ser lyxig ut. Den absoluta höjdpunkten i vardagsrummet är den rymliga matplatsen – det rustika matbordet kombinerades med skinnmöbler och en kristallkrona. Det är ett massivt betonghus för en stor familj som tycker om att spendera fritid med vänner.

Mysiga terrasser och stora balkonger

Uteplats möbler pool trädgård design

Hallen översvämmad med ljus

Animal päls betonggolv hall design

Bekväma trädgårdsmöbler – soffor och bänkar

Klädd soffa, träbord, bänk, indirekt belysning

Koloniträdgård med betongväg

Träd gräsmatta betongplattor trädgård väg

minimalistisk trädgårdsdamm

Fasad glas terrass damm

Matsalen kombinerar rustika och moderna möbler

Rustik lyxig inredning matsal idéer

Vardagsrum i vitt

vitt stoppat ljuskrona matbord

Konstverk pryder väggen

Vardagsrumsdesignidéer trämöbler

Fönster från golv till tak

Läderstolar hängande lampa vardagsrum

Sovrummet med skjutdörr i glas

Möbler trä vägg dubbelsäng

Badrum med stenar

Design badvägg för indirekt belysning av stenmur

Blueprint – ett våningshus

Saota Architects Building Sketch View