Modern komfort och ny bioeffektivitet i “Alpenchic”

Modern mys bio-effektivitet-laddningsstation-elektromobil

Modellhuset “Alpenchic” kännetecknas av en blandning av traditionell träarkitektur i alpstil, modern design och hållbar planering. Arkitekten Georg Schauer förlitar sig på användningen av naturmaterial och ett ekologiskt innovativt sätt att tänka som ger designen en modern mys att låna. Det framåtblickande energikonceptet, tack vare vilket huset genererar det mesta av elen det behöver, inkluderar ett eget vindkraftverk, ett solcellsanläggning och naturgasdrivna bränsleceller. Modellhuset Alpinechic är Tysklands första bioeffektiva hus med ett Minergie-A-Eco-certifikat. Ekodesignhuset ligger i det bayerska byggnadscentret i München-Poing och kan besöks.

Modern mysighet och en alpin touch

Modern mys bio-effektivitet-vardagsrum-öppen spis-mysigt hörn

Den typiska landskapsfasaden hänför sig till den alpina arkitektoniska stilen, medan den generösa inglasningen skapar en referens till den samtida arkitekturen. Du kommer in i ekodesignhuset genom en utskjutande entrémodul. Därifrån kom du till gästtoaletten, arbetsrummet och garderoben. Sedan kommer den ljusa översvämningen, öppen planlösning, matsal och vardagsrum, vars atmosfär kan beskrivas som naturligt ädel och mycket mysig. Inredningsarkitekten Richard Storz förlitade sig på en blandning av grova naturmaterial och släta ytor: natursten, aska och gran samt mörkt stål. Övervåningen visar också en tydlig uppdelning: hälsobadrum, sovrum och två barnrum med egen balkongåtkomst.

Modern komfort och Minergie-A-Eco-certifikat

Modern mys bio-effektivitet-vardagsrum-öppen spis

KfW Effzienzhaus 55 tilldelades Sentinels hälsointyg och anses vara det första Minergie-A-Eco-certifierade hemmet i Tyskland. Etiketten, utvecklad i Schweiz, utvärderar inte bara elspecifikationerna utan också byggnadens ekologiska krav och livskvalitet. Hållbarhetsförseglingen står för klimatvänligt och energieffektivt byggande. Förutom bränslecellstekniken, solcells- och vindkraftsystem bör mini-cler tillverkad av återvunnen betong markeras under huset, där alla byggnadstjänster och ett vattenbehandlingssystem för dricksvatten finns. Fokus ligger fortfarande på LED -belysningskonceptet och laddstationen för elfordon.

Trappor i svart stål och trä

Modern mys bio-effektivitet-trappor-svart stål-trä steg-led-belysning

Takfönster på gaveltaket

Modern mys bio-effektivitet-takfönster-glasräcke

Inbyggd garderob under snedtaket

modern-komfort-bio-effektivitet-sovrum-trä-beklädnad-tak ram-inbyggd garderob

litet barnrum med lekplats

modern-komfort-bio-effektivitet-barnrum-trä-nisch

modern-komfort-bio-effektivitet-trä-skrivbord-cykel-väggfäste

badrum

modern-mys-bio-effektivitet-badrum-öppet-koncept

Hälsocenter

modern-komfort-bio-effektivitet-wellness-bastu

duschkabin med glasvägg

Modern mys bio-effektivitet-badrum-duschkabin-led-ljus-sten-trä

Entrédörr med effektiv belysning

modern-komfort-bio-effektivitet-entré-led-belysning-trädörr

Framgård design

modern-komfort-bio-effektivitet-alpin-chic-trädgårdsdesign

Mer information finns på Baufritz.com