Träpanelhus inspirerat av Nya Zeelands skydd

hus med träbeklädnad fasad-veranda-1

I dagens artikel presenterar vi dig för David Maurices “Back Country House”, som tolkar refugierna i Nya Zeeland. David Maurice från LTD arkitektoniskt ritade bostaden i Nya Zeeland i två våningar. “Back Country House” är nära besläktat med sin landsbygdsmiljö. Det idylliska träpanelhuset ligger i Puhoi, 40 minuters bilresa norr om Auckland. Bostadens art föreslår en ny tolkning av inlandet i Nya Zeeland. Det här är enkla skydd i vildmarken som kan bebodas av befolkningen. Huset i träpanel designades av David Maurice för sin egen familj.

trä-fasad-bostad-öppen spis-landskap-2

Bottenvåningen erbjuder plats för matlagning, mat och lounging. Detta bostadsutrymme går smidigt samman till en terrass, som fungerar som en förlängning av vardagsrummet. En utomhus spis innebär att den rymliga verandan kan användas av boende året runt. Verandan erbjuder ytterligare en höjdpunkt för den unga familjen. Två badkar inbyggda i däcket ger invånarna möjlighet att bada utomhus och njuta av den omgivande naturen. Om badkaret inte används kan de täckas med ett enkelt träbord. Verandan förvandlas till en plats där du kan äta, njuta av din drink och chatta med barnen. Utifrån är huset helt klätt med trä. Det vittrade träutseendet gör att bostaden kan smälta samman med omgivningen, men samtidigt ge den en modern touch. Interiören präglas också av det naturliga materialet trä, vilket ger hela anläggningen värme och mys.

ved-veranda-träbeklädnad-vittrad-3

Vardagsrummet är ljust och inbjudande. Rummet är möblerat med några bekväma möbler utan att överbelasta utrymmet. Två fåtöljer och en modern hängstol av rotting säkerställer komfort och erbjuder en hisnande utsikt över det vackra landskapet. Musikinstrument och en öppen spis skapar en avslappnad och romantisk atmosfär. Golvbeläggningen och takbeklädnaden av trä skapar en harmonisk helhetsbild och ger en bit natur in i rummen. Valet av färger för inredningen föll på naturliga, beige och bruna nyanser, vilket ger en extra touch av hemlighet och får rummet att se ljust och inbjudande ut. Ved lagras för båda eldstäderna på den smala verandan vid sidan.

enfamiljshus-trä-bad-badkar-bord-4

Det stora sovrummet ligger under det sluttande taket på övervåningen. Ett långt arbetsbord vid fönstret kan också simulera sovdelen som ett hemmakontor. Den stora fönsterfronten får dig att känna att du har ditt kontor i naturen. Den hängande sängen under takfönstren lovar en god natts sömn och avkoppling under stjärnhimlen. Hängande lampor från taket ger ljus i sovrummet och vardagsrummet och är också bra dekorativa element. Rummen översvämmas med dagsljus under dagen tack vare de stora fönsterfronterna och de vikbara glasdörrarna längs bottenvåningen. I sovrummet hänger två gitarrer på väggen och skapar en charmig och intressant dekoration. Inredningen imponerar generellt med sin enkelhet och låter uppmärksamheten stanna utanför med den vackra utsikten.

sluttande tak-hängande-lampor-hängande-stol-säng-5

Systemet får nu ytterligare sovrum och serviceområden på bottenvåningen. Huset med träbeklädnad “Back Country House” erkändes nyligen vid “arkitektdesigners new Zealand (ADNZ) awards” för sin intelligenta planlösning och den förfinade materialanvändningen.

fönster-fram-trä-tak-sovrum-arbetsområde-6

vardagsrum-fåtölj-piano-terrass-utsikt-7

veranda-trädäck-belysning-vik-dörrar-8

två våningar-hus-trä-beklädnad-naturliga-9

* Fler projekt från LTD Architectural Design Studio finns här