Trappa med glasräcke i modernt hus som går samman med naturen

trappor med glasräcke-trädgård-vardagsrum-pool-sten-1

I dagens artikel skulle vi vilja presentera dig för ett modernt hem i Guadalajara, Mexiko. Casa OM1 utvecklades och färdigställdes nyligen av Andrés Escobat från AE Arquitectos. Detta moderna hem har utformats för att interagera med den omgivande naturen. På baksidan av huset på bakgården finns en stödjande sluttande stenmur som är helt täckt av växter. Casa OM1 fascinerar med ett trätak med integrerad, dold belysning. Höjdpunkten i interiören är utan tvekan den moderna trappan med glasräcke. Husets huvudsakliga vardagsrum kan öppnas till bakgården och poolen.

fasad-garage-hus-mexico-modern-2

Trätaket med attraktiv, dold belysning fungerar som en baldakin för matplatsen och köket utomhus. Både den täckta uteserveringen och hela vardagsrummet badar i ett mjukt, varmt ljus som ger rummen en trevlig, lugn och fridfull atmosfär. Ljuskällorna som framkallar en romantisk atmosfär är LED -taklampor och taklampor i en enkel och elegant design. De låga trapporna, som möjliggör övergången från utsidan till insidan, lyser också i ett mjukt ljus. Stigarna är upplysta och ger ett subtilt ljusspel på kvällen.

veranda-täckt-innergård-tak-trä-3

Inuti delar vardagsrummet, matplatsen och köket samma utrymme. Båda sidor av rummet kan öppnas för att bilda en liten, grön oas. Det höga taket ger tillräckligt med ljus och komfort i vardagsrummet. Det rymliga vardagsrummet med ett öppet koncept var inrett i varma beige och bruna toner, vilket skapar en mysig atmosfär. Materialet trä, som främst användes i modern inredning, finns i golv, möbler, takpaneler och räckebeklädnader. De långa hängande lamporna som hänger från takets högsta punkt ovanför matbordet ger rummet ytterligare höjd.

pool-veranda-matplats-belysning-4

Omedelbart vid huvudboendet finns en innergård, som tack vare de många magnifika gröna växterna och en vattenfunktion skapar en liten oas av välbefinnande. Diskret belysning nära vatten och golvlampor mellan växterna ger stora accenter på innergården. En glasvägg erbjuder en obegränsad utsikt över det vackra, gröna paradiset från korridoren. I hallen och längs innergården finns den imponerande trappan med ett glasräcke. Det representerar en modern materialblandning av trä, stål och glas och överensstämmer på ett perfekt sätt med de skjutbara glasdörrarna, som slår samman interiören och den gröna bakgården och smälter samman till en helhet. Den eleganta trappan med glasräcke leder till övervåningen i det mysiga och moderna huset i Mexiko.

öppet vardagsrum-matplats-trappor-glasräcke-5

trädgård-växter-trappor-glas-räcken-skjutdörrar-6

glasvägg-trappor-glas-räcke-hall-7

trä-glas-räcken-trappor-växter-8

* ett projekt av AE Arquitectos