19 Biharin kaunista kulttuuria ja festivaaleja.

Intia on monipuolisten kulttuurien, uskontojen ja uskomusten maa. Biharin olennainen historia ja kulttuuri sisältävät monia messuja ja festivaaleja, jotka edustavat paikan kauneutta ja kulttuuria. Jokaisella Intian osavaltiolla on oma ainutlaatuinen kulttuurinsa, ja Biharin festivaaleilla on kauniisti vaihteleva esitys. Vaikka Biharin festivaalit yhdistävät useita festivaaleja, kuten Holi, Durga puja jne., Bihariin ainutlaatuisesti liittyvä merkittävä on Chhath -puja.

Käydään tämä artikkeli läpi joistakin Biharis -maiden merkittävistä Biharin festivaaleista. Lue lisää!

Biharin kuuluisimmat messut ja festivaalit:

Festivaalit tuovat yhteen yhteisöjä, jotka heijastavat monimuotoisuutta ja tuovat intoa arkiseen elämääsi. Esittelemme sinulle Bihar -festivaalit, jotka edustavat valtion sielua sen täydessä elossa. Tämä kulttuurisesti sidottu valtio merkitsee juhlallisuutensa juhlilla, paastolla ja melodisilla kansanlauluilla.

1. Chhath Puja:

Chhat Puja Biharissa

Bihar on tila, joka tulee mieleen, kun kuulet Chatth puja -festivaalin, ja se on yksi valtion kuuluisista festivaaleista. Se tapahtuu kuusi päivää Diwalin jälkeen ja on omistettu auringon jumalalle. Henkilö, joka tarkkailee chhathia, jota kutsutaan myös nimellä Parvati, paastaa aamusta iltaan festivaalin aikana ja päättää sen sitten makeisten nauttimisella. Paasto kestää neljä päivää ja päättyy poojaan ennen auringonnousua joella. Pystyt todistamaan todellista antaumusta, kun katselet tuhansia harrastajia joella.

Tärkein nähtävyys: Naiset, jotka ottavat pyhiä kylpyjä joessa, paastoavat ja tarjoavat arghyaa, ovat joitakin tämän festivaalin tärkeimmistä nähtävyyksistä.

Kun: marraskuu.

Missä: Kaikkialla Biharissa.

Festivaalin kesto: Neljä päivää.

2. Sama Chakeva:

Sama Chakeva Biharin suosittu festivaali

Sama-Chakeva on juhla lintujen muuttamisesta Himalajalta tasangoille talven aikana. Se merkitsee myös veljen ja sisaren välistä suhdetta, kun värikkäät linnut muuttavat kohti Mithilan maata. Sama ja Chakeva ovat pari toivottuja lintuja festivaalin aikana. Pienet tytöt koristavat lintujen epäjumalia kauniisti ja aloittavat juhlat. Juhlat päättyvät näiden lintujen toiveeseen palata seuraavana vuonna Saman vidaain jälkeen.

Tärkein nähtävyys: Ihmiset laulavat tavanomaisia ​​melodioita, pelaavat tiettyjä seremonioita ja lopulta nuoret naiset upottavat sama chakevan epäjumalat jokeen.

Kun: marraskuu.

Missä: Mithilan alue.

Festivaalin kesto: Yhdeksän päivää.

3. Shravani Mela:

Shravani Mela perinteinen bihar -festivaali

Kuten nimestä voi päätellä, Shravani Melaa vietetään Shravan-kuukaudessa ja se on kuukauden mittainen rituaali. Tämä rituaali yhdistää Deogarhin ja Sutanganjin kaupungit 108 km pitkällä reitillä. Kanwarias on nimi, joka annetaan harrastajille, jotka osallistuvat tähän rituaaliin. Ensinnäkin he keräävät vettä pyhistä Ghatista Sultanganjilla sahraminvärisissä vaatteissa. Sitten harrastajat uivat pyhää Shiva lingaa kävellessään 108 km: n pituisen paljain jaloin. Ihmiset ympäri maata tulevat osallistumaan tähän festivaaliin.

Tärkein nähtävyys: Infuusio harrastajia eri puolilta maata juhlimaan tätä pyhää juhlaa.

Kun: Heinäkuu Elokuu.

Missä: Baba Baidyanathin temppeli.

Festivaalin kesto: Yksi kuukausi.

4. Sonepur Cattle Fair:

Sonepurin karjanmessut

Muinainen mytologia ja kansanperinne ovat Biharin Sonepurin karjamessujen juuret. Se järjestetään Sonepurissa Biharissa ja on Aasian laajin karjamessu. Kotieläimiä, kuten norsuja, kamelia, lampaita ja lintuja, tuodaan ympäri maata ja myydään näillä messuilla. Ensimmäinen Purnima heti Diwalin festivaalin jälkeen on päivä, jolloin tämä karjamessu pidetään. Se houkuttelee erilaisia ​​turisteja ympäri maailmaa, ja siellä on myös taikaesityksiä, kansantansseja ja kioskeja, joissa myydään käsitöitä ja käsityökaluja.

Tärkein nähtävyys: Kotieläinten, kuten norsujen, kamelien, lampaiden ja lintujen, myynti. Siellä on myös kioskeja, joissa myydään käsinojaa ja käsitöitä.

Kun: Marraskuu ja joulukuu.

Missä: Sonepur.

Festivaalin kesto: Kaksi viikkoa.

5. Makar Sankranti Mela:

Makar Sankranti Mela biharin sadonkorjuujuhla

Makar Sankranti Melaa vietetään suurella innolla tammikuussa Rajgirin kaupungissa Biharissa. Harrastajat pulahtavat pyhään veteen uhrattuaan kukkia jumalille. Paikallisella kielellä Makar Sankranthia kutsutaan myös Sakraatiksi tai Khichdiksi. Tämän melan juhlinnan aikana valmistetaan kausiluonteisia herkkuja, kuten maska, tilwa, maska, ja pienimuotoisia leijalentokilpailuja järjestetään ympäri osavaltiota.

Tärkein nähtävyys: Ihmiset kylpevät pyhässä vedessä. Leijalento on myös tämän melan tärkein nähtävyys.

Kun: tammikuu.

Missä: Rajgir, Mandarin kukkulat.

Festivaalin kesto: Kaksi päivä.

6. Jitiya -festivaali/ Jivitputrika:

Jitiya tai Jivitaputrika vietetään Krishna-pakshan seitsemännestä yhdeksänteen kuunpäivään Ashwin-kuussa ja on kolmen päivän mittainen hindulainen festivaali. Se on juhla, jota äidit paastoavat ilman vettä lastensa hyvinvoinnin hyväksi Intian Biharin, Jharkhandin ja UP: n osavaltioissa, joissa puhutaan pääasiassa Bhojpurin, Magadhin ja Maithilin kieliä. Kolmen päivän mittaisessa festivaalissa ensimmäinen päivä on Nahai-Khai, jossa äidit syövät vaaleanpunaisella suolalla ja gheellä valmistettua ruokaa. Toinen päivä on Khur-Jitiya, jolloin äidit paastoavat juomatta vettä, kolmas päivä on Parana, jossa äidit rikkovat paaston syömällä erilaisia ​​herkkuja.

Tärkein nähtävyys: Naiset laulavat erilaisia ​​lauluja paasto -aikoina.

Kun: Syyskuu lokakuu.

Missä: Koko osavaltiossa.

Festivaalin kesto: Kolme päivää.

7. Pitrapaksha Mela:

Pitrapaksha Mela Gaya

Pitrapaksha Mela järjestetään syyskuussa Gayan kaupungissa. Ihmiset kaikkialta maasta suorittavat Shraddha -rituaalin palvomaan esi -isiään tällä messulla. Shraddha -seremonian suorittavat gagalit, Magga Brahmansin jälkeläiset.

Sen uskotaan tuovan pelastuksen kuolleelle sielulle ja se on erottamaton osa hindukulttuuria, ja uskotaan, että Buddha on suorittanut ensimmäisen pindanin Gayassa.

Tärkein nähtävyys: Shraddha -rituaali esi -isien palvomiseksi.

Kun: syyskuu.

Missä: Gaya.

Festivaalin kesto: 15 päivää.

8. Rajgir Mahotsav:

Rajgir Mahotsav biharin osavaltion festivaali

Magadhanin valtakunnan pääkaupungissa Biharissa, Rajgirin kaupungissa, on pitkä yhteys Buddhaan ja Mahaviraan, mikä tekee siitä pyhän sekä Jainsille että buddhalaisille. Se tunnettiin aiemmin nimellä Rajgir Nritya Mahotsav, ja se on kolmen päivän tapahtuma, jossa juhlitaan erilaisia ​​tanssin ja musiikin muotoja, kuten hartaus, ooppera, folk, baletti jne. Se järjestetään vuosittain Biharin matkailuosastolla Nalandan piirin hallinnon kanssa. Tässä Mahotsavissa järjestetään useita kilpailuja, jotka houkuttelevat matkailijoita ympäri maailmaa ja useita paikallisia.

Tärkein nähtävyys: Tonga Race, Martial Race -kilpailut, Mehendi -kilpailut, Food Plaza, Gramshree Mela, Mahila Utsav houkuttelevat turisteja ja paikallisia.

Kun: lokakuu.

Missä: Rajgir.

Festivaalin kesto: Kolme päivää.

9. Bihula:

Bihula perinteinen festivaali bihar

Biharin Bhagalpurin alue on alue, jolla Bihula -festivaalia vietetään näkyvästi. Tähän festivaaliin liittyy erilaisia ​​myyttejä, ja se on melko kuuluisa Itä -Biharissa. Joka vuosi elokuun aikana tätä festivaalia vietetään heidän perheidensä suojelemiseksi rukoilemalla jumalatar Mansaa. Tämä festivaali on myös paikka Manjusha -taiteelle, joka on yksi valtion kauniista kansantaiteen muodoista.

Tärkein nähtävyys: Näyttävä Manjusha -taide.

Kun: elokuu.

Missä: Bhagalpur, Itä -Bihar.

Festivaalin kesto: Yksi päivä.

10. Buddha Jayanti:

Buddha Jayanthi bodh gaya

Buddha Jayanthin uskotaan olevan päivä, jona Buddha syntyi, valaistui ja kuoli Baisakh Purnimassa, samana täysikuun päivänä, joka yleensä tulee toukokuussa. Siksi tätä päivää vietetään Buddha Jayanthin juhlana, jota vietetään pääasiassa Rajgirin ja Bodh Gayan kaupungeissa. Lisäksi edustajat eri buddhalaisista luostareista pitävät rukouksia Bodhi -puun alla, mikä tekee siitä erityisen.

Tärkein nähtävyys: Eri luostareiden edustajat pitävät rukouksia Bodhi -puun alla.

Kun: saattaa.

Missä: Bodh Gaya, Rajgir.

Festivaalin kesto: Yksi päivä.

11. Jur Sital:

Jur Sital on Maithilin uuden vuoden ensimmäisen päivän juhla. Sitä juhlitaan Intian Mithila -alueella Maithilis, jota kutsutaan myös nimellä Niryana mesh Sankranthi. Tämän juhlan aikana mithilalaiset antavat chulha-raniille tai -uunille tarvittavan lepoajan ja kuluttavat edellisenä päivänä valmistetun ruoan. Lisäksi talon vanhimmat varastoivat vettä saviruukkuihin yön yli ja kaatavat vettä seuraavana päivänä perheenjäsenten päähän. Alueen ihmiset nauttivat leijalennoista ja lyövät lämpöä pelaamalla Holia vesistöjen lietteellä.

Tärkein nähtävyys: Mithila -alueen ihmiset pelaavat Holia vesistöjen lietteellä voittaakseen lämmön.

Kun: huhtikuu.

Missä: Mithilan alue.

Festivaalin kesto: Yksi päivä.

12. Malmas Mela:

Malmas Melan kuuluisa Biharin festivaali

Malmas Mela on yksi Intian suurista ja merkittävistä messuista, joihin osallistuvat paikalliset ja turistit ympäri maata Rajgirissa. Tämä festivaali Malmas, joka tunnetaan myös nimellä Adhimas, uskotaan, että hindukulttuurin 33 miljoonan jumalan ja jumalattaren asuu Rajgirin alueella. Siksi palvojat pitävät rukouksia ja uhreja koko kuukauden ajan, mikä merkitsee ajanjakson uskonnollista merkitystä. Lisäksi palvojat kaikkialta pesevät syntinsä pulahtamalla kuumiin lähteisiin ja kunnioittavat Rajgirin pyhää maata malmas melan aikana.

Tärkein nähtävyys: Eri kauppoja itsepalveluryhmien mukaan, Teatterit, Useita ratsastuksia lapsille.

Kun: Adhimas.

Missä: Rajgir.

Festivaalin kesto: Yksi kuukausi.

13. Chaurchan -festivaali:

Chaurchan tai Chauthchandra on festivaali, jossa kuuta palvotaan innokkaasti Mithilassa. Mithilan kulttuuri edistää luonnonsuojelua vuosisatojen ajan. Olipa kyseessä kuun palvonta chaurchanissa tai auringon palvonnan laki chhathissa, useimmat Mithila -juhlat liittyvät luontoon. Chaurachan -festivaalia vietetään Ganesh Chaturthin päivänä Mithilassa, ja sitä kutsutaan myös Chauthchandraksi monissa paikoissa. Naiset yleensä paastoavat päivällä ja palvovat kuuta Ganeshjin kanssa illalla.

Tärkein nähtävyys: Mithilalaiset sisustavat kotinsa kauniisti tätä juhlaa varten.

Kun: elokuu.

Missä: Mithila.

Festivaalin kesto: Yksi päivä.

14. Karam -festivaali:

Karam -festivaali Biharissa

Karam -festivaalia vietetään elokuussa ja syyskuussa tai Bhadran hindukuussa täysikuun 11. päivänä. Nuoret kyläläiset palvovat Karamin jumalaa tarjoamalla viidakosta tuotuja hedelmiä, kukkia ja puuta. Monet heimoyhteisöt, kuten Baiga, Oraon, Binjhwari, Munda, Majhwar, Ho, Kortha, Korba jne., Kaikkialla Biharissa juhlivat tätä juhlaa, koska se on heille pyhä.

Tärkein nähtävyys: Naiset tanssivat kansanlaulujen sävelillä koko yön.

Kun: Elokuu syyskuu.

Missä: Biharin heimoalueet.

Festivaalin kesto: Yksi päivä.

15. Saraswathi Puja:

saraswati puja biharissa

Saraswathi Pujaa juhlitaan Magun hindukuussa Basan Panchamin päivänä. Sitä juhlitaan kaikkialla osavaltiossa korkeakouluissa ja kouluissa suurella innolla, ja harrastajat palvovat hindulaista jumalattare Saraswathia tämän pujan aikana. Uskotaan, että jumalatar Saraswathi antaa siunauksensa harrastajille valaistumalla ja tietäen.

Tärkein nähtävyys: Jumalatar Saraswathi on koristeltu keltaisilla kukilla ja saree. Monet ihmiset johtavat aksharabhyasam -seremonian lapsilleen.

Kun: helmikuu.

Missä: Kaikkialla osavaltiossa.

Festivaalin kesto: Yksi päivä.

16. Hartalika Teej:

Hartalika Teej on yksi kuuluisista festivaaleista, joita vietetään Biharissa Bhadrapadan kuussa Tritiya Tithillä. Naimattomat naiset pitävät tämän paaston erinomaisella aviomiehellä, kun taas naimisissa olevat naiset paastoavat miehensä pitkän elämän ajan. Naiset pitävät vauhtia juomatta vettä ja palvovat Gauri Shankaria kuultuaan tarinan päivän aikana. Naiset valmistavat Gauri-Shankar-patsaan savella ja vaalivat sitä ja tarjoavat epäjumalalle suhag-esineitä. He rikkovat paaston seuraavan päivän aamuna. Yön aikana ihmiset esiintyvät aartissa kolme kertaa ja suorittavat bhajan-kirtania hereillä ollessaan.

Tärkein nähtävyys: Naiset tekevät Gauri-Shankarin patsaan savella. Ihmiset suorittavat bhajan-kirtania yöllä.

Kun: elokuu.

Missä: Koko osavaltiossa.

Festivaalin kesto: Yksi päivä.

17. Vaishali -festivaali:

Vaishali -festivaali on Biharin juhla, joka juhlii Jain -gurun, 24. Tirthankaran, syntymäpäivää. Sitä vietetään 22. maaliskuuta. Nämä festivaalit auttavat murtamaan jokapäiväisen elämän yksitoikkoisuuden ja edistävät veljeyttä ja veljeyttä yhteiskunnassa. Ne tuovat esiin myös Biharin kulttuuriperinnön.

18. Madhushravani:

Madhushravani on festivaali, jota vietetään Biharissa Mithilanchalin alueilla suurella loistolla. Sitä vietetään yleensä elokuussa, joka kuuluu hindulaisen kalenterin mukaan Sawanin kuukauteen. Festivaali edistää veljeyttä ja syntymää ja pyrkii sisällyttämään ne jokapäiväiseen elämään.

19. Ram Navami:

Ram Navami on tärkeä hindulainen festivaali, jota juhlitaan suurella loistolla Biharissa. Tämä festivaali juhlii hyvää päivää, jolloin Ramayanan päähenkilö Lord RAMA syntyi. Ihmiset juhlivat sitä noudattamalla paastoja, koristelemalla temppeleitä ja rukoilemalla hänen kunniakseen. Ihmiset rukoilevat yhteisön terveyden ja hyvinvoinnin puolesta.

Biharissa vietetään lukuisia muita festivaaleja kuin tässä artikkelissa mainitut. Biharin messut ja festivaalit sitovat rituaalimme ja perinteemme kauniisti elämäämme. Nauti upeasta kokemuksesta, kun suunnittelet matkaa tähän kauniiseen paikkaan tässä artikkelissa annettujen tietojen avulla. Älä unohda kertoa meille, jos tämä artikkeli oli hyödyllinen, ja jaa se ystävillesi.

Usein kysytyt kysymykset:

1. Milloin on paras aika vierailla Biharissa??

V: Kesät kestävät maaliskuusta kesäkuuhun, ja Biharissa on tuolloin kuuma. Joten jos suunnittelet matkaa Bihariin, paras aika olisi lokakuusta maaliskuuhun, joko monsuunin jälkeen tai ennen kesää.

2. Mitä suosittuja ruokia kannattaa kokeilla Biharissa??

V: Kun aiot vierailla Biharissa, älä unohda nauttia näistä keittiöistä.

  • Perinteisiä biharilaisia ​​ruokia, kuten Kahi bari, Ghugni, Litti.
  • Alkupalat, kuten Chaat, Kachri, Puchka.
  • Välipaloja, kuten Samosa-chutney, Kachori, Dal pithi.
  • Makeisia, kuten Malpua, Rabri, Khaja.

3. Mikä on Biharin osavaltion erikoisuus??

V: Väkivallattomuuden käsite ihmiskunnan historiassa on peräisin Biharista. Se on myös buddhalaisuuden ja jainismin syntymäpaikka, jotka olivat väkivallattomuuden perusta noin 2600 vuotta sitten.