Gujaratin festivaalit: 16 kuuluisaa festivaalia, joissa sinun pitäisi olla osa vuonna 2021.

Gujaratin festivaalit tunnetaan iloisesta ilmapiiristään, ja ihmiset heittäytyvät laulamaan, tanssimaan ja nauttimaan kaikista valtion erityisruokia. Gujaratis elää elämäänsä täysimääräisesti, koska Gujaratia kutsutaan juhlien maaksi. Monia festivaaleja vietetään ympäri vuoden, ja ne esittävät valtion rikkaan kulttuurin ja perinteiden kauneuden virheettömästi. Useimmat tarttuvia lyöntejä soitetaan, mihin naiset paljeteissa lehengassa ja miehet, jotka on verhottu elinvoimaisilla turbaaneilla, uraavat kauniisti.

Gujaratin kulttuuri ja festivaalit

Tässä artikkelissa esitetään luettelo Gujaratin suosituista festivaaleista, jotka esittävät sinulle valtion ainutlaatuisen kulttuurin.

Kuuluisia festivaaleja ja messuja, joita vietetään Gujaratissa:

Juhlakausi Gujaratissa on, kun voit katsella ghagra-pukeutuneita naisia ​​ja miehiä ottamaan dhol-tanssin Garban sävelmien mukaan. Nämä Gujaratin festivaalit antavat sinulle kauniin näkymän elävään kulttuuriin ja valtion ikivanhoihin perinteisiin.

1. Navaratri:

Navaratri Gujaratissa

Navratri Gujaratissa on varsin suosittu kaikista muista festivaaleista ja sitä juhlitaan suurella innolla. Gujarati Navratrin suosittu sivusto on Dandiyan ja Garban esitys, ja näiden tanssien suosio on levinnyt kaikkialle Intiaan eikä vain Gujaratiin. Navaratri on kymmenen päivän juhla, jonka aikana ihmiset nauttivat musiikista, Garba, Dandiya ja paikalliset esittävät Durga poojaa.

Tärkein nähtävyys: Akustinen musiikki ja tanssi, joka esittelee Gujaratin, Garban ja Dandiyan kulttuuria.

Kun: lokakuu.

Missä: Koko osavaltiossa.

Festivaalin kesto: 10 päivää.

2. Rann Ustav:

Rann kutch -festivaali

Rann kutch -festivaali on yksi Gujaratin tärkeimmistä festivaaleista. Kun syksy on huipussaan, Rann of Kuch (Salt Marsh) Thar -autiomaassa pukeutuu juhlaavaan avatariin Ravanahathan rytmisillä rumpuilla, viiksillä varustetuilla gudžaratilaisilla miehillä, pagris kuohuviini valkoisella hiekalla. Gujaratin Kutch -festivaalin eturintamassa on valtion kiehtova perintö. Asuinpaikastaan ​​riippumatta ihmiset kokevat tämän festivaalin, koska se on niin odotettu aika vuodesta.

Tärkein nähtävyys: Gujarati -käsityö- ja käsintehty näyttely, kulttuuriesitykset, Kutch -villieläinsuojelusafari, lintujen tarkkailu ja paikalliset nähtävyydet.

Kun: Marraskuun ja helmikuun välillä.

Missä: Rann of Kutch.

Festivaalin kesto: Marraskuusta helmikuuhun (neljä kuukautta).

3. Uttarayan:

Uttarayan gujaratissa

Uttarayan tai leijafestivaali on yksi Gujaratin suurimmista festivaaleista. Tätä juhlaa vietetään suurella innolla ja innolla, ja se merkitsee sadonkorjuukauden alkua. Ihmiset kaikkialta Intiasta ja kaukaisilta alueilta, kuten Kanadasta ja Yhdysvalloista, tulevat Gujaratiin osallistumaan tähän festivaaliin. Värikkäät ja erimuotoiset leijat täyttävät taivaan ja tekevät sivustosta kauniimman, ja juhlat ovat kaikkien aikojen korkeimmat tänä aikana.

Tärkein nähtävyys: Leijalentokilpailut, Herkullisia ruokia, Kansainvälinen leijafestivaali.

Kun: tammikuu.

Missä: Kaikkialla Gujaratissa.

Festivaalin kesto: Yksi päivä.

4. Shamlaji Melo:

Shamlaji Melo tapahtuu tahrattomasti muotoillun, kolme viikkoa kestävän Shamlaji -temppelin tiloissa, ja sitä kutsutaan myös Kartik Purnima -messuiksi. Harrastajat saapuvat suurissa ryhmissä kamelikärryillä tai jaloilla, kylpevät Meshwo -joessa temppelin vieressä ja laulavat lauluja jumaluudelle. Tämä on arvostettu paikka hopeaesineiden, kankaiden ja koristeiden kaupalle ja hauskanpitoon.

Tärkein nähtävyys: Paikallisilla kojuilla on mukava kokoelma koristeita, kulttuurisia ja perinteisiä kokemuksia.

Kun: marraskuu.

Missä: Shamaljin temppeli.

Festivaalin kesto: Kolme viikkoa.

5. Vautha Mela:

Gujaratin eläinkauppaa kutsutaan myös Vautha Melaksi. Monet kamelit ja aasit on koristeltu koristeilla ja maaleilla, mikä on tämän melan merkittävä piirre. Tämän melan sijainti on seitsemän pyhän joen lähentymispaikka, ja siksi ihmiset pitävät tätä jopa hurskaampana kuin Diwali. Ihmiset asuvat teltoissa messukeskuksen lähellä ja jättävät talonsa muutamaksi päiväksi. Vaikka Kichu on erityisen suosittu, joka päivä valmistetaan erilainen ruokalaji.

Tärkein nähtävyys: Kioskeja, joissa myydään koneita käsityöhön, kauniisti koristeltuja eläimiä, herkullisia ruokia teltoissa.

Kun: marraskuu.

Missä: Vautha, Gujarat.

Festivaalin kesto: Viisi päivää.

6. Rath Yatra:

Rath yatra järjestetään neljällä alueella, mukaan lukien Jagannathin temppeli Ahmedabadissa, ja se on yksi odotetuimmista festivaaleista Gujaratissa. Koristeellisten vaunujen johtama kulkue on tämän pyhän vuotuisen juhlan tärkein kohokohta. Ensin puhdistetaan vaunureitti, jota kutsutaan Pahind vidhiksi ennen kulkueen aloittamista. Sitten vaunujen kulkue kattaa kaupungin eri kulmat.

Tärkein nähtävyys: Perinteinen ja kulttuurinen paraati ja rukoukset.

Kun: Kesä- tai heinäkuussa.

Missä: Jagannathin temppeli, Ahmedabad.

Festivaalin kesto: Yksi päivä.

7. Modhera Dance Festival:

Modhera Dance Festival Gujarat

Jos haluat kokea klassisen intialaisen tanssin ja musiikin olemuksen Gujaratissa, Modhera-tanssifestivaali, jota kutsutaan myös Uttarardh Mahotsavisiksi, on ihanteellinen valinta kolmen päivän juhlaan. Tämä festivaali kuljettaa sinut Solankin valtakunnan aikoihin sen upealla taustalla auringon temppelillä Modherassa. Se on yksi Gujaratin kuuluisimmista festivaaleista, ja se korostaa Sun -temppelin loistavaa arkkitehtuuria ja koko loistoa.

Tärkein nähtävyys: Ammattimaisia ​​musiikki- ja tanssiesityksiä, kurkistus paikallishistoriaan ja värikkäitä valokoristeita.

Kun: tammikuu.

Missä: Modheran auringon temppeli.

Festivaalin kesto: Kolme päivää.

8. Bhadra Purnima:

Bhadra Purniman messut ovat yksi Gujaratin merkittävimmistä ja kuuluisimmista jumalatar Ambajille omistetuista festivaaleista Ambajin temppelissä, ja ne kestävät kolme päivää. Vishwa yantra, kolmion muotoinen esine, edustaa jumaluutta, koska tässä temppelissä ei ole epäjumalia. Sen sijaan ihmiset lukevat saptshatia (seitsemänsataa rukousjaetta) samalla kun palvovat jumalattarea messujen aikana. Jokaisella on gaala -aika esiintyä Garballa ja Bhavanilla, kun ilta koputtaa ovelle.

Tärkein nähtävyys: Knick -taito myy kioskeja, musiikkia ja kansantanssiesityksiä, rukouksia ja uhreja.

Kun: Elokuun tai syyskuun täysikuu.

Missä: Ambaji -temppeli, Banaskantha, Gujarat.

Festivaalin kesto: Kolme päivää.

9. Bhavnath Mahadev Fair:

Bhavanath Mahadev Fair Gujarat

Bhavbath Mahadev -messut on Gujarati -festivaali, joka on omistettu Lord Shivalle. Monet uskovat, että lordi Shiva vierailee paikassa tänä aikana, ja tämä messu on viiden päivän asia. Viisaat merkitsevät messujen alkua ratsastamalla norsuilla, puhaltamalla kuoria ja johtamalla kulkueita. Tämän elävän festivaalin aikana ihmiset esittävät tanssia, musiikkia, rukouksia ja uhreja. Ihmiset tekevät parikraamaa Girnar -kukkulan ympärillä ennen kuin he tulevat pyhäkköön.

Tärkein nähtävyys: Kioskeja, joissa myydään epäjumalia, ruusukkeita ja makeisia, kulkueet, taistelulajit. Tanssi ja musiikki.

Kun: Helmikuuta tai maaliskuuta.

Missä: Bhavnathin temppeli, Junagadh.

Festivaalin kesto: Viisi päivää.

10. Janmashtami:

Vaikka Lord Krishnan syntymäpäivää juhlitaan ympäri maata, Dwarakassa, Gujaratissa, esillä oleva vertaansa vailla oleva into ja omistautuminen tekevät Janmashtamista yhden osavaltion odotetuimmista festivaaleista. Keskiyön aikana ihmiset asettavat Herra Krishnan nuken kehtoon ja palvovat häntä juhlien Herran Krishnan syntymää. Houkutteleva ja jännittävä osa tätä juhlaa on Dahi handin murtaminen. Mishri, voi ovat joitain suosikki asioita, joita Herra Krishna tarjoaa.

Tärkein nähtävyys: Dahi handin rikkominen, Krishna -mantran laulaminen ja rukoukset, musiikki- ja tanssijuhlat.

Kun: elokuu.

Missä: Dwaraka ja koko osavaltio.

Festivaalin kesto: Yksi tai kaksi päivää.

11. Kwant Fair:

Pääasiassa heimoalueilla vietetty Kwant -messu on yksi Gujaratin sadonkorjuujuhlista. Musiikki ja tanssi mukaan lukien, se esittelee erilaisia ​​perinteisiä Gujaratin taidemuotoja. Tämän festivaalin ainutlaatuinen kohokohta on, että esiintyjät värittävät kehonsa riisin ja tuhkan väreillä erilaisilla malleilla ja sävyillä koko juhlan ajan.

Tärkein nähtävyys: Ihmisen pyramidipelit.

Kun: Maaliskuuta juhannusaaton jälkeen.

Missä: Gujaratin heimoalueet.

Festivaalin kesto: Yksi päivä.

12. Chitra Vichitra -messut:

Jos etsit messuja, jotka esittelevät Gujaratin kauneutta ja heimoperinteitä, Chitra vichitra -messut ovat täydellinen valinta. Tämä mela pidetään uuden kuun aattona, jolloin paikalliset naiset surevat kuolleita sukulaisiaan koko yön kokoontuen joen rannalle. Ihmiset käyttävät perinteisiä pukuja sahramiturbaanilla, ja koko juhlan ajan ihmiset laulavat kansanlauluja ryhmissä.

Tärkein nähtävyys: Rummut, värikkäät messut.

Kun: Maaliskuussa tai huhtikuussa.

Missä: Sabarkanthan piiri, Gujarat.

Festivaalin kesto: 2 päivää.

13. Rantafestivaali:

Kuuluisalla Tithal -rannalla järjestettävä rantafestivaali on yksi Gujaratin tärkeimmistä festivaaleista. Festivaalin aikana järjestetään useita esityksiä, ja ranta on koristeltu kirkkailla valoilla lisäämällä sen kauneutta. Halusitpa sitten nauttia musiikista, tanssista tai urheilutoiminnasta, tämä rantafestivaali on ihanteellinen valinta. Rantakriketti, vesipallo, lentopallo ovat joitain muita harrastusmahdollisuuksia.

Tärkein nähtävyys: Tanssiesitykset, musiikki, ruoka, aktiviteetit ja tapahtumat.

Kun: Lokakuu Marraskuu.

Missä: Tithal ja Mandvin ranta.

Festivaalin kesto: Viisi päivää.

14. Varjoliitojuhlat:

Jos etsit adrenaliinia, Gujaratin varjoliitofestivaali voi olla ihanteellinen valinta. Se on yksi parhaista festivaaleista Gujaratissa, jota järjestävät yksityiset organisaatiot ja Gujaratin matkailu, ja se järjestetään joulukuussa ja tammikuussa 26 päivän ajan. Tämän festivaalin ainutlaatuinen piirre on, että ne tarjoavat koulutustilaisuuksia kaikille. Siksi, olitpa amatööri tai kokenut varjoliito, sinulla on hauskaa!

Tärkein nähtävyys: Zorbing, Pyöräily, Purjelautailu, Varjoliito.

Kun: Joulukuu-tammikuu.

Missä: Satpura.

Festivaalin kesto: 26 päivää.

15. Raksha Bandhan:

Raksha Bandan gujaratissa

Balevia tai Raksha Bandhania juhlitaan Gujaratin osavaltiossa vuosittain. Sitä kutsutaan veljeyden juhlaksi. Tänä päivänä sisaret sitovat rachisia tai suojanauhoja veljien ranteisiin.

16. Holi:

Holi Gujaratissa

Holia vietetään vuosittain Gujaratin osavaltiossa. Sitä kutsutaan värien juhlaksi. Tämä on aika, jolloin kaikki alkuperäiskansat leikkivät väreillä ja kastavat toisiaan maalilla ja värillisellä vedellä. Useiden värien käyttö festivaalilla edustaa hyvää ja runsasta kevätsadoa.

Löydät liotetut gujju-vibet kauniisti hallitsemalla ikivanhoja perinteitä modernin maailman infuusion avulla, mikä luo ainutlaatuisen fuusion tässä artikkelissa mainituilla festivaaleilla. Lisäksi voit maistella paikallista ruokaa, käsitöitä ja paljon muuta valtiolle ainutlaatuista, mikä tekee vierailustasi ikimuistoisen. Älä unohda ilmoittaa meille, jos pidit tätä artikkelia hyödyllisenä!

Usein kysytyt kysymykset:

1. Mitä kuuluisia ruokia sinun täytyy syödä Gujaratin vierailun aikana??

V: Gujaratin värikkäiden festivaalien ohella sinun on syötävä ehdottomasti seuraavat ruoat.

 • Khaman dhokla.
 • Khakra.
 • Thhepla.
 • Fafda-jalebi.
 • Khandvi.
 • Gathiya.
 • Gujarati kadhi.
 • Surati undhiyu.

2. Mitkä ovat Gujaratin ostoserikoisuudet??

V: Tässä on luettelo joistakin asioista, joita voit ostaa, kun suunnittelet vierailua Gujaratiin:

 • Perinteinen ghagra-cholis.
 • Bandhnis.
 • Patola silkki sarees.
 • Brodeeratut peitot.
 • Käsityöt ja käsityöt.
 • Khadi -vaatteet.

3. Mitkä ovat Gujaratin perinteiset tanssit??

V: Gujaratin suosittuja perinteisiä kansantanssityyppejä ovat Garba, dandiya raas, tippani, padhar, dangi ja sidi.