French Crop Hairstyle for Men – En tidlös frisyr som är tillbaka på trenden

fransk gröda blekna frisyr med långt hår på toppen och kort rygg

När det gäller att tävla med andra mångsidiga frisyrer för män kan den franska grödan vara ett mycket bra val. Detta är lätt att styla och är en av de korta frisyrer med lågt underhåll som har varit populära i många decennier. I de moderna frisyrerna för män med fransk skörd är håret längre på toppen än på sidorna och i nacken, med håret upptill antingen hängande ner över pannan eller kammat rakt på ena sidan. Så det är en klassisk, lättskött och mångsidig frisyr som är lämplig för män i alla åldrar och stilstilar. Precis som den vita rundhalsade t-shirten och den svarta skinnjackan är klassiker för män, är den franska frisyrfrisyren en av de mest tidlösa, anpassningsbara och lättskötta frisyrer som en man kan välja.

Den klassiska franska gröda frisyren

kort frisyr med fransk gröda och underskärning med hudbleknad frisyr

Du kan uppnå denna typ av kort frisyr genom att klippa håret på ryggen och sidorna på följande sätt. Vi vill att kanterna ska vara lite vassare, men inte så mycket att de kontrasterar dramatiskt med längden på toppen. Det handlar om balans och proportioner. Det finns flera sätt att klippa håret. För en något robust och texturerad finish, låt din stylist klippas i håret för att skapa en sågtandseffekt.

lockigt hår lockigt hår vågigt hår kombineras med fransk gröda för ett modernt utseende och utseende

Detta är ett särskilt bra sätt att minska volymen när håret är tjockt eller markerar en naturlig krullning. För ett skarpare, renare utseende föredras trubbig skärning. Genom att göra det en tätare form kan din frisör också “räta ut” ditt hår, vilket är bra om det har en tendens att hålla sig till kronområdet. Många män i dessa dagar behöver inte det tjafs som kommer med frisyrer med hög underhåll som quiff eller pompadour. De vill bara ha ett snyggt snitt som inte kräver att de tillbringar en timme framför sin badrumsspegel. Det är här den franska gröda frisyren spelar in.

enkel fransk gröda frisyr med lila hår modetrend tonårsstil grå lila

Den franska grödan är därför en klassisk stil som är en av de kortare herrsnitten. Den här kännetecknas av kort hår runt huvudet och en iögonfallande ponny. Många förvirrar denna frisyr med Caesar -frisyren. Även om de två liknar varandra, är den största skillnaden att den franska frisyrfrisyren har långa smällar, medan den i ett Caesar -snitt är kort. Den så kallade franska frisyren är en riktigt minimalistisk frisyr som kräver minimal styling. Det krävs inte heller några frekventa resor till frisören. Denna klippning är också särskilt lämplig för äldre män med grått hår, eftersom det kompletterar håret.

Vad behöver du för en fransk frisyrfrisyr?

fristående fransk gröda frisyr med skarpa linjer för blont hår

Denna klippning är kortare och på grund av detta behöver du inte mycket hår för det. Du kommer sannolikt att behöva 2 till 5 tum hår på framsidan och resten blir kortare överallt. En stor fördel med denna herrfrisyr är dess flexibilitet. Det fungerar bra med de flesta ansiktsformer och hårtyper, med ett runt ansikte som kanske är ett undantag. Om du har lockigt hår kommer French Crop fortfarande att fungera, men det blir svårare att arbeta med och att styla.

blekna frisyr med fransk gröda och blekt hår modernt utseende för unga män

Fråga om sidorna som ska skäras, beroende på vilken textur du vill ha. Fråga med din frisör om vilket alternativ som är bäst för dig. Dessutom kan hårets längd variera i detta fall. Så se till att ta med en bild så att din frisör kan uppskatta längden på sidorna och baksidan. För håret på toppen har du ett par alternativ. Om du vill ha mer volym och textur, gå till tagget hår. Detta resulterar i en avslappnad look och är idealisk om du har tjockt hår.

Toppen av huvudet har hårlängd och sidorna är korta för ett modernt utseende

Om du vill ha ett snyggare och mer elegant utseende, fråga om hårets trubbiga klippning. Detta kan få dem att se platta och snygga ut. Om ditt hår fastnar är det så här du ska klippa håret. Du kan också titta på denna klassiker på ett mycket modernt sätt. En kombination med en underskuren frisyr som förkortas på sidorna och baksidan kan också kontrastera håret och få den franska grödan att sticka ut högst upp.

fransk gröda med konsistens och blekning med tre dagars skägg snyggt rött hår

Eftersom det är en genväg behöver den här frisyren inte för mycket styling. Allt du behöver är en pomade, gel, vax eller liknande produkt. Detta låter dig styla ditt hår på framsidan. Bearbeta produkten med handdukstorkat, fuktigt hår och styla den som du vill.

Längre franska frisyr

fransk gröda för längre hår och blont hår citat med färgnyanser uppnår ett snyggt utseende

Om du vill ha mer flexibilitet i ditt snitt kan du lämna håret på toppen lite längre. Med den extra längden kan du skapa ett antal korta stilar som kan anpassas till olika tillfällen. Snyggt formade klippor och sidostöd är till exempel bra för arbete, medan stökigt texturerat utseende ger rätt stil för helger. Kom också ihåg att hålla balansen mellan ryggen, sidorna och toppen.

avslappnad stil med piggt hår avsmalnande snitt och ponny frisyr

De som letar efter en mer modern version av den franska frisyrfrisyren bör välja ökad belastning på hårbotten genom ryggen och sidorna, vilket resulterar i en dramatisk, osammanhängande känsla. Ju högre klipparens arbete och desto kortare grad används, desto mer märkbar blir din frisyr.

Kändisinspirerade frisyrer

george-clooney-som-en-läkare-i-den-medicinska-serien-han-med-fransk-beskära-frisyr

Till skillnad från underskurna snitt och pompadurer kan denna typ av frisyr anpassas till vilken ansiktsform som helst och anpassar sig estetiskt väl till i stort sett vilken personlig stil som helst. Så det är inte konstigt att flera kändisar ofta väljer det. Långtids Hollywood-ikonen George Clooney hade under sin tjänst som Dr. Doug Ross, till exempel, en av de mest kända franska frisyrerna i det amerikanska medicinska dramat ER. Under hela sin tid på showen behöll Clooney en klassisk, avsmalnande snitt som antingen var utformad framåt eller något åt ​​sidan.

bära damon o'leary kort frisyr med fransk gröda för lockigt hår i stil

Den brittiska tv -personligheten Dermot O’Leary har haft en frisyr så här sedan han bytte från sin skarpa buzz cut. Eftersom O’Leary har naturligt vågigt hår, är han begränsad i de olika stilar han kan prova utan underhåll.

Cillian Murphy på filmpremiär med fransk frisyrfrisyr och snygg kostym på röda mattan

Så om du går för en fransk gröda kan det vara lite längre i spetsen och ändå hålla allt snyggt och städat. För att förstärka formen, håll den främre delen nära hårfästet. Detta fungerar särskilt bra om du har vågigt hår eller hårlås.