Växande hår som man – tips för hårväxt och hårvård för män

stilfullt klädd man med solglasögon och bullefrisyr

Längre frisyrer för män från hakan till över axeln är ett populärt och attraktivt utseende om du vill växa ut håret som en man. Detta kan vara ett enkelt beslut, och inte bara när du växer håret som en övergång. Processen sker dock inte över en natt. Medan många kosmetiska produkter minskar den tid det tar att växa håret, kan det också hjälpa att äta en hälsosam kost och livsstil. Vissa män har dock hår som växer länge snabbare än andra. Så om du behöver tips om hur du växer hår har vi användbar information för dig i det här inlägget.

Att växa hår som man – Praktiska råd

skäggig man med halvrakat huvud och långt hår

Det bästa du kan göra är att ha tålamod. Du kan också få råd från din frisör eller stylist. Så här ser du bra ut när du använder tips och bilder för att växa håret länge som man. Besök din frisör för att se bäst ut när du växer håret. Men om du bara ser korta frisyrer i din frisersalong kan det vara dags att hitta en frisör som visar mer erfarenhet av längre frisyrer. Medan många hårklippare kan forma alla hårlängder, är vissa specialiserade på kortare frisyrer.

Frisör med tatuering på armen kammar mans långa hår i frisörbutiken

Så låt din frisör veta att du växer hår som man och vad ditt mål är. Denna information, liksom din hårtyp och ansiktsform, kan användas för att uppnå ett snitt som är både modernt och längre samtidigt. Eftersom håret blir långt bör en frisyr var 2-3 månader vara lämplig. Annars kan du boka tid om ditt hår verkar vara ur kontroll. Regelbundna klippningar säkerställer också att hårets ändar är välskötta. Med tiden tenderar dessa att gå sönder. Genom att klippa av det skadade håret ser hårbotten bättre ut och blir friskare.

Växande hår – Tips för män

hår växer lång övergångsfrisyr man

Att växa håret från en kort frisyr kan hålla sidorna och nacken kort först. Det tar dock längre tid för hårväxt att kännas på toppen, medan sidorna och ryggen växer snabbare. Så om du vill uppnå långt hår överallt kan du börja med huvudet först. När håret är cirka 2 tum långt upptill är det dags att växa ut dina sidor. Det finns många utmärkta medellånga frisyrer och frisyrer som du kan bära i detta skede av hårväxt.

pompadur frisyr få hår att växa tips män

I genomsnitt växer håret ungefär en tum per månad och följaktligen 12 cm under totalt ett år. Det betyder att det kan ta ett helt år att nå öronen från ett surrsnitt. Det är därför det är så viktigt att ta hand om ditt hår när du växer ut det. Kort hår ser alltid friskt ut eftersom det är det nyaste och inte solskadat. använd kosmetika och balsam och styla håret uppåt

Många hårproffs rekommenderar att du helt hoppar över schampot. Även om detta inte alltid är möjligt för män som får synligt oljigt hår efter en dag eller två, kan du minska på schamponering. Tvätta dem först varannan dag. Kontrollera sedan om håret bara tål schampo en eller två gånger i veckan. Om rötterna blir feta kan ett torrschampo användas för att suga upp olja samtidigt som du lägger lite textur och volym till rötterna. Detta är en utmärkt hårprodukt för medellånga och längre herrfrisyrer att fräscha upp i bråttom.

Använd rätt hårvårdsprodukter

Låt ditt hår växa som en man med skägg och galet hår

Korrekt hårvård är ett måste för längre hår. Det finns dock inget behov av att hålla sig till de märken som bara är män. Hitta en produkt som marknadsförs för din hårtyp och prova. Den allmänna regeln för att tvätta håret är att använda schampo för hårbotten och balsam för tipsen. Detta kan dock vara en utmaning i de tidiga stadierna av hårväxt. Så börja inte använda balsamen förrän håret är tillräckligt långt. Du vill att ditt schampo ska ta bort oljorna från hårbotten utan att torka ut resten av håret. Balsam kan å andra sidan tynga ner håret vid rötterna. Slutligen kan du helt enkelt skölja håret med kallare vatten, eftersom detta inte tar bort så mycket av produkten som varmt vatten gör.

brad pitt hår växer långt man

Tonåren kanske ligger bakom dig, men obekväma tider är inte helt ett minne blott. Alla som någonsin har burit ett snitt vet att det finns faser när håret sticker ut rakt. Medan du kan minimera detta med längre snitt på ovansidan, kommer det att finnas tillfällen då håret inte fungerar helt tillsammans. Den enda vägen ut är att vänta. Så låt ditt hår fortsätta växa och problemet försvinner av sig själv. Återigen, kontakta din frisör om du har problem med att styla håret. En trim, ny produkt eller stil kan göra susen. De flesta pomader, vaxer och pastor är lämpliga för styling av kort hår. De ger mycket grepp och måste ofta tvättas ut varje dag.

Växande hår – tips för övergång

elegant quiff frisyr växa hår tips för övergång

Daglig hårbottenmassage kan stimulera och öka blodflödet till hårsäckarna, vilket kan leda till tjockt hår. En liten studie visade att män som masserar hårbotten i fyra minuter om dagen hade tjockare hår efter 24 veckor. Men efter 12 veckor inträffade tillfälligt håravfall innan håret blev tjockare. Det är också viktigt att notera att männen i studien använde en massager för att massera, snarare än sina fingrar. Att gnugga hårbotten med fingrarna kan faktiskt leda till håravfall.

Rätt näring för din hårväxt

långt blont hår med skägg man kombination med örhängen

En hälsosam kost bör innehålla en mängd olika frukter, grönsaker, fullkorn, magra proteiner och omättade fetter. Försök att begränsa ditt intag av söta livsmedel och drycker eftersom dessa kaloririka livsmedel ger lite näringsvärde till din kost. Vissa vitaminer och mineraler har också visat sig vara associerade med friskt hår. Följande livsmedelsgrupper kan hjälpa till att hålla håret friskt:

  • Livsmedel som innehåller mycket järn, inklusive vissa bönor, gröna bladgrönsaker, järnberikade spannmål, magert nötkött och ägg
  • Högproteinmat som magert kött, ägg och fisk

keanu reeves långt hår blir långt och skägg

Hår behöver också en mängd olika vitaminer och näringsämnen för en sund tillväxt. Ibland är det svårt att få nog av dessa vitaminer och näringsämnen genom enbart kost. Så om din kost inte får nog av det kan kosttillskott hjälpa. Men kontakta även en läkare innan du bestämmer dig för att du saknar vitaminer. Om du till exempel har järnbrist kan din läkare rekommendera järntillskott. Människor med järnbrist har dock ofta andra näringsbrister. Det är därför viktigt att du söker en erfaren specialist för korrekt diagnos och behandling.