Den perfekta frisyren för en man beroende på hans ansiktsform

Som med kläder finns det ingen frisyr i alla storlekar som passar alla ansiktsformer. Om en skjorta inte ser bra ut kan du byta ut den nästa dag. Tyvärr är det inte fallet med frisyrer. Först och främst måste du vänta tills håret har vuxit tillbaka.

vinklade ansiktsfrisyrer Zac Efron

Därför bör du tänka noga i förväg och ställa dig frågan: Vilken frisyr passar mig och mitt ansikte? I dagens artikel har vi sammanställt några tips som ska hjälpa dig att bestämma din ansiktsform och välja den optimala frisyren.

Att hitta rätt frisyr: vilken ansiktsform har jag?

Bestäm ansiktsform Man hitta optimal frisyr

Men hur kan du egentligen avgöra vilken form ditt ansikte har? Det är lätt. Skaffa först ett flexibelt måttband och ställ dig framför en spegel. Gör sedan följande mått och skriv ner dem på ett papper eller en dator så att du kan använda dem för att göra din beräkning.

Panna: Mät pannan över dess bredaste punkt. Detta är vanligtvis mittpunkten mellan ögonbrynen och hårfästet.

Kindben: Mät dina kindben. Utgångspunkten är ytterkanten på ett öga, går över näsbenet och slutar vid kanten av det andra ögat.

käke: Mät från toppen av hakan mot örat, där käken vinklar upp. Multiplicera det talet med två för att få det värde du behöver för mätningen.

Ansiktslängd: Mät från mitten av hårfästet ner till hakspetsen.

Frisyrer Bestäm ansiktsform Hitta rätt frisyr

När du har dessa fyra mätningar, bestäm vilken som är den längsta av de fyra, jämför sedan med de beskrivna typerna:

Avlång / oval: Ditt ansikte mäter ungefär en och en halv gånger längre än det är brett. Ansiktslängden är större än kindbenens bredd och pannan är bredare än käklinjen. Ansiktsformen är rundad och har inga vassa kanter.

fyrkant: Panna, kinder och käke är ungefär lika breda. Käkvinkeln är mer kantad än rundad.

Rektangulär: Ansiktets längd är det längsta måttet. Pannan, kinderna och käken är ungefär lika breda.

Runt omkring: Ett runt ansikte mäter lika eller lika långt som i bredd. Kinderna och ansiktslängden är större än pannan och käken, som också är lika stora. Kinderna och käken är mjuka och rundade i denna form.

Diamantformad: Ansiktslängden har den största dimensionen. Följ sedan i fallande ordning: kinder, panna och käke. Hakan är spetsig.

Hjärtformad: Pannan är större än kindbenen och käken. Hakan är spetsig.

Triangulär: Käken mäter mer än kindbenen, som i sin tur är större än pannan.

När du har bestämt din ansiktsform, ta din frisyr från expertråd vi fick från några av Londons bästa frisörer:

Frisyrer med avtagande hårfäste för män – lämpliga varianter för hårfästet

Buzz Cut frisyrer för män – De 10 bästa frisyrerna som är tillbaka på trend

Frisyrer för män och runt ansikte – herrfrisyrer för breda ansiktsformer

Den ovala ansiktsformen

frisyrer för ovalt ansikte man hög panna

Oval anses vara den perfekta ansiktsformen för kvinnor. Även om de mjuka linjerna inte verkar exakt maskulina, erbjuder ansiktets symmetriska proportioner många möjligheter. Alla med ett ovalt ansikte kan bära nästan vilken frisyr som helst.

ovala ansiktsfrisyrer man

För att bäst balansera den ovala ansiktsformen bör du skapa volym på sidorna och spetsarna. En klassisk kort frisyr, som är kortare på sidorna och längre upptill, är den rätta för dig. Det är bäst att undvika ponnyfrisyrer där håret bärs på pannan. För ett ovalt ansikte är det också lämpligt att odla inget eller mycket kort 3-dagars skägg.

Frisyrer för kantigt ansikte

Fyrkantigt – brett ansikte

Den fyrkantiga ansiktsformen anses vara det manliga idealet. Den kännetecknas av en starkt uttalad käke och symmetriska proportioner.

frisyrer för wide face man square

Precis som den ovala, ger torget en bra grund för de flesta frisyrer och ser bra ut på alla hårlängder – från buzz -klippningar till fransk gröda till quiff. Ju kortare hår, desto “grovt” blir ditt utseende.

kantigt ansiktsfrisyr långt topphår man

Klassiska, välskötta frisyrer smickrar det fyrkantiga ansiktet bäst – detta inkluderar mjuka övergångar, en sidoskillnad och korta lager. Ett 3-dagars skägg ger också din kantiga käke lite struktur utan att suddas ut.

Rektangulärt – långt, smalt ansikte

rektangel långa smala ansiktsfrisyrer man

Denna långsträckta ansiktsform passar någonstans mellan oval och fyrkantig. Det är viktigt att ansiktets längd inte betonas. Undvik att ha håret långt upptill och kort på sidorna. En frisyr rekommenderas där håret på sidorna och toppen är ganska längre. Så ansiktet verkar bredare än det är.

frisyrer kantiga ansikte man attraktiv

Om du har ett långsträckt ansikte är det bäst att undvika ett långt skägg. Ett helskägg förlänger ansiktet visuellt.

Frisyrer för runt ansikte

vilken frisyr passar mig man runt ansikte

Den runda ansiktsformen kännetecknas av en rundad haka och mjuka linjer. En frisyr som ger den en viss form går bra med ett runt ansikte.

Frisyr runt ansikte man underskuren pompadour

Med en lämplig frisyr och ett skägg kan du skapa en illusion av särdrag och kanter. Gå efter en frisyr som en pompadour eller underskärning som har sidorna korta och det övre håret lämnat långt.

runt ansikte pompadour helskägg

Ett fyrkantigt skägg är ett annat sätt att få hakan att se skarpare ut och käken bredare. Läs i den här artikeln hur du rakar konturerna i nacke och kinder.

Ansiktsform “diamant” – smalt ansikte

Diamantformade ansiktsfrisyrer

Haka och panna smala, kindben breda – diamanten är en av de sällsynta ansiktsformerna, men den finns. Tricket är att använda frisyren för att skapa lite struktur och volym i pannan och hakan. Ponny frisyrer kan användas för detta.

vilken frisyr passar en man med ett fyrkantigt ansikte

Gå efter mjuka linjer och lager för att få ansiktet att se mjukare ut. På grund av kindbenens bredd bör håret på sidorna inte klippas för kort. Trend-frisyren “Comb-Over” är till exempel väl lämpad för diamantformade ansikten.

Diamant ansiktsform lång smal

Frisyrer för hjärtformat ansikte

Hjärtformade ansiktsfrisyrer man skägg

Hjärtans ansiktsform är ganska sällsynt. Det hjärtformade ansiktet kännetecknas av en bred panna och en smal haka. För att få det att se bättre ut i proportion bör du hitta det perfekta snittet.

Undvik raspiga frisyrer eftersom dessa kommer att ytterligare framhäva pannans bredd. Medium till långa frisyrer med skägg är idealiska.

hjärtformat ansikte man skägg kort frisyr

Ansiktshår i detta fall är nyckeln till att lägga till välbehövlig volym i det smala hakområdet. Precis som med den diamantformade ansiktsformen hjälper ett skägg att skapa en viss fullhet i den nedre halvan av huvudet.

Hjärtformade ansiktsfrisyrer Brad Pitt

Ansiktsform “triangel”

Triangel ansikte långt smalt ansikte

Den triangulära ansiktsformen kan ses som en 180 graders vridning till det hjärtformade ansiktet. På grund av den smala pannan och den breda käken kräver den mer volym i håret. Längre frisyrer med fylligare sidor ger djup. När det gäller skägget är det bäst att vara rakad. En kompromiss med detta är 3-dagars skägg.

Triangel ansiktsform frisyr man tredagars skägg