Hållbart betonghotell med gammalt tegelstaket i Thailand

“Wonderwall” är ett hållbart hotell som ligger i Chiang Mai, provinsen i norra Thailand. Det finns också flera kulturella och traditionella turistattraktioner där. Byggnaden ligger nära Tha Pae -porten, ett annat viktigt landmärke i gamla stan. Det stora området som hotellet ligger på tillhör hotellets partner, som består av flera hus, varav en del byggdes med en sovsal.

Oavslutad design som accent för ett hållbart hotell

huvudingångsporten hopade tegelstenar i järnstaket bredvid palmer

Så 2018 beslutade hotellägaren att göra om den gamla sovsalen till ett nytt projekt. Arkitekterna byggde huset ovanpå den gamla sovsalen med 3 våningar. Det består nu av 14 rum. De lade också till den andra nya byggnaden som hotellets lobby, medan ett välkänt café öppnade sin andra filial här. Under tiden är rummet utformat som ett gemensamt område där hotellet kan arbeta samtidigt som caféet, så att externa personer också kan rymmas.

stort fönsterarkitektkontor kombination gammal tegelsten

Arkitekterna har ett trevligt litet kontor på andra våningen i byggnaden. De är också partners och designers av hotellet. Arkitektkontoret definierade konceptet för ett så hållbart hotell genom skönheten i materialets ofullständighet med hjälp av portarna och väggarna i gamla stan nära projektet. Designerna har anpassat den till designen i enlighet därmed. De tror att dessa portar och väggar inte behöver vara så kompletta och städade som de brukade vara idag. Men dessa brister betyder inte fulhet. Faktum är att de uttrycker platsens sinnen mycket bra och behåller sin egen skönhet och unikhet.

hållbart hotell med ett staket av återvunnet tegel och betongväggar

Arkitekterna använde först inspirationen på hotellets väggar för att lägga till nya element på väggen. Väggens kontur verkar starkare genom kombinationen av metallceller och röriga tegelstenar. Genom att lägga tegel halvvägs upp i väggen skyddade laget inte bara projektet visuellt, utan uttryckte också bristerna i dessa väggar. De senare är ett mycket bra exempel på konceptet med denna design.

Praktisk och modern renoverad interiör

lobby med café med bord och väggar av betongblock och pallar av metall industriellt tyst

Den rostiga metallstrukturen, det grova tegelverket, den betong som finns inuti byggnaden och möblerna i kaféet har noggrant valts för att uttrycka materialens äkthet. Således tror arkitekterna att texturerna i varje material innehåller sin egen skönhet. På grund av detta ordnade de dessa korrekt på ett enkelt sätt. Detta skapar till och med mer unikhet för projektet genom att minska fantasin hos materialen. Dessutom kan konceptet säkert ge tillfredsställande och nya upplevelser för besökarna.

hotellrum renoverade minimalistisk design kontrasterande färger

Hotellrummen från den gamla sovsalen har renoverats och är därför ganska små. På grund av detta har designers bytt badrumsväggarna mot glas för att få dem att se mer rymliga ut. Vitt belagda väggar valdes också för att göra rummen ljusa och rymliga, medan sviterna en gång var 2 sovsalar. Dessa är nu anslutna till varandra och rymmer upp till 3 personer. Väggen framför rummet ersätts nu av frostat glas och ligger nära vardagsrummet. Detta gör denna typ av rum ännu glesare och lämpar sig för gruppresor. I förhållande till landskapet är designen baserad på rymdens karghet.

bakgård rostfritt stål trappor och småsten bredvid fontän gräs och träd

Höga träd och buskar i trädgården omger hotellet och skapar tillräcklig skugga. Betelpalmer och krusbär fanns där före byggandet och Arkitekter bestämde sig för att behålla de flesta av de gamla träden. Därför planterade de bara två nya trädslag som kan ge skugga för lobbybyggnaden på eftermiddagen. Trottoarerna är belagda med samma tegelstenar som laget använde för att bygga det extraordinära staketet. Denna gångväg ligger i trädgården och leder till varje punkt i projektet.

förgård med småsten och trädingång hållbart hotell thailand

Å andra sidan är trädgårdssegmenten bara uppdelade av ett material för att uttrycka enkelheten. Grå stenar, fontängräs och rött gräs är de material som valts för att täcka marken och skapa njutning i denna “undervägg”.

modernt designkafé med tegelvägg och betonggolvdörrgård med småsten

utsikt från andra våningen med trappor av rostfritt stål

kompakt sovrum med stor säng och skjutdörr

ofullkomlig design för staket fylld med begagnade tegelstenar

3D -modell hållbart hotellarkitektprojekt

planritning i lobbyn på det hållbara hotellunderlaget

Tre våningar renoverad sovsal ombyggd till hotellets planlösning