Vinterstuga i modern stil för semester i Bosnien

vinterstuga trä träd snö fasad

Vad kan vara trevligare än att sitta vid spisen efter en skidresa eller en promenad i snön för att värma upp och se snön och snöflingorna genom fönstret. Allt i denna intressanta Vinterstuga möjlig. Det ligger i Bosnien och Hercegovina och används som skidstuga under vintern.

Vinterstuga för skidsemester

vinterstuga bosnien vedstuga snöskog

Vinterstugan i form av en hydda är gjord av trä, som man kan förvänta sig av en hydda, och är 24 kvadratmeter stor, som i sin tur sträcker sig över två våningar. På första våningen finns vardagsrummet med ett litet kök och handfat, ett kontorsområde och en öppen spis som värmer hela stugan. Tack vare de stora fönsterfronterna från bottenvåningen öppnas en hisnande utsikt över vinterlandskapet som kan avnjutas med en kopp te eller kaffe bredvid spisen. Badrummet ligger utanför stugan och är därför faktiskt en förlängning av vinterstugan.

Vintersemesterhus omgiven av ett sagoskoglandskap

vintersemester hem skog natur snö semester bosnien

Andra våningen i vinterstugan kan nås med en vänlig stege. Där på vinden finns sovplatsen med en skön säng. En inbyggd hylla erbjuder plats för förvaring av olika föremål. Sovrummet har också ett eget fönster. Där designades ett mysigt läshörna av mysiga kuddar, som tack vare utsikten också enkelt kan bjuda in dig att drömma.

Vinterstugan i modern stil

skidsemester bosnien skogstuga fritidshus vinter

Som redan nämnts användes ved för att bygga stugan som ett vinterstugahus. Men trä spelar också en stor roll inomhus. Golvet är av laminat medan väggarna är klädda med plywood. Eftersom det finns lite utrymme valdes minimalism som stil. Detta ger rummen tydliga linjer, som också återspeglas i möblerna, och får varje rum att se större ut. Ett trångt interiör undvek således.

Vardagsrummet i vinterstugan

vinter stuga semester trä laminat spis spis stege

I vardagsrummet har vinterstugan en bekväm stol med pall. Där kan du sätta upp fötterna och njuta av sagoskoglandskapet medan du värmer dig vid elden. En fin accent på trämöblerna är pälsen som används som matta på golvet. Precis intill entrédörren finns praktiska kappkrokar för att hänga upp jackorna och plats för att förvara skidutrustningen.

Vinterstugan med egen öppen spis

vinterstuga öppen spis vardagsrum fönster

Det lilla skorstenshörnet har också utformats för att vara attraktivt. Den består av moderna, grå kakelplattor i litet format och representerar en intressant kontrast till träet. Trästockar finns bredvid spisen så att du alltid kan värma om det behövs. Tack vare det lilla torget värms sovplatsen på övervåningen samtidigt.

Kök i vinterstugan

semesterstuga vardagsrum kök skrivbord skåp trä

Köket i vinterstugan är litet, men erbjuder ändå tillräckligt med utrymme för att förbereda olika saker och det finns också gott om förvaringsutrymme i skåpen. Det som är intressant med designen är inte bara enkelheten och användningen av ljust, naturligt trä. Det märks också att köket verkar sväva i luften.

Semesterstugan med kontorsområde

trämöbler stuga semester bosnien semester hem skrivbord handfat

Precis intill köket har vinterstugan ett litet kontorsområde som är perfekt för läsning och till och med arbete. En modern skrivbordslampa ger tillräckligt med ljus. Så om du får arbete med kort varsel kan du enkelt göra det i en trevlig atmosfär.

Sovplatsen i vinterstugan

vinterstuga sovplats hylla säng läshörna semester

Sovrummet i vinterstugan är också utformad för att vara liten. Men det är just det som ger den dess speciella charm och en viss mysig atmosfär. Så snart du vaknar kan du se den snötäckta skogen och om du inte kan somna direkt har du möjlighet att mysa i läshörnet och läsa en bok.

Trästugan med läshörna i sovdelen

sovrum fritidshus vinter semester läsning hörn vy väggbeklädnad plywood

vinterstuga planlösning bottenvåning sovrum bosnien

design hydda trägolv modern stil plan

timmerstuga bosnien semester hem sidovy plan design arkitektur

semesterplanering bosnien fritidshus hydda skog skogsområde skidåkning

En design av Armin Mešic från FO4A Architecture.