Human design nutrition enligt färger och typer: en översikt över näringsmodellerna

Vi har redan förklarat de grundläggande principerna för Human Design System för dig. Undervisningen kombinerar gammal kunskap om den kinesiska, israeliska och indiska kulturen med den nya vetenskapliga kunskapen och forskar om de olika aspekterna av den mänskliga karaktären. Strävan efter lycka är fokus för undervisning i mänsklig design. För detta ändamål utvecklade grundaren av Human Design System Ra Uru Hu (Alan Robert Krakower) olika instrument. Skapandet av en personlig mänsklig designkroppsgrafik är det första steget på vägen till mer självacceptans och självkärlek. Det visar våra personliga styrkor, talanger och svagheter. Rave Mandala utforskar detaljer om vad som rör och inspirerar oss som människor. Färgteori behandlar frågan om vad som motiverar och demotiverar oss. De som redan känner till systemets grundprinciper kan fortsätta att främja sin personliga utveckling genom hälsosam kost. Vi förklarar de grundläggande principerna för mänsklig designnäring och ger dig en överblick över de två näringsmodellerna.

Human Design Nutrition efter färg: Grundprinciperna för näringsmodellen

Mänsklig design näring efter färg var uppmärksam på tips

Näringskonceptet är baserat på de grundläggande principerna för Human Design System. Målet med en näringsplan är därför att må bra och vara glad. Det är inte en dietplan. Det handlar inte om vad du äter, utan när och hur mycket mat du äter. Ra Uru Hu utvecklade metoden “Primary Health System” för detta ändamål. Det bör få oss att känna igen kroppens individuella behov.

Hexagrammet, som utforskar energiförhållandet mellan solen och slutet, ger nödvändig information. Hexagrammets yttre cirkel består av de så kallade “linjerna”, som är inspirerade av den kinesiska I’Ching-undervisningen. Ett sådant hexagram görs personligen för alla. Både aktiverade (färgade) linjer och öppna (ofärgade) linjer finns på den. Var och en av dessa sex rader är indelad i 6 färger. Det är just dessa färger som ger mer information om matsmältning och näring. En expert på mänsklig design kan analysera ditt personliga hexagram på djupet. För nybörjare till ämnet är den grundläggande informationen tillräcklig. Du bör först hitta alla aktiva linjer på ditt hexagram och sedan hitta färgen som också är aktiv / färgad. Här är de 6 färgerna i korthet:

Human Design Nutrition i korthet Tips efter färg och typ

1. Den första färgen står för aptit. Om denna färg är aktiv på ditt hexagram tillhör du gruppen jägare. Jägare känner sig mest bekväma när de kan uppfatta smaken på varje maträtt. Det betyder: Bättre att avstå från komplicerade rätter med ovanliga smakkombinationer (sött och surt, surt och salt) och istället fokusera på enkla rätter som består av 2-3 ingredienser. Krydda maten så lite som möjligt.

Mänsklig design näring efter typ, vad och när man ska äta

2. Den andra färgen står för smak. Om denna färg är aktiv på ditt hexagram tillhör du gruppen av samlare. Samlare bör skapa sin egen näringsplan genom experiment. Så länge att äta inte är skadligt för din hälsa (till exempel att äta snabbmat eller äta mat som du är allergisk mot) bör du lita på din “inre röst”. Hon kommer att berätta vad som är bra för din kropp.

3. Den tredje färgen kallas “Törst”. Om denna färg är aktiv på ditt hexagram tillhör du gruppen processorer. För att din kropp ska kunna bearbeta maten ordentligt bör du dricka tillräckligt med vatten.

Human Design Diet enligt färg Touch samtidigt som man skiljer äter tillsammans med andra

4. Den fjärde färgen kallas “Kontakt”. Ra Uru Hu kallar människor som har den här färgen “differentiatorer”. Dessa människor kan bara njuta av mat tillsammans med andra människor. Du känner dig mest bekväm på restauranger och cafeterior. Även i nära familjekretsar insisterar de alltid på att alla äter tillsammans.

5. Den femte färgen är “Ljud”. Om denna färg är färgad på ditt personliga hexagram tillhör du gruppen lyssnare. Publiken äter sparsamt och tål långa pauser mellan måltiderna. Som namnet antyder spelar ljud en viktig roll för lyssnare medan de äter. En stor del av publiken känner sig bekväm på restauranger, andra föredrar att äta bekvämt hemma utan att störa ljud.

6. Den sjätte färgen symboliserar det ljus. Med observatören äter ögat med dem. En välpresenterad måltid går mycket bra för dem.

Human Design Nutrition per typ: Så här genererar generatoren, manifestet, reflektorn och projektorn sig själva

Mänsklig design enligt färgsmak för samlare äter stökigt

Efterträdarna till Ra Uru Hu har ytterligare klassificerat Human Design Nutrition efter energityper. Ra Uru Hu beskriver fyra energityper: generator, moderator, projektor och reflektor. Varje typ har sina egna särdrag. För att du ska kunna förstå och implementera näringsmodellen bör du först ha en kroppsgrafik upprättad. Din personliga grafik kommer då att tolkas och du kan se vilken energityp du tillhör. Här sammanfattar vi de grundläggande principerna för den andra näringsmodellen för dig:

Human Design Nutrition Var uppmärksam på kvantiteten hos Generator

1. generator är alltid hungrig. Men eftersom han inte alltid känner till sina behov och önskningar väl, tenderar han att äta mycket utan att uppmärksamma kvaliteten på maten. Frustrerad över att han äter för mycket börjar han på en diet. Meningslöst, eftersom det senare kommer att leda till en jojo-effekt. Istället för att äta allt den ser bör generatorn därför uppmärksamma sina önskemål. Så det är bättre att vänta, välja lugnt och äta bara de rätter som du vill äta för tillfället.

2. Den Manifestor har inga fasta matvanor, han äter kaotiskt och det är något nytt på bordet varje dag. Han försöker ofta förgäves få struktur på sin veckomeny. Istället borde han bara acceptera kaoset och lita på sin kropp.

Human Design Diet på projektorn frisk och uppmärksamma behoven

3. Den projektor har en mycket känslig matsmältning som reagerar starkt på stimuli. Du kommer att känna dig bekvämast med att äta mindre portioner flera gånger om dagen. Projektorer bör också äta en hälsosam kost och eftersom de ofta lider av gas bör de dricka tillräckligt med vätska under dagen. Om du är en projektor ska du dricka minst 1 liter vatten efter varje måltid och totalt minst 2 liter och högst 2,5 liter per dag.

Mänsklig design reflektornäring ensam äter i fred

4. Den reflektor har det svårast. Han kan inte alltid skilja sina önskningar från andras och tenderar att äta när de andra äter också. Han äter också vad de andra vid bordet äter. En reflektor bör därför uppmärksamma sina behov och lära sig att lyssna på sin kropp. För detta ändamål bör han sitta ensam och tyst minst två gånger om dagen och förbereda sin egen mat.

Human Design Nutrition är ett koncept som förbinder vår karaktär med våra matvanor. Det är dock viktigt att ändra din kost först efter att ha rådfrågat din läkare. Annars rekommenderar Ra Uru Hu alltid att experimentera med olika smaker, ätstider och portioner. Bara på detta sätt kan alla hitta rätt matregim.

För mer information om Human Design Nutrition, besök jennazoe.com.