Att göra fjärilar med barn – 24 bra idéer för en vårdekoration

Gör fjärilar med barn fingeravtryck-fingerfärger-akryl-idé

Fjärilar är verkligen en av de mest populära insekterna. Och barn njuter också av de färgglada fjärilarna. För att välkomna våren kan du sätta dig ner med dina barn och ha en rolig eftermiddag med hantverk som gör vackra fjärilar av olika material. Så att du också kan hitta bra förslag har vi några idéer och instruktioner för hantverk i den här artikeln Att göra fjärilar med barn sammanställt. Det är bäst att komma igång direkt!

Barn gör fjärilar av tidningen

Gör fjärilar med barn-tidningspapper-färg-färgstark-vik

Du kan använda en gammal tidning för den här hantverksidén. Tidningspappret är riktigt tunt och lättare att vika. Det absorberar också underbart färgerna. Och du börjar med färgerna också. För barn att göra fjärilar, lägg två bitar av tidning av valfri storlek och kvadratisk form redo och måla dem i vackra ljusa färger. Du bestämmer exakt vilken.

Att göra fjärilar med barn – instruktioner

Gör fjärilar med barn instruktioner-lätt-tinker-idéer-papper

Ge sedan färgerna tillräckligt med tid att torka. När allt kommer omkring vill du inte färga händerna i onödan när du gör fjärilar med barn. Under tiden kan du måla den andra rutan. Sedan kan du gå vidare och göra fjärilarna av papper. För detta ändamål viks pappret som ett dragspel från ett hörn till det motsatta. Knyt ihop båda elementen med rörrengöring.

Att göra blommor med barn av papper, filt och plast – 16 kreativa idéer

Gör vackra dekorationer för våren med barn – 15 enkla idéer

Gör pappersblommor: 10 DIY-instruktioner för vårliknande dekorationer av färgat och crepe-papper

Att göra fjärilar med barn – idéer med ull

Gör fjärilar med barn trä-glasspinne-inspiration-piprensare

Att göra fjärilar med en piprensare är en bra idé, eftersom det kan böjas av barn utan problem. Du kan också göra så roliga fjärilar med barn med ispinnar och ull i valfri färg. Först och främst, limma två popsicle -pinnar ihop i form av ett “X” och låt limet torka väl. Alternativt kan du utelämna limet och knyta ihop stjälkarna direkt.

Tinker vårdekorationer – instruktioner för bindning

Gör fjärilar med barn hantverksinstruktioner-glasspinnar-ull-diy

Du kan sedan pilla fjärilen som i instruktionerna genom att helt enkelt binda den. Visa barnen hur det är och lämna nästa fjärilar åt dem. Det sista steget är att forma kroppen för att göra fjärilar med barn. Det enklaste sättet att designa huvudet är med en träkula, som används för smycken.

Gör fjärilar med filt

Gör fjärilar med barn filt-tyg-gul-blå-plysch tråd

Att göra fjärilar med barn på påsk är ett underbart sätt att utöka påskdekorationerna och skapa en ännu mer vårstämning. Använd färgglatt filttyg i form av en cirkel när du gör fjärilar med barn. Det enklaste sättet att få det skrynkliga utseendet är med hjälp av en nål. Barn kan också knyta filtcirklarna med piprensare.

Hantverksidéer för barn med washi -tejp

Gör fjärilar med barn washi-tape-glass stick-wiggle ögon-punch-hjärtan

För denna idé om att göra fjärilar med barn behöver du en hjärtformad stans eller göra en stencil för att se till att vingarna blir desamma. Lim några färgglada remsor av washi -tejp på ett pappersark eller kartong och klipp sedan ut hjärtformarna. Limma en ispinne eller något annat för kroppen i mitten. Det enda som saknas är ett par ögon och antenner.

Hantverk med barn på våren – fjärilar av byggpapper som penndekoration

Gör fjärilar av byggpapper färgpennor-dekoration-tillbehör-konstruktionspapper

Återigen är en stencil en fördel om du gör sådana fjärilar med byggpapper. De används för att dekorera färgpennor och pennor snyggt och göra teckning och skrivning ännu roligare. Om du vill göra fjärilarna med barn, lägg färger papper och några dekorativa element som dessa stjärnor. Pärlor eller glitter är också lämpliga.

Enkelt att göra fjärilar av byggpapper

Gör fjärilar med barn färgpennor-deco-idé-dekorera-stjärnor

Klipp först ut valfritt antal fjärilar. Vik sedan detta på mitten, varefter du skär två slitsar i vecket som visas i instruktionerna ovan. Om du gör dessa fjärilar med barn kan de små fortsätta dekorera. Lägg lite lim på önskade platser, som också kan markeras med en penna, och sprid sedan dekorationen på dem.

Gör en fjäril med en träsked

Gör fjärilar med barn papper-neonfärgade tuschpennor

Som ett alternativ till färgat hantverkspapper kan du också använda svart konstruktionspapper om du gör fjärilar med barn. Eftersom den svarta bakgrunden kan målas perfekt med neonfärger. Alla mönster kan utformas. Sedan är det slitsar i vingarna igen. En träsked fungerar som kropp och huvud i detta exempel.

Tillverkning med fjärilsnudlar

fjärilar-pyssel-barn-pasta-måla-bild-lim

Om du letar efter en idé för småbarn som inte kräver sax, kan det här vara just något för dig. Rå fjärilsnudlar målas enkelt och kan sedan användas på olika sätt. Antingen skapar du en sådan bild eller så använder du den målade pastan för att göra fjärilar med barn.

Tinker mobil

Gör fjärilar av byggpapper mobil-gör-det-själv-dekoration-vårdekoration

Många av de idéer för att göra fjärilar med barn, som vi har satt ihop här, är också lämpliga för att göra en mobil som denna själv. För att göra detta hänger fjärilarna helt enkelt på en träring med en färgstark snöre. Du är också välkommen att göra en ring av tråd och sedan linda den med ett vackrare material. En krans kan också göras av fjärilar.

Gör fjärilar med toalettrullar

fjärilar-pyssel-barn-roliga-toalett-rull-mall-färgade pennor-målarbok

Hantverk med toalettpappersrullar är trendigt och praktiskt, varför vi inte vill undanhålla sådana idéer från dig. Toalettpappersrullar kan användas underbart för att göra fjärilskroppen. Du kan slå in rullen med valfritt papper och göra den vackrare eller måla den. Det är ännu enklare för barn att göra fjärilar med följande mall.

Hantverksmall fjäril

fjärilar-pyssel-barn slöjd-mall fjäril-vingar-kropp-toalett-rull-hantverk idé

Som jag sa kan du också använda den här mallen för denna fjäril. Detta skrivs helt enkelt ut i rätt storlek och klipps ut. Efter det, med hjälp av elementen, kan du göra fjärilar med barn. Rullen sitter fast med den gröna delen och vingarna kan färgas och sedan komma till baksidan av rullen.

Gör fönsterbilder med torkade blommor

fjärilar-pyssel-barn-gör-torkade-blommor-fönster-bild-dig själv

På våren kan du också använda torkade blommor för att göra fjärilar med barn. Du behöver först en pappersram i form av en fjäril. Fördela sedan mycket blommor i den. Om du är nöjd med kompositionen, lägg till ett spårpapper i samma form som ramen. Detta fungerar som en bakgrund, så att säga, stänger alla sprickor och håller ihop alla blommor väl.

fjäril hantverksmall

Dekorera fönster med fjärilar

fjärilar-tinker-barn-fönster-dekoration-crepe-papper-transparent-papper

Du kan skapa en annan variant av denna fönsterdekoration genom att göra fjärilar med spårpapper. Återigen behöver du en pappersram som sedan fylls i med färgglada bitar av bakplåtspapper. Du väljer färgerna själv.När du har gjort dessa fjärilar med barn kan du använda dem som fönsterbilder och dekorera fönstren med dem.

Gör fjärilar med klädnypor och batiktekniken

fjärilar-tinker-barn-batik-effekt-tyg-tyg-klipp

Du kan också använda ljusa tyger när du gör fjärilar med barn. Du kan måla dessa som du vill eller använda batiktekniken, som visas här, för att skapa vackra vingfärger och mönster. Handdukarna viks i mitten med hjälp av klädnypor. Lägg sedan till googly ögon, mun och antenner. Vackra fjärilar kan också trollas fram från tyll.

Barnen gör fjäderpynt av tyllfjärilar

Gör fjärilar med kaffefilter

fjärilar-tinker-barn-kaffefilter-filter-dörrar-akvarell-lätt

Du kan få en liknande effekt om du designar kaffefilter med färger. Det är bäst att använda akvareller. Återigen kan du göra fjärilarna med tråd, eller med plyschtråd, för på så sätt får du ett särskilt enkelt projekt för att göra fjärilar med barn. Låt färgerna flyta fint in i varandra.

Hantverk med hushållsartiklar

fjärilar-pyssel-barn-filter-väskor-klädnypor-rosa-lila

Så att göra fjärilar med filterpåsar är en särskilt bra idé och det intressanta är att inga två fjärilar är som de andra. Du kan också byta ut rörstädare med en klädpinne eller kombinera båda. En klädnypa av trä kan också vackert målas eller dekoreras med glitter.

Gör vingar till fjärilar med crepe -papper

fjärilar-pyssel-barn-vingar-crepe-papper-remsor-lim-kostym-tillbehör

Sådana vingar är tidskrävande, men väldigt lätta att efterlikna. Och dina barn har inget emot att spendera mycket tid med hantverk. Klipp helt enkelt ut vingformarna av kartong åt dem, som barnen sedan kan designa med rester av kräppapper. Vingarna är bundna ihop med snöre, som är bundna samtidigt för att skapa öglor för armarna.

Tillverkning med papperstallrikar

fjärilar-pyssel-barn-fönster-bilder-papper-tallrikar-glass-stick-småbarn-måla

Fjärilsvingarna kan göras av bara en pappersplatta. Låt barnen måla plattorna i sin ursprungliga form först. De små väljer färger och mönster själva, men ska vara så glada som möjligt. Sedan skärs plattorna för att göra fjärilar först i hälften med barnen och formas sedan som vingar. Kroppen här består av en popsicle stick, men den kan också tillverkas av ett annat material.

Papper fjäril

fjärilar-tinker-barn-lim-halv-tallrik-kartong-prickar-mönster

Här användes till exempel papper nästan uteslutande för att göra fjärilar med barn. Endast googly -ögonen är gjorda av ett annat material. Vingarna är utformade med ett prickmönster, medan plattorna har klippts med en speciell sax så att kanterna får vackra mönster. Kom bara på något med saker du har till hands.

Tinker med korkar

fjärilar-pyssel-barn-kork-idé-hjärtan-vingar-konstruktion-papper-vifta ögon

Dessa sympatiska korkfjärilar är i princip gjorda som varianten med toalettrullen. Vingarna i vilken form som helst limmas helt enkelt på baksidan. För exemplet ovan utformades vingar i form av ett hjärta och korken var utrustad med googlyögon och en målad mun. En mängd olika material kan användas för att göra fjärilar med barn.

Gör fjärilar med barn av naturmaterial

fjärilar-pyssel-barn-naturmaterial-ark-silkespapper-färgglada

Du kan arbeta med naturmaterial. Vingarna kan vara gjorda av blad eller kronblad, medan grenar och andra saker kan användas som kroppar. Ett trevligt exempel är tanken på att göra fjärilar med barn från bilden ovan. Ett papper används som bakgrund, som sedan utformas med fjärilen.

Hantverksinstruktioner för fjäril med blad

fjärilar-pyssla-barn-kropp-forma-bobble-huvud-lera-fjädrar

Bladen sprids ut på arket som visas och limmas på. Forma sedan en kropp av hantverkslera och använd en bobble som huvud. Du är välkommen att använda pomponger för hela kroppen. Kännarna är gjorda av konstgjorda fjädrar, medan lerkroppen är dekorerad med skrynkligt silkespapper i slutet. Du är redan klar med att göra fjärilar med barn.

Gör en matplats för fjärilar

fjärilar-pyssel-barn-mat-plats-insekter-diy-projekt-rosa-mugg

Du kan göra en matningsstation och på så sätt locka ett särskilt stort antal fjärilar in i trädgården. Först ska du göra fjärilar med barn, som du sedan helt enkelt klistrar på papperskoppar. Du kan hänga den med en sladd som du fäster vid muggens kant. Lägg sedan färsk frukt i koppen. Detta är vad fjärilarna kan livnära sig på.

Gör fjärilar med toalettrullar

fjärilar-pyssel-barn-ringar-toalett-rull-plysch-tråd-kroppar

Här kan du se en annan variant av hur du kan använda toalettrullar när du gör fjärilar med barn. Rollerna skärs i ringar, som sedan används för att pilla vingarna. Fjärilarna är lämpliga både för att hänga upp och som en plugg för blomkrukor efter att de har försetts med spett.

Limma fjärilar istället för att sy

fjärilar-pyssel-barn-vuxna-sy-knappar-vårfärger

Eftersom dina små säkert inte kan sy än kan du ändra denna idé lite. Eftersom filt används som material kan du enkelt använda lim istället för en söm när du gör dessa fjärilar med barn. Knapparna kan också limmas på. Istället för knappar kan du också använda allt annat material för kroppen.

Att göra fjärilar med barn – vikning av origami

fjärilar-tinker-barn-origami-färgglada-insekt-konstruktion-papper

Du kan också få fjärilar genom att helt enkelt vika dem. Det finns olika varianter och instruktioner som är lämpliga för att göra fjärilar med barn. De färdiga fjärilarna kan användas igen för kransar eller mobiler. Intressanta gardiner kan också utformas med dessa vackra dekorationer.

Origami fjäril

fjärilar-pyssel-barn-origami-viknings-instruktioner-video

Origami är särskilt populärt när det gäller att pyssla med veck. Du kan vika en vacker fjäril enligt ovan genom att helt enkelt följa instruktionerna för att göra fjärilar med barn. Det är lättare än du kanske tror. Det är bäst att använda papper som är speciellt tillverkat för origamis och finns i hantverksbutiken.