Att göra vackra blommor med plastskedar – 13 enkla återvinningsidéer

tinkerblommor plastsked-färg-akryl-färger-ros-nejlika

Att återvinna olika föremål för specifika hantverksändamål är kul. Man är förvånad över de intressanta dekorationer som kan skapas och samtidigt skyddar miljön. Idag skulle vi vilja visa dig hur man gör en mängd olika plastskedar Tinker blommor burk. Vi har sammanställt idéer som du kan imitera med dina barn, liksom de som är mer lämpliga för vuxna. Dekorera ditt hem med intressanta plastblommor och skapa fantastiska blickfång!

Gör blommor att dekorera

tinker blommor plast sked-form-vas-pioner-vårblommor

Du kan göra en vacker dekoration av blommor på olika sätt. Varianterna där de enskilda kronbladen är utsmyckade är särskilt vackra. För att uppnå denna effekt behöver du enkla saker som du vanligtvis har runt huset, nämligen en telys, flera plastskedar av valfri färg och en varm limpistol eller annat starkt lim.

Instruktioner för att göra blommor

tinker blommor plast sked-plast-smält-te ljus-våren dekoration

Tänd värmeljuset. För att pilla med skeden, håll den bara en kort stund över lågan några gånger. Värmen gör att plasten böjer sig. När du är nöjd med formen, håll även spindeln över lågan och bryt av den när plasten är tillräckligt mjuk. Ett annat alternativ är att värma en kniv och använda den för att skära stammen. Nu har du det första kronbladet att använda för att göra blommorna.

Dekorativa blommor

tinker blommor plastsked-instruktioner-diy-idé-färgning-gul-röd

Vik sedan ihop de enskilda kronbladen för att bilda en blomma, limma ihop dem med varmt lim. Om du använder vita eller genomskinliga skedar för att göra blommor kan du måla dem i färg innan du limmar ihop dem eller så kan du använda plastskedar av samma färg. När du har gjort blommorna kan du använda dem för att dekorera alla föremål i huset.

Tinker 3D blommor

tinkerblommor plastsked-dekoration-smycken-blommor-gör-det-själv-idéer-DIY

Med plastblommorna kan vaser, fönster, väggar och andra saker och områden underbart utformas. Dekorationerna är också mycket bra som bordsdekorationer och säkerställer rätt stämning, särskilt på våren och sommaren. När du gör blommorna, använd så många kronblad som du vill. Blomman kan vara nästan stängd eller öppen.

Enkla hantverksidéer blommor

blomma-tinker-plast-sked-ganska-idé-svart-pärlor

Blomman passar också perfekt som smycken. I exemplet ovan användes några kronblad för att göra blommor för att lämna plats för pärlor i mitten. En ögla eller en nyckelring genom vilken kedjan är gängad kan sedan fästas på bakstenen. Du kan också dekorera en väska eller bälte med blommor. Varianterna är otaliga.

Gör blommor av plastskedar

blomma-tinker-plast-sked-kamomill-tusensköna-flaska-lock

En annan variant för mitten av blomman är att använda ett plastlock. Stick små hål i kanten på locket som du sticker in skedarna i. Så lämna skedens handtag tillräckligt länge. Själva skedarna kan antingen smältas igen eller användas i sin ursprungliga form och sedan pyssla med blommorna. Gör två rader, skingra skedarna.

Fler plastelement

blomma-tinker-plast-sked-grön-plast-smält-tinker-idé

När du har designat blomman vänder du locket och fyller det med varmt lim. På så sätt är skedarna väl fixerade. Du kan sedan använda plasten i en flaska för att skapa ytterligare element som blad, som du sedan kan fästa på en stjälk av tråd, ett sugrör eller något annat material. Om du gör blommor av plastskedar kan du låta fantasin springa vilt.

Gör blommor själv med bubblor

blomma-tinker-plast-sked-flaggor-krans-plast-färgrik-vår-bobble

Du kan designa blommans mitt på olika sätt. I det här exemplet används en enkel bobble för detta. När du skapar dessa blommor kan du använda dem för att göra vackra kransar. Blommorna är helt enkelt limmade på en triangulär bas. Hål görs i de två övre hörnen genom vilka ett tunt rep är gängat.

Hantverk för nybörjare

blomma-tinker-plast-sked-inspiration-lätt-tinker-instruktioner-lim-hett lim

Andra saker från hantverksbutiken kan också användas för mitten av blomman. Oavsett om det är klistermärken, pärlor, knappar eller vad du än har till hands, kommer din blomma garanterat att vara ett vackert blickfång. Och du kommer snabbt att upptäcka att att göra blommor med plastskedar är riktigt enkla idéer som även nybörjare enkelt kan göra.

Att göra blommor med barn

blommor-tinker-plast-skedar-barn-croissanter-tulpaner-pip-renare-plast-koppar

Barnen kommer också att ha kul med plastskedar och göra vackra blommor. Om du tycker att idéerna ovan är för svåra för de små kan du också välja denna idé och göra en fantastisk vårdekoration av blommor. Idén passar för det enkla eftermiddagshantverket, men också som en aktivitet på en barnkalas.

Vårblommor från plastsked

blomma-tinker-plast-sked-enkla-instruktioner-inspiration-tejp

En blomma består av tre skedar. Dessa limmas ihop med grönt isoleringstejp i stjälkens område. Fäst sedan några rörrengöringsmedel på skaftet, även med eltejp, för att imitera löv. Lägg sedan gul piprensare i blomman för att göra blommor. Fyll en mugg eller blomkruka med konstgräs eller annan fyllning och stick blomman inuti.

Tinker vårdekorationer

blomma-tinker-plast-sked-tulpan-barn-lätt-crepe-papper-rosa-grön3d

Du kan också göra en blomma med crepepapper. För att göra detta är plastskedarna helt enkelt inslagna i färgat kräppapper. Använd en färg för att göra blommor som är typiska för tulpaner, för det här är just vårblomman du vill skapa. Tejpa sedan ihop skedarna med tejp och tillsätt slutligen grönt crepepapper för bladen – tanken är så enkel att även barn kan göra det.

Tinker kronärtskocka

blommor-tinker-plast-sked-kronärtskocka-vit-färg-mason burkpinne

Visst är kronärtskockan inte direkt en blomma, utan blomställningen från vilken blomman öppnas. Det är därför vi skulle vilja visa dig en variant för att göra blommor som påminner om en kronärtskocka. Idén kan användas både som vas och som lykta för LED -ljus och därmed pryda varje bord. Använd plastskedar av valfri färg och för att matcha resten av din dekoration.

Tillverkning med masonburkar

blommor-tinker-plast-sked-mason-burk-dekorera-stimulering-lätt

Du behöver också en masonburk. Både en stor och en liten syltburk är lämpliga. För att göra blommor, ta bort stjälkarna från skedarna igen och börja limma skedarna på glaset i en cirkel. Arbeta dig uppifrån och ner och skaka skedarna i varje rad. Låt limmet torka och lägg sedan blommor i det.

Skedar och konstgjorda kronblad

blomma-tinker-plast-sked-värmeljus-idé-romantisk-ros-konstgjord-blomma-led

Använd plastrosor för att göra intressanta lampor. För att göra blommor klistrar du helt enkelt ett kronblad på varje sked. Klipp av stjälkarna igen i förväg. Sedan kan du limma de resulterande kronbladen på sidan av ett LED -telys. Om du nu tänder ljuset tänds hela blomman.

Blommor i blomkrukan

blomma-tinker-plast-sked-barn-fest-idé-blomma-blom-kruka-gummy maskar

Denna variant är en särskilt enkel hantverksidé för barn. En självgjord blomma av papper limmas helt enkelt på skedens handtag. Filt eller skum är också bra för att göra blommor. De färdiga blommorna kan sedan läggas i en blomkruka och är perfekta som namnlappar på bordet på en fest.

Gör en vårbukett med blommor

blomma-tinker-plast-sked-bukett-tulpaner-vår dekoration

Vad sägs om en hel bukett konstgjorda vårblommor? Allt du behöver göra är att göra massor av blommor, som du sedan sätter ihop i en vas. Om du vill ha en bukett krokusar, använd gula, lila och vita skedar. Men du kan också designa en bukett tulpaner med rätt färger på detta sätt.

Stor blomma för barn

blomma-tinker-plast-sked-blomma-rosa-barn-DIY-idéer

Om du gör hantverk med barnen, föreslå gärna denna intressanta blomma för dem. Nästan bara hela skedar används för detta, vilket naturligtvis underlättar arbetet. De är ordnade i en cirkel med stammarnas ändar i mitten. När du gör dessa blommor kommer du också att göra en blomsterstam och löv från hela skedar. För mitten av blomningen, ta bort stjälkarna eller använd pomponger och andra saker.

Idé för tebelysning

blomma-tinker-plast-sked-telys-ljusstake-vatten-lilja-blom-vit-plast

Plastskedar arrangerade som en näckros förvandlas till en vacker ljusstake för telys. Blomman kan öppnas helt igen eller delvis stängas. Denna ljusstake kan pryda bordet på våren och ser väldigt romantisk ut, särskilt på kvällen när ljuset är tänt. Prova olika varianter när du gör blommor av plastskedar.