DIY No Sewing Hooded Plastic Raincoat – Hur man gör det enkelt från plastpåsar

Nu när september närmar sig inser vissa att sommarslutet inte är för långt borta och att fler och fler regniga höstdagar kan förväntas. En regnrock, regnjacka eller regnponcho är användbara saker eftersom de håller oss torra medan vi utför våra uppgifter och går från A till B. Häller det ur hinkar ute och du måste gå ut snart, men du har ingen regnrock? Gör en själv av enkla plastpåsar. Vi kommer att visa dig några instruktioner med vilka du kan göra en plastregnrock eller regnponcho själv utan att sy.

Tinker plast regnrock och poncho - enkla instruktioner

Gör din egen plastregnrock av sopsäckar

Gör din egen plastregnrock av plastpåsar

Beroende på hur stor sopsäcken är kan du göra en lång regnrock såväl som en kortare. Eftersom sådana väskor finns i olika storlekar kan en regnrock till och med göras för barn.

Regnrock i plast från papperskorgen - klipp ut elementen

  • stora sopsäckar
  • brandsäker bas (t.ex. träskiva)
  • Järn
  • Måttband
  • Edding
  • sax
  • Bakplåtspapper
  • Jacka i lämplig storlek som mall

Svetsa delarna till jackan tillsammans med ett strykjärn

Vik ut plastpåsen (men separera inte de två lagren från varandra!). Sprid ut jackan som en mall och överför dina mått till väskan – ärmlängder, avstånd från ärm till nederkant, avstånd från sidosöm till dragkedja, etc.). Klipp sedan ut allt längs konturen. Du bör sluta med två delar på framsidan, en del på baksidan och två ärmar.

Klipp ut en huva till regnrockarna i plast och limma på den

Nu måste du svetsa ihop delarna till plastregnrockarna. Som en guide, rita linjer på plastfilmen på ett avstånd från ytterkanten. Lägg bakplåtspapper ovanpå folien och stryk längs fållen. Bakpappret hindrar folien från att fastna i strykjärnet. Limma ihop alla bitar. För ärmarna, lägg i en bit bakpapper och skjut in det i öppningen för ärmarna i pälsen. Lägg bakplåtspapper över det och svetsa även ärmarna till pälsen.

Hemmagjord kappa som regnskydd med en plastpåse

Om du vill ha en regnrock med huva kan du lägga till en till nu. För att göra detta, klipp ut en lång bit folie med samma bredd som kragen och två fjärdedelar av en cirkel som du placerar på sidan av den långa biten. Lim dessa cirkelkvarter på den långa biten och limma sedan det hela på pälsen. Regnrock i plast är klar!

Bär en poncho i regnet – DIY -idé med en plastpåse

Gör en regnponcho snabbt och enkelt

En regnponcho är ännu enklare eftersom du inte behöver tippa ärmar för det. Du behöver en plastpåse igen. Du väljer storlek på påsen beroende på hur lång plastregnrock eller poncho ska vara.

Bred ut papperskorgen så att den är fyrkantig framför dig. Skär ett hål för huvudet precis ovanför skärningspunkten mellan de två diagonalerna. Det här hålet ska inte vara helt runt. Gör sidan som vetter mot baksidan av ponchon lite rakare. Var också försiktig så att hålet inte blir för stort. Så det är bättre att klippa den mindre först och sedan förstora den om det behövs efter att du har provat ponchon.

Schema för regnponcho med krage eller huva

Nu kan du lägga till en krage eller en huva. I schemat ovan kan du se vilka former du behöver klippa ut var och en för detta ändamål. Bredden bör vara densamma som omkretsen av hålet för huvudet. Du bestämmer höjden genom att mäta din nacke (var ska kragen nå?) Eller avståndet från nacken till toppen av huvudet och sedan överföra den till folien.

För huven på plastregnrock eller poncho: det är bättre lite större än för litet. Den ska sitta löst och inte för hårt på huvudet för att säkerställa komfort. Lim till sist huven eller kragen med ett strykjärn. Du kan se hur detta fungerar i regnrockinstruktionen ovan. Lägg folien på en värmebeständig yta, placera huven / kragen runt öppningen och svetsa ihop elementen.

Bekväm poncho med huva när det regnar