Gör dekorationer med muffinsfodral till jul – 8 idéer för barn och vuxna

Känner du för att bli lite kreativ? Samla sedan alla dina hantverksmaterial inklusive muffinsformar och skaffa dina barn, för idag visar vi dig vackra hantverksidéer som du kan prova med dessa underbara formar. Oavsett om det är julkort, julgransdekorationer, julgranar, kransar eller kransar som fönster-, vägg- eller lampdekorationer – du kan inte bara härma följande idéer utan också göra ditt hem vackert juligt. Låt dig inspireras av idéerna för att pyssla med muffinsfoder till jul och skapa din egen julpynt!

Hantverk med muffinsfodral till jul - granar, änglar och snöflingor

Gör ett gratulationskort med muffinsfoder till jul

Gör julgranskulor med muffinsfodral till julhälsningskort

Låt oss börja med en riktigt enkel idé som du kan ändra när du vill skapa dina egna mönster. Det här är julgransbollar gjorda av pappersfodral, som kan tinker för en julbild samt dekorera ett julkort. Bollarna är dessutom dekorerade och du kan använda vad du vill: glitter eller glitterlim, band, strass, pärlor, piprensare och till och med kryddor. Kom på något fint när du gör den här idén med muffinsfoder till jul!

 • vitt papper
 • Muffinsfodral i valfri färg och mönster
 • gult hantverkspapper
 • Lim

Hantverk med muffinsfodral till jul - bollar, snögubbe och pingvin

Allt du behöver göra är att limma muffinkopparna platta på det vita papperet. Klipp sedan ut etiketterna från det gula papperet och lim dem på bollen. Sedan kan du börja dekorera. Bollarna är särskilt enkla att designa med tuschpennor. Men du är också välkommen att välja en av de idéer som nämns ovan. Om du till exempel vill använda glitter eller kryddor, rita bara en fin (t.ex. vågig) linje med lim och strö materialet över den. När limmet har torkat kan du slå av överskottet.

Andra motiv är också perfekta. Till exempel kan en snögubbe eller en pingvin pysslas med muffinsfodral till jul.

Tinker julbordspynt med muffinsfodral till jul – granar

Tinker granar med muffinsfodral till jul och från kottar

Vad sägs om att göra en juldekoration själv av papper, med vilket du kan dekorera julbordet eller sidoborden? Dessa vackra julgranar är riktiga iögonfallande och lätta att efterlikna. De ser särskilt vackra ut i grupper om tre, var och en har en annan storlek. Har du blivit kär i idén? Gå sedan på väg och få nödvändigt material, vilket är följande:

 • tunn kartong från vilken du kan göra kottar (alternativt är färdiga frigolitkottar också lämpliga)
 • Tejp eller stift om du använder en frigolitskotte

Gör kottar av papper själv eller använd frigolit för julgranar

För att göra saker med muffinsfoder till jul, forma först kottar av kartongen och skär nedre kanten rakt så att kottarna kan stå. På så sätt kan du också bestämma storleken på träden – ju mer du skär av, desto mindre blir granen. Förbered sedan muffinkopparna. Klipp ut de mellersta cirklarna. Allt du behöver är de korrugerade kanterna, som har skurits upp vid ett tillfälle.

Använd pappersfodral för muffins till julpynt

Nu kan du designa kottarna. Limma formarna runt konen, börja från botten och arbeta dig uppåt. Varje ny rad överlappar den föregående. Till toppen använder du en av de cirklar du klippte ut tidigare. Limma sedan den sista räfflade remsan av ett muffinsfodral över den.

Vackra julgranar i vitt på träskivor

Tips: Om du använder en frigolitskotte kommer tejpen inte att fastna bra. I det här fallet är stift mer lämpliga, med vilka du fäster pappersfodren till konen.

Gör dina egna julgransdekorationer som julpynt

Gör julgranar med muffinsfodral till jul som hänge

Om ditt barn får sitt eget lilla julgran i barnkammaren i år, kommer de säkert att dekorera det med stolthet om träddekorationerna görs själva. Du kan göra dessa söta julgranar tillsammans med muffinsfodral till jul och sedan använda dem för att dekorera. Men självklart kan du också dekorera den stora julgranen i vardagsrummet eller fönstret och andra områden. Men låt oss bara börja!

 • Muffinsformar
 • Lim eller tejp
 • alla dekorationer som klistermärken, strass, paljetter eller små knappar
 • Band eller garn

Enkel hantverksidé för barn - dekorera till jul

Du behöver 5 pappersfodral per träd. För att få utseendet på en julgran måste de först vikas. För trädtoppen, vik 4 formar i mitten och sedan en gång till så att du får kvarter. Limma sedan ihop dessa fyra fjärdedelar. Tipsen pekar alltid uppåt. Den femte formen är för bagageutrymmet och vik den här en eller två gånger till, beroende på hur bred du vill att stammen ska vara. Limma stammen mellan lagren i bottenformen.

Nu kan du dekorera träden som du vill och slutligen limma en trådslinga eller tejp till tallspetsen. Detta gör det enkelt att lägga på.

Gör en krans till jul

Julkrans i rött och grönt med tårtopp och tråd

Girlander dekorerar också hus och lägenheter till jul. De flesta av dessa är gjorda av grangrön, men vi skulle vilja erbjuda dig en annan variant för i år och det är det hemgjorda papperets julpynt, som du enkelt kan göra med muffinkoppar till jul. För att göra julkransen ännu mer mångsidig och sötare kan du också arbeta i kakspetsar. Barn som redan kan hantera en nål är välkomna att ta del av hantverket, eftersom uppgiften är allt annat än svår.

 • Muffinsfodral i matchande färger
 • Cake topping
 • stor nål
 • garn

DIY krans av formar för muffins och kakfyllningar

Du kan göra julkransen i bara några steg: klipp en bit garn till önskad längd och trä den genom nålen. Knyt en knut i ena änden och stick in nålen genom den första formen till knuten. Knyt nu en knut på ett visst avstånd så att formen inte kan glida och ta nästa form. Du kan när som helst ändra riktningen som formarna pekar på och lägga till kakspetsar här och där för att lägga till en touch av romantik till kransen. När du har trätt klart knyter du en sista knut och skär bort överflödig tråd. Dekorera väggar, räcken, fönster eller dörrar som du vill, och varför inte dekorera bankettbordet också?

Gör dekoration för presentförpackningar med muffinsfodral till jul

Designa presentförpackningar till jul med DIY -dekorationer

Små dekorationer som band, rosetter eller blommor gör presentförpackningar riktigt vackra. Och vad sägs om vi berättar att du kan göra en riktigt fin dekoration av enkla pappersfodral och det utan större ansträngning? Lägg ihop muffinsfodrarna och presenterna och sätt igång!

 • 10 muffinsfodral
 • Häftapparat
 • sax
 • Lim

Gör vackra dekorationer till julklappar själv av färgat papper

Du behöver inte mer för att göra denna dekoration med muffinsfoder till jul. Placera muffinkopparna i varandra och fixa dem med häftapparaten. Vik sedan formarna på mitten en gång. Skär den rundade, räfflade sidan flera gånger och dra försiktigt isär de enskilda lagren. Du har redan en vacker blomma som du kan klistra på presentförpackningen.

Gör snöflingor som julpynt

Gör snöflingor med muffinsfodral till jul för en vacker gardin

Snöflingor är romantiska och perfekta för dekoration under vintern och julen. Använd vita muffinsformar för att göra din egen och häng dem på olika sätt på väggen eller fönstret. Du känner nog fortfarande till den här slöjdidén från din barndom. Papper viks flera gånger och skärs sedan på olika sätt vid vikningarna. När papperet fälls ut har det vissa mönster. Du gör snöflingorna med samma princip.

Enkla instruktioner för att göra snöflingor av papper

Vik formen i hälften tre gånger. Du kan sedan klippa in i papperet vid vikningarna, som visas på bilden ovan. Om du har kopierat den här första modellen kan du också testa dina egna mönster. I princip finns det inga regler. Experimentera med barnen och få en överraskning varje gång du viker upp pappersfodralen.

Pappershantverk för julen - snöflingor gjorda av pappersfodral och kaffefilter

När du har gjort flera snöflingor med muffinsfoder till jul kan du dekorera ditt hem med dem. Limma dem på fönstret eller gör en krans som kan hänga både horisontellt och vertikalt. Gardinen ser också väldigt fin ut. Detta gör du av ett tunt tyg som du limer snöflingorna till. Förresten, du kan också använda kaffefilter om du vill göra större snöflingor.

Gör en julkrans med muffinsfodral till jul

Vintage dekoration på ett gammalt fönster - julkrans i julfärger

Julkransen är helt enkelt en del av juldekorationen och brukar pryda entrédörren. Men du kan också använda pappersfodral för muffins för att göra en krans som är lämplig för inomhusbruk. I exemplet kan du se en modell som endast består av formar. Men du kan bli riktigt kreativ och lägga till fler dekorationer. Vad sägs till exempel om du också arbetar med en LED -ljuskedja mellan formarna? Så här kan du göra kransen med muffinsfoder till jul:

 • Ring av frigolit
 • Muffinsfodral i önskade julfärger
 • valfritt: band av linne, LED -lampor och andra dekorationer
 • tejp
 • Stift

Idé till en julkrans i rött och vitt till väggen

Du kan använda ringen som den är, eller så kan du linda den med ett linneband först. Detta kan ha en naturlig färg eller det kan matcha färgerna på muffinkopparna. Knyt ett band till ringen som senare ska användas för upphängning. Sedan börjar du forma ringen med formarna. För att göra detta, ta en form och fäst den på ringen med en eller två stift. Fäst sedan den närmaste på detta första pappersfodral. Se till att det inte finns några stora mellanrum mellan formarna. Fortsätt med detta tills hela framsidan av ringen är täckt.

Slöjdidéer för jul gjorda av papper – gör änglar själv

Änglar som hantverksidé för barn och vuxna - gör julbordspynt själv

Sist men inte minst har vi en söt ängel som du också kan göra med muffinsfodral till jul och sedan både sätta upp och lägga på. Den består nästan helt av papper och kan utformas individuellt genom att inte bara variera pappersfärgerna utan också rita olika ansikten. Förutom papper och muffinsfoder behöver du också en gyllene piprensare, lim och en kulspetspenna eller annan penna för att rita.

Gör änglar själv av papper och muffinkoppar och dekorera dem med dem

Gör en kon av vitt papper och tejp eller lim (låt spetsen vara öppen lite så att rörrengöraren kan passera igenom) och skär den breda sidan rak. Forma rörrenaren till en gloria och sätt in den i konens öppning. Fixa det med lim. Klipp ut en cirkel och rita ett ansikte på den. Om du föredrar en minimalistisk julängel kan du också lämna cirkeln vit. Limma fast den på spetsen av konen.

Nu kan du göra vingarna med muffinsfoder till jul. För att göra detta, vik dem i mitten och lim dem på ängelns rygg. Om sådana vingar är för stora för dig kan du vika dem igen eller alternativt skära till en punkt upp till mittpunkten och överlappa de två ändarna och limma ihop dem. Om du vill kan du nu spela in andra detaljer som händer, knappar, halsband och liknande.