Gör din egen receptbok – bra idéer för en personlig kokbok

gör receptbok själv kategorier-ring-bok-design

Den som regelbundet samlar in nya recept kanske är bekant med det kaos som uppstår från alla papperslappar. Ursprungligen borde papperslapparna bara vara en tillfällig lösning, men på något sätt hittar du aldrig tid att skriva alla recept i din egen kokbok. Eller kanske du har en sådan receptbok men inte tycker att den är särskilt attraktiv? Ta en eftermiddag eller mer ledigt för att göra en förändring. Det finns många olika varianter som du kan använda för att skapa dina egna Gör receptbok själv burk. Vi skulle vilja presentera sådana idéer och förslag för dig idag.

Gör receptbok själv – idéer att designa

Gör din egen receptbok form-förkläde-rosett-knappar

Den nya kokboken ska se attraktiv ut vid första anblicken. Du kan göra detta genom att göra förstasidan vacker. Även om du inte borde ändra någonting med receptet, har du här möjlighet att låta fantasin gå fri om du gör receptboken själv. Forma boken till ett förkläde eller annat motiv, eller lämna den i sin rektangulära form.

Gör och dekorera din egen receptbok

Gör din egen receptbok

Du kan använda allt för dekoration. Märk boken för hand eller klistra på bokstäver. Spetsar, scrapbookingpapper, knappar, olika tyger, strass och allt annat du kan tänka dig är perfekta. Du kan också klippa ut bilder från tidskrifter och använda dem för att designa rätt ämne om du gör receptboken själv.

Designa din egen kokbok i vintagestil

Gör din egen receptbok spetsdukar-retro-bild-scrapbooking-stamp-up

Du kan göra en vintage -receptbok själv, till exempel genom att använda gammal tidning, urklipp och bilder från gamla kokböcker eller spetsar. Du kan sedan skydda dekorationerna på titelbladet med självhäftande, genomskinlig film från fukt och kontakt så att allt håller länge.

Gör din egen kokbok – DIY -inspiration

Gör receptbok själv dekoration-idé-papper-kopp-tepåse

Du kan göra en kokbok själv som en present genom att inte bara förse den med recept, utan också genom att designa den personligen. Du kan göra detta med vissa ämnen, men också med roliga foton. Personen du själv gör receptboken för har alltid en anledning att skratta eller le när du förbereder recepten.

Klä upp receptbok

Gör receptbok själv överdådigt-deco-linne-bindande-dressing-motiv-bakning

Kokboken kan vara underbart förklädd med tyg, vilket ger den ett unikt utseende. I exemplet ovan användes linnetyg och spetsar. Tyget tjänar också till att binda boken när den inte används. Kanske har du också ett fint material som du kan göra en receptbok med själv?

Gör din egen kokbok med en mapp

recept-bok-gör-det-själv-topp-frukter-motiv-idéer

Band, sladd eller, som visas här, band med spetsar kan användas för att binda. Dessa fästs helt enkelt på insidan av kokboken och binds sedan helt enkelt i en rosett när boken är stängd. Kom ihåg att lämna bandet tillräckligt länge. När allt kommer omkring ska receptboken vara ännu tjockare.

Skapa en kokbok

recept-bok-gör-det-själv-påsar-tinker-scrapbooking-papper

Denna receptbok består av självgjorda papperspåsar som respektive recept läggs i. Om du gör denna receptbok själv kan du använda scrapbookingpapper underbart. Å andra sidan kan du till exempel representera vad receptet är avsett för. Så om receptet är för en aprikoskaka, gör en aprikostårta på motsatt sida med papper, svamp eller annat.

Gör din egen kokbok med en träsked

recept-bok-gör-det-själv-trä-sked-dekoration-röd-vit-grön

Denna receptbok är enkel, men extremt original. Och det är snabbt att skapa, särskilt om du använder en anteckningsbok eller anteckningsbok som redan har en vacker förstasida. När som helst sticker du två hål i boken. Genom detta trådar du sladden som du använder för att knyta träskeden. Du kan också designa skeden om du gör receptboken själv. Du kan få remsor genom att maskera dem med tejp och måla dem.

Designa en användbar kokbok

recept-bok-gör-själv-recept-samla-bestick-design

Denna variant är också en bra idé för att designa en kokbok själv. Precis som en träsked användes ovan, här fungerar en liten gaffel, en sked och en liten kniv som dekoration. Som du kan se finns det många olika idéer för att göra din egen personliga receptbok. Lintyget är också en stor accent överst.

Gör om adressboken

recept-bok-gör-det-själv-alfabetet-adress-bok-idé-lätt

Du kan dela in receptboken i kategorier. Vanligtvis är sådana kategorier “sallader”, “huvudrätter”, “desserter” och andra. Om du fortfarande har en adressbok liggande kan du också använda en annan variant. Sortera receptnamnen enligt alfabetet. Då kommer säkert det nödvändiga receptet att hittas snabbt.

Gör om gamla kokböcker

Gör-ditt-eget-recept-bok-gamla-kokbok-klister-anteckningar

Om du har en gammal kokbok som du bara kan förbereda några recept från kan du enkelt ordna om alla andra sidor och göra din egen receptbok själv. Ta klisterlappar och kort och sätt dem bara på de oanvändbara sidorna. Utöver detta kan du måla bilder eller göra andra dekorationer på kanterna.

Designa din egen kokbok med plastfolie

recept-bok-gör-det-själv-diy-tinker-cook-bake

Om du gör kokboken själv kan du skriva ut recepten eller infoga dem i receptboken för hand. Tryckta sidor eller kort är också mycket lämpliga för mappar, eftersom de kan förvaras i en genomskinlig film och därmed skyddas från smuts. En annan fördel är att du kan utöka recepten när som helst om du förvandlar en mapp till en receptbok själv.

Designa din egen receptbok med kort

Gör-det-själv-recept-bok-idéer-kokbok-mapp-folie

Det finns också praktiska transparenter som är indelade i flera områden. Du kan använda dessa för att kombinera recept och bilder. Detta gör att du kan göra en organiserad receptbok själv, men du kan fortfarande designa den personligen. Detta gäller även själva mappen. Dekorera titelsidan som du vill.

Använd fotoalbumet som en kokbok

recept-bok-gör-det-själv-fotoalbum-inspiration-förslag

Du kan ha några fotoalbum liggande som du inte längre behöver för tillfället. Eftersom dessa inte erbjuder mycket utrymme är det lämpligt att använda ett separat fotoalbum för varje kategori. Så du använder ett album för salata, ett annat för huvudrätter och ett separat för desserter. Så om du gör en receptbok själv är det en fördel att du planerar innehållet i god tid.

Recept i en låda

Gör-ditt-eget-recept-bok-låda-trä-kort-skriv-tryck

Receptkort är också väl organiserade i en trälåda. Sådana kort är praktiska eftersom de inte tar mycket plats. En bra indelning i kategorier rekommenderas också här så att du snabbt kan hitta det recept du behöver. Om du skulle vilja göra en sådan receptbok själv kan du använda exemplet ovan som modell eller inspiration.

Receptbok att lägga på

recept-bok-gör-det-själv-hängande-på-linne-stativ-rustikt

Nyckelringar kan visa sig vara mycket praktiska för att göra din egen receptbok. Du kan också byta ut en mapp. De enskilda sidorna i din kokbok är helt enkelt stansade på sidan och sedan gängade på en ring. Ett stativ som den här bilden ovan kan sedan användas för upphängning. De enskilda sidorna viks helt enkelt tillbaka genom ringarna.

Receptbok i trä

recept-bok-gör-det-själv-trä-kort-samla-recept-årgång

Du kan till och med göra en receptbok av trä. Visserligen är det en mer genomarbetad variant, men på så sätt får du inte bara en kokbok, utan också ett praktiskt kokbokställ, som också ser väldigt bra ut som dekoration i köket. Principen är densamma som för den hängande versionen. Sidorna i receptboken hålls ihop av ringar.