Gör tårtkrans – DIY -idéer med instruktioner för vackra tårtdekorationer för varje tillfälle

tårta garland tinker födelsedagstårta dekoration idéer

Oavsett om det är en födelsedag eller något annat tillfälle, får en tårta inte saknas på något dessertbord. Och det som gör kakan till en riktig höjdpunkt är dekorationen. Figurer gjorda av fondant, färgglada glasyrer, sockerströssel och olika toppers skär en särskilt bra figur på både den köpta och den självbakade kakan. En av de mest populära idéerna för att dekorera kakan är tårtgirlangen. Du kan göra en sådan kakdekoration själv snabbt och enkelt utan att investera mycket pengar och ansträngning.

Idéer för hemlagad tårtdekoration

tårtkrans färgglada kakor topper dekoration tofsar

Om du planerar att göra en tårta själv till nästa speciella tillfälle, behöver du några idéer för dekoration utöver ett utsökt recept. I artikeln visar vi dig 6 enkla DIY -projekt för tårtgirlanger, samt några bra idéer som passar för olika tillfällen. Vi hoppas att du tycker om hantverk och festar!

DIY tofsgarland för pajer och kakor

material tårta dekoration krans tofsar

En tofsgarland är lätt att göra och ser söt ut i alla storlekar. Vi visar dig sedan hur du gör en tårtkrans av små tofsar och använder den för att dekorera födelsedagstårtan. Samla först in materialet:

2 sugrör av papper

Sladd, t.ex. B. tjock tråd, bagargarn

sax

Mjukpapper i valfri färg (dessa ska matcha kakans omslag)

linjal

instruktioner tofsar mjukpapper färgade

Först gör du tofsarna. Skär silkpappret i tjocka remsor (t.ex. 4 x 12 cm), lägg 3-4 remsor ovanpå varandra och vik ihop dem i mitten. Klipp längden på det vikta papperet med saxen och lämna ca 1 cm fritt upptill. Vik sedan ut papperet, rulla ihop det försiktigt och vrid ett slags sladd i mitten.

färgglada tofsar tråd diy tårta krans

Skär sedan ut en lång tråd och knyt ena änden till toppen av ett sugrör. Trä nu in tofsarna och bind den andra änden av tråden till det andra sugröret. Klipp bort överflödig tråd.

födelsedagstårta dekoration tofsar krans DIY

Tips: För att bestämma strängens längd, trä tofsarna direkt ovanför kakan. Dessa ska inte vara för utsträckta, men hänga ändå lite så att de inte vidrör kakans glasyr.

Gör en färgglad krans av tårta

gör färgglad tårtkrans själv diy tårtdekoration

Här har vi ett DIY -projekt för färgglada tårtgirlanger redo. Hon kan krydda vilken tråkig tårta som helst och lägga till en stor accent på dessertbordet. Nedan följer nödvändiga material:

Träspett

Färgat papper

symaskin

Akrylfärg och tejp

Lim pistol

Motivstans för små cirklar

Hur man gör tårtkrans själv instruktioner om syning av papper

Slå först ut färgade cirklar från det färgade papperet och sy ihop dem. Det enklaste sättet att göra detta är med en symaskin. Gör kakkransen lite längre för att få den coola effekten från bilden ovan.

Instruktioner för att göra din egen tårtkrans

Måla sedan träspetten med akrylfärg genom att dela de olika färgerna med små tejpbitar. Det är bäst att satsa på samma färger som finns på kransen. Detta skapar ett enhetligt utseende.

Instruktioner för att göra tårtgirlanger färgglada

Slutligen limma slutet av tårtgirlangen till träspettarna genom att göra en intressant design. Här är den heta limpistolen det bästa limet för detta ändamål, eftersom den vidhäftar snabbt och fortfarande stadigt.

färdig tårtkrans färgglada cirklar

DIY tårtkrans Grattis på födelsedagen

tårta dekoration födelsedagstårta krans pomponer

När det gäller födelsedagstårtdekorationer är en tårtkrans med orden Grattis på födelsedagen en utmärkt idé. Du kan naturligtvis pilla dessa på olika sätt och dekorera dem som du vill. En mycket enkel metod visas här. Vad du behöver:

papper

lim stift

Sax eller motivstans med lämpligt motiv

linje

nål och tråd

Mini pomponger

2 träspett

Bokstäver (en färg)

diy cakes garland grattis på födelsedagen instruktioner

Klipp först ut små remsor av valfri färg för varje bokstav i bokstäverna (för “Grattis på födelsedagen” behöver du totalt 13 remsor). Klipp ut en liten triangel i båda ändarna (se bild). Dra åt två strängar – en för “glad” och en för “födelsedag”. Vik sedan de enskilda remsorna i mitten och lim ihop dem med sladden. Limma sedan bokstäverna för att göra tårtgirlangen klar. Knyt båda strängarna till träspetten och dekorera kakan. Slutligen, trä några minipomponger på en tunnare tråd och häng dem ovanför kransen.

Gör helt enkelt din egen vimpelkedja för tårta

Hur man gör en tårtkrans själv, enkla instruktioner

Det är ännu lättare att göra en tårtkrans med vit gaffa -tejp. För DIY -projektet behöver du förutom tejpen också en sladd av lämplig längd, två träspett, sax och en permanent markör för att skriva på flaggorna.

tinker tårta krans vit tejp klibbig tråd

Och så här fungerar det: Klipp ut små rektangulära remsor (ca 2 cm breda) från gaffatejpen och lägg dem på arbetsbordet med den självhäftande sidan uppåt. Det exakta antalet beror på hur många bokstäver den önskade bokstaven har. Limma sedan remsorna över snöret och använd saxen för att forma dem som små trianglar eller flaggor. Slutligen skriver du ner meddelandet eller namnet på födelsedagsbarnet med en permanent markör och sträcker tårtgirlangen mellan träspett.

diy tårta garland tejp klipp ut flagga tinker

tinker tårtkrans med namnskrivning

DIY enkel tårtkrans av tejp

Gör en krans av tårta med washi -tejp

tårta dekoration idéer billiga washi tejp tårta krans

Om du föredrar det färgglatt kan du prova gaffa -bandmetoden med färgat washi -tejp. Nackdelen – du kan inte skriva på washi -bandets flaggor. De ser fortfarande väldigt effektiva ut och skulle lägga pricken över i: n på en enkel födelsedagstårta.

DIY tårta krans dricka halmskuren tråd fäst

I princip kan den här tårtgirlangen pysslas med gaffa -tejpen precis som den här. Här tillhandahåller vi dock en variant för att fästa sladden. I det här fallet används sugrör av papper, som du först klippte upptill med saxen. Strängen går sedan in i spåren och står stadigt utan att vara bunden.

Hur man gör kaka garland washi tejp instruktioner

washi -tejp som gör en tårtkrans

washi tape cake garland färgstark

Gör ätlig tårtkrans

tårtdekoration krans ätbar diy

Alla gillar ätbara dekorationer för pajer och kakor. Det finns inga gränser för kreativitet – tårtgirlangen kan också bestå av ätbara delar. Vi har en bra idé redo för dig. Denna tårtkrans av popcorn och sockrade tranbär är en bra dekorationsidé för tårtan till jul.

Hur man trådar ätbara tårtgirlanger popcorn tranbär

Förutom de ätbara produkterna är allt du behöver för att göra en krans av popcorn och tranbär en nål och tråd. Två träspett för att sträcka dekorationen är också nödvändiga. Processen är riktigt enkel – trä popcornen och de sockrade bären på tråden, bind sedan båda ändarna av kransen till träspett.

ätbar tårtkrans som tårtdekoration tranbär popcorn

DIY -idéer för en tårtkrans för olika tillfällen

Gör en krans av färgglada pomponger

Behöver du fler idéer som inspiration för en hemlagad tårtkrans? På följande bilder kan du ta en titt på några bra hantverksidéer och få inspiration till ditt eget DIY -projekt. Oavsett om det är en dekoration till påskkakan, tårtvimplar till en födelsedag, bröllop eller babyshower – möjligheterna är helt enkelt oändliga.

Tårtkrans med namn

Tårtkrans med namn tinker tårta dekoration

Två tårtgirlanger som födelsedagstårtdekoration

tårta krans grattis på födelsedagen diy födelsedagstårta dekoration

Dekorera bröllopstårta – tårtkrans Just Married

tårtkrans just gift med att dekorera bröllopstårta

Tårtkrans till påskkakan

Påsk tårta dekoration krans vår tinker

Tårtdekoration för baby shower

tårta krans baby kön avslöja