Gör tygblommor själv: 30 bra idéer och instruktioner

tyg blommor själv gör rosor rosa romantiskt öm

Våren närmar sig och för många är det årets mest käraste årstid, eftersom naturen vaknar, allt blommar och visar sin mest färgstarka sida. För att få vårstämningen hem igen använder folk gärna färska blommor. De framkallar en speciell atmosfär och förskönar varje hörn. Det finns dock ett okomplicerat alternativ som inte bara är idealiskt för att dekorera interiörer – konstgjorda blommor. Jämfört med riktiga blommor är de mycket mer praktiska och har en längre hållbarhet, kan kombineras på många sätt för att göra en vacker bukett eller användas dekorativt för ett annat ändamål. Du kan också göra underbara tygblommor själv. För att knyta en hel bukett blommor behöver du lite takt och tålamod, men resultatet är definitivt värt det. Vi presenterar här hur tillverkningen av tygblommor fungerar.

Gör vackra tygblommor själv

tyg blommor själv gör rosor känsliga instruktioner romantiska

Tygblommor kan designas fantasifullt och användas lika fantasifullt. Med den kan du sätta ihop fantastiska tillbehör som hals- och hårtillbehör, midjebälten, broscher, krydda kläder och skor eller knyta en charmig bukett blommor. Delikata, dekorativa blommor av satin eller tyll kompletterar alla romantiska brudutseenden eller bröllopsdekorationer. Detta ger en vacker presentförpackning en speciell kick. Möjligheterna är nästan oändliga.

Gör tygblommor själv och låt dig inspireras av naturen

Gör tygblommor själv och sy tygidéer

Det finns inga gränser för kreativitet och fantasi när du gör tygblommor själv. Inspiration och idéer finns i överflöd i naturen. Rosor, ranunculus, dahlior, anemoner, nejlikor, prästkragar, krysantemum och många, många andra erbjuder sina blommor som en verklig outtömlig inspirationskälla. Naturligtvis kan du designa tygblommorna enligt dina egna idéer. Beroende på typen av blomma och det dekorativa syftet bör du också välja ett lämpligt tyg.

Gör tygblommor själv: välj rätt tyg

Gör tygblommor själv och använd tygrester syntetiskt

När du gör tygblommor själv, används oftast rester av tyg eller små tygbitar. Framför allt är det viktigt att de olika tygtyperna, mönstren, färgerna och mönstren passar bra ihop. För att framkalla den mest “naturliga” effekten som möjligt bör du använda enfärgade tyger som påminner om bladen på rätt växt när det gäller färg och utseende. Om du vill göra en hel bukett blommor bör du få tillräckligt med tyg och rester av tyg är inte en bra idé. Hantverkstekniken bestämmer också valet av materialet till viss del.

Att göra tygblommor själv: Olika hantverkstekniker

Gör tygblommor själv instruktioner klipp ut låga

Det finns flera sätt och hantverkstekniker för att göra vackra tygblommor själv. I det här inlägget presenterar vi några av dem med korta instruktioner och användbara tips. När det gäller de nödvändiga materialen och verktygen behöver du i första hand tillräckligt med tyg, vass sax, en penna eller krita för märkning, samt en varm limpistol, en tråd av samma färg och en nål. Om du vill göra tygblommor av polyester som tyll eller foder, kommer ett ljus också att vara användbart.

Gör tygkamelia

Gör tygblommor själv idé syinstruktioner

Om du vill göra tygblommorna så naturliga och autentiska som möjligt, är det vettigt att välja ett tyg som påminner om den verkliga växtens struktur och färg. Så här ska du forma bladen. Är de spetsiga eller ovala? Är blommorna ganska små och känsliga eller magnifika och stora? Så innan du börjar göra tygblommor själv bör du studera respektive blomma och komma ihåg dess särdrag. Här presenterar vi ett exempel på hur man gör en kamelia av tyg.

Tinker tyg dahlia

gör tygblommor själv syinstruktioner rpsa

Med denna princip kan du också skapa en vacker dahlia av tyg själv. Kanske kan du först skapa en mall med blommans typiska bladform och sedan använda den flera gånger för att göra massor av tygblommor. Det ser alltid väldigt vackert ut när flera blommor i olika storlekar sätts ihop.

Gör en tygros

Gör tygblommor själv rosor romantisk instruktion idé

Jämfört med dahlior och kamelior är rosorna inte så enhetliga i strukturen och bladen är inte alla enhetliga. Det finns några små knep för att återskapa blommans autentiska effekt och göra den av tyg. Materialet har stor betydelse här. Den ska vara tillverkad av polyester så att ändarna på de enskilda bladen krullar efteråt. Effekten kan uppnås med ett ljusets låga. Sedan skär du ut en massa ovaler i olika storlekar. Om det behövs kan du också ta en riktig ros som modell och ta isär blomman. För att uppnå den autentiska bladformen måste de enskilda bladen kort hållas över ljusets låga. Inga små barn får hjälpa till. När du har gjort tillräckligt med rosenblad kan du sy en ros av dem. Alternativt kan en varm limpistol också användas.

Gör tygblommor själv brosch smycken tillbehör idé

Det finns också ett annat sätt att göra en dekorativ ros av tyg. Denna metod är enkel, men resultatet är inte så realistiskt. Du skär många koncentriska cirklar, smälter ändarna kort över flamman och fixar slutligen varje cirkel koncentriskt till varandra i mitten. Du kan också sätta in några pärlor i mitten för en perfekt finish.

Gör tygblommor själv: fantasifulla brokiga variationer

Gör tygblommor själv färgglada idéer instruktioner för dekorationstillbehör

Tygblommor kan tinker med fantasi och enligt dina egna idéer. För detta är det bäst att använda brokiga restmaterial som lapptyg eller ovanliga modetyger som enkelt kan kombineras med varandra. Du kan först göra enskilda kronblad själv och sedan sy ihop dem. Slutligen fixar du en fin knapp eller några pärlor i mitten och den vackra tygblomman är klar.

Gör tygblommor själv instruktioner färgade blad

Gör tygblommor själv instruktioner färgglada syblad

Gör tygblommor själv instruktioner färgglada

Gör tygblommor själv färgglada instruktioner idé

Gör tygblommor själv: linda in blommor

tyg blommor själva gör barn hårband tillbehör hår

Alternativt och mycket lättare kan du göra en tygblomma själv genom att klippa ett tygstycke i remsor och sedan packa in dem koncentriskt. Till exempel kan en remsa vara cirka 4 centimeter bred. Ett bomullstyg kan också användas för detta. Det sliter mycket och skapar vackra effekter. Alternativt kan tyget vara mulet eller helt enkelt använda en plast och smälta kanterna lite med en låga. Du börjar linda tygremsan inifrån, från mitten och utåt och på vissa ställen fixar du den med en varm limpistol.

gör tygblommor själv instruktioner linda blomma

Tygblommor gör enkla instruktioner själv

gör tygblommor själv blomsterinpackningsinstruktioner

Gör tygblommor själv enkla instruktioner wrap

Gör enkla tygblommor själv

tygblommor själv gör enkla idéinstruktioner

Det finns många sätt att göra tygblommor, och det här är kanske det enklaste av dem. För att göra detta, skär först en cirkel av tyg, sy sedan kanten och dra i tråden så att något som en liten kudde skapas. Nu knyter du tråden på undersidan och fixar en fin knapp i mitten på andra sidan.

Gör tygblommor själv och dekorera tillbehör med dem

Gör tyg blommor själv hår tillbehör hårnål hår tillbehör

I detta inlägg har vi presenterat totalt sju metoder. Beroende på vilken typ av effekt du vill trolla fram kan du göra vackra tygblommor själv och krydda ett tråkigt klädesplagg eller enkla skor. Hårtillbehör, pannband, bälten, kedjor eller armband får en speciell kick när de dekoreras med några känsliga tygblommor. Dessutom är de självgjorda blommorna idealiska för atmosfärisk dekoration av lägenheten, till exempel bordsdekorationer, originella blomsterarrangemang, monogram eller kransar. Även för ett bröllop i vintagestil är vackra dekorationer och till och med en brudbukett av känsliga tygblommor en original idé och kommer säkert att vända på huvudet.

Tygblommor gör ditt eget bröllopsbälte tillbehör romantiskt

Gör tyg blommor själv strauss färgglada idé bröllop

Gör tygblommor själv bröllopsbukett vintage stil

gör tyg blommor själv tillbehör brosch smycken

Gör tygblommor själv topp krydda enkel idé

Gör tygblommor själv skor krydda din idé

Gör tyg blommor själv tillbehör bälten linda ett huvudband

Gör tygblommor själv hemdekoration kransbordsdekorationer