Lär dig att rita med instruktioner för barn – roliga figurer och motiv

lär dig att rita tips-tricks-barn-idéer-förslag-instruktioner

Barn älskar att rita och måla. Om du vill uppmuntra ditt barn kan du göra det genom att visa dem några knep för hur man ritar vissa motiv. Med tiden, med mycket övning, kommer ditt barn att lära sig att rita bättre och bättre. I princip används vissa figurer som cirklar eller rektanglar som grund för alla motiv. Vi har några enkla guider som hjälper dig med Lär dig att rita med vilka du kan måla söta och roliga motiv tillsammans med dina små.

Lär dig att rita steg för steg

Lär dig att rita djur-ko-elefant-får-katt-instruktioner

Dina barn kan enkelt lära sig att rita och designa djur som motiv med hjälp av vanliga geometriska figurer som grund. Du börjar till exempel med en cirkel och lägger sedan gradvis till fler element i den. En elyp kan vara grunden för en ko, en cirkel kan vara huvudet på en elefant och så vidare.

Alla kan lära sig att rita

lär dig att rita nyckelpiga-insekt-nybörjare-cirkel-punkter

Denna nyckelpiga består till stor del av cirklar. Den stora cirkeln skärs sedan på mitten och utrustas med ytterligare mindre cirklar. Sedan är det huvudet med kännarna och de sex benen. För att ditt barn ska lära sig att rita snabbare och inte tappa intresset så snabbt bör du hjälpa dem åtminstone i början.

Lär dig rita medan du ritar

lär dig att rita fjäril-helt enkelt-måla-vingar

Medan du lär dig att rita med ditt barn kan du använda tiden tillsammans för att förklara anatomin eller namnen på de enskilda kroppsdelarna på djur eller delar av bilar, solen, blommorna och så vidare. Så teckning är inte bara roligt, det kan också visa sig vara lärorikt. Att lära sig är roligt på det här sättet!

Hur man lär sig att rita?

lär dig att rita lätt-trollslända-insekter-rolig-figur

Innan du börjar rita bör du göra en bra bedömning av vilka figurer och instruktioner som är lämpliga för barnets respektive ålder. Om bilden är för komplicerad kan det i slutändan leda till besvikelse och det är verkligen inte ditt mål. Ju enklare och mer klassisk de geometriska figurerna som används, desto lättare blir motivet för barnet när det gäller att lära sig att rita.

En glad haj

lär dig att rita haj-fisk-steg-lätt

Vem som helst kan lära sig att rita, och vem vet, kanske som vuxen kommer du till och med att hitta ett stort intresse för det och känna för att lära dig att rita själv. Sedan kan du regelbundet spendera eftermiddagar med att rita tillsammans. Det är roligt och skapar en djupare koppling mellan dig och ditt barn.

Lär dig att rita tigrar

lära-att-rita-tiger-inspiration-mus-kyckling

För att lära dig att rita en tiger kan du behöva lite mer erfarenhet. Som mamma eller pappa kan du bedöma det som bäst. Men prova musen eller kycklingen. Cirklar och ellipser utgör grunden för kroppen, medan i slutet några andra element, såsom whiskers eller vingar, är målade på.

Duva med moln

att rita-lära-att-duva-vingar-att måla-fåglar-barn

Duvan kan också vara mer en idé för avancerade ryttare. När du lär dig rita kan du kombinera den färdiga bilden med andra motiv. Duvan kan till exempel ta emot ett moln eller en sol, som vi visar dig nedan. Du kan turas om att rita en bild med ditt barn och skapa en bild tillsammans.

Fartyg och djur

lära-att-rita-kamel-skepp-uhu-uggla-fladdermus-djur

Du kan lära dig att rita en uggla med instruktionerna ovan. Börja med ögonen, fortsätt med huvudet och arbeta dig ner till kroppen med vingarna. Ovan kan du också se två varianter för fartyg. Om, som med fladdermusen, olika geometriska figurer överlappar varandra kan du radera de inre linjerna senare.

Fågelunge och anka

att rita-lära-att-kyckling-anka-gul-måla-påsk-motiv

Steg-för-steg-instruktionerna för kycklingar och ankor är särskilt enkla att implementera och ditt barn kommer också att kunna göra dem snabbt och självständigt. När du lär dig att rita är det bäst att använda en penna, åtminstone inledningsvis, så att misstag kan raderas. Du kan använda kycklingarna underbart för bilder på påsk.

Söt lejon med en man

lära sig att rita-lejon-söt-man-huvud-svans

Om ditt barn vill lära sig att rita ett lejon kan du använda dessa instruktioner. De röda linjerna markerar alltid de nya linjerna i respektive steg. Lejonet ser komplicerat ut vid första anblicken. Men det är bara för att det finns många individuella element. Annars kommer ditt barn snart att kunna bemästra det.

Lär dig att rita för barn

lära-att-rita-panda-ko-komisk-get-hund

Om du vill lära dig att rita en ko, som med alla andra, finns det olika instruktioner tillgängliga för dig. Allt beror på instruktionerna. Du kan se en rolig tecknad ko i instruktionerna ovan. Barn vill ofta också lära sig att rita hundar, vilket också kan göras i bara några få steg. Ditt barn kan sedan färga hur som helst.

En fisk och ett bi

lära-att-rita-fisk-fenor-anka-erbjuda-tecknad-motiv-idé

Fisk är särskilt lätt att rita. När du lär dig att rita biet kan du förklara för ditt barn fördelarna med bin, hur de samlar pollen och gör honung av det, och att endast honbin gör detta. Ditt barn kommer säkert att tycka att detta är mycket intressant. Kom gärna med historier för att göra måltiden mer intressant.

Även anka brev

lära-att-rita-anka-bokstav-j-kropp-ben-näbb

Det finns många idéer för att lära sig att rita för småbarn. Vi finner idén med att använda siffror eller bokstäver som grund särskilt original. Detta har återigen en lärande effekt och hjälper dina barn att komma ihåg nyinlärda bokstäver bättre, eftersom ritningen ger dem en åsnarbro, så att säga. Ovan kan du se en anka från bokstaven “J”.

Välj en björn för att lära dig att rita

lära-att-rita-koala-baer-bokstav-g-grund

Bokstaven “g” förvandlas snabbt till en sympatisk björn och, närmare bestämt, dess ansikte. Låt ditt barn först skriva ner små bokstäver för att lära sig rita. Rita det slutna ögat i cirkeln, som består av en något böjd linje. En liknande men längre linje läggs över cirkeln, med näsan och nospartiet under.

Lär dig en söt björn

att rita-lära-att-måla-kropp-koala-öron-brun

Det nästa ditt barn behöver lära sig att rita är kroppen. För detta ändamål läggs en rad som liknar bokstaven ”J” eller ett halvt hjärta till. Om ditt barn har lättare att rita kan du vända pappersarket. Nästa steg är örat, svansen och benen tills björnen är färdig att färgas.

En enkel sol

att rita-lära-att-rita-sol-cirkel-strålar-taggat-ansikte

Ditt barn har säkert redan behärskat en sol med enkla linjer som strålar. Gå nu ett steg längre och rita taggar som solstrålar. För att lära sig att rita, låt först ditt barn skapa en cirkel igen. I vilken ordning du ska måla tapparna, se instruktionerna. Slutligen kan också ett ansikte ritas.

Koala från ett nummer

lära-att-rita-nummer-5-grunderna-koala-småbarn

Som redan nämnts är inte bara bokstäver lämpliga som grund för ditt barn ska lära sig att rita. Siffror kan också vara till nytta, som i det här exemplet på en koala med siffran “5”. Resultatet är en koala som fastnar vid ett träd. Med alla dessa djur kan ditt barn måla en hel djurpark.

Lär dig att rita – bilar kan vara enkla

lära sig att rita-idéer-bil-papegoja-fågel-bo-kycklingar

Bilar är ett av favoritmotiven när det gäller att lära sig rita med småbarn och äldre barn. För de inser snabbt att det är mycket lättare än det kan tyckas. Fågelboet är återigen väl lämpad för påsk eller vårtid. Om du skickar vykort kan ditt barn försköna dem med en egen bild.