Tinker ett 3D-julkort med en julgran: origami, popup-teknik och mer

Pop upp julkort med gran på rött scrapbookingpapper

Ett populärt motiv för självgjorda julkort är julgranar i alla former, färger och varianter. Med några enkla tekniker kan du trolla fram riktiga konstverk av papper. Så kallade popup-kort-utfällbara kort med ett 3D-motiv som visas när du öppnar dem-har nyligen blivit mycket populära. Origami -konst tillåter också många olika sätt att vika granen. Låt dig inspireras av våra fantastiska idéer för ett julkort med julgran!

Pop-up julkort med gran

Pop up julkort med granar mallar

Antingen spåra eller skriv ut mallen på tjockt grönt papper. Vik pappersbiten på mitten så att trädets kontur är på utsidan. Skär sedan försiktigt längs de solida svarta linjerna och vik varje enskilt segment bakåt. Öppna nu kortet, vänd det och tryck alla fem segmenten till andra sidan. Vik sedan ett stycke rött papper på mitten och lim det som bakgrund. I slutet, dekorera trädet med glitterlim efter smak och låt det torka.

Pop upp julkortgran helt enkelt barn

Tekniken att vika papper som ett dragspel eller en fläkt är mycket populär inom scrapbooking och annat hantverk. Denna idé för ett popup-julkort med en julgran kan implementeras mycket snabbt och passar även små barn. Så här går det till:

 1. Vik ett ark färgat eller A4 scrapbookingpapper till ett dragspel. Avståndet mellan vikarna är cirka 0,5 cm.
 2. Skär det vikta papperet i bitar av olika storlekar: 6 cm, 5 cm, 4 cm, 3 cm, 2 cm och 1 cm.
 3. Vik ytterligare ett enfärgat pappersark till ett kort och vik dragspelsremsorna i mitten med ett litet mellanrum. Du kan naturligtvis limma en stjärna högst upp.

3D julgran på gratulationskortet

Julkort med 3D -granidéer

De två nästa 3D -granarna viks också med samma teknik.

Material och verktyg:

Kartongpapper i grönt till julgranen och motivkartong till gratulationskortet

linjal

sax

Hantverkskniv

Motivstjärna Ø 4 cm

Slå tång

1 korvspett

dubbelsidig tejp

Lim pistol

 1. Klipp ut en rektangel som mäter 20 x 15 cm från kartong och vik den på mitten. Så här skapas gratulationskortet.
 2. Klipp ut en kvadrat som mäter 12 x 12 cm från det gröna byggpappret.
 3. Vik torget som ett dragspel. Avstånd från vik till vik ca 0,5 cm.
 4. Tryck ihop den ena änden av det vikta papperet och limma på plats med lim.
 5. Fäst den färdiga julgranen på kortet med dubbelhäftande tejp.

3D gran med Schaschlick trädstam

Tinker julgranpapper Schaschlick -spett

 1. Klipp ut en rektangel som mäter 20 x 15 cm från kartong och vik den på mitten. Så här skapas gratulationskortet.
 2. Klipp ut en rektangel som mäter 7 x 12 cm från det gröna byggpappret. Markera mitten på den kortare sidan. Anslut denna punkt med hörnpunkterna på andra sidan rektangeln så att en triangel skapas.
 3. Vik triangeln som ett dragspel. Avstånd från vik till vik ca 1,5 cm.
 4. Använd håltången för att göra ett hål i mitten av det vikta papperet.
 5. Dra träspetten genom hålet och skär bort överskottet.
 6. Fäst det färdiga trädet på kortet med dubbelhäftande tejp och dekorera det med utstansade stjärnor.

Pussel julkort med gran

Pussel julkort med julgran glitter pulver

Julgranen ska inte alltid vara grön. Rosa ser modernt ut och kan kombineras perfekt med guld. Grenarna på denna vackra tall kommer bokstavligen till liv.

Material och verktyg:

mall

robust papper eller papp i ljusrosa

Hantverkskniv

tråd

Hantverkslim

Glitterpulver i guld

penna

pensel

 1. Justera mallen till önskad storlek och skriv ut den. Skär kartongen till samma höjd som mallen. Överför mallen till kartongen och skär längs linjen med en hantverkskniv. Så här skapas de två pusselbitarna.
 2. Lim en tråd var och en i mitten av trädet på kortets fram- och baksida. De ska bilda kortets “ryggrad”. Låt limmet torka. Knyt ihop de två ändarna i en knut överst. Knyt några trådbitar till eller en tofs om så önskas.
 3. Böj de två pusselbitarna något tillbaka så att grenarna och trädstammen vänder framåt. För att dekorera 3D -granen, applicera lim med en pensel och strö glitter på den. Skaka av överskottet och låt det torka.

Pussel julkort med gran träd mall

3D julgran gjord av crepe -papper

Julkort med 3D -granpapper av gran

Tack vare sin strukturerade yta ger krepppappret varje hantverksprojekt en speciell touch. Här limmas crepe -remsor i olika längder i lager ovanpå varandra, så att en vacker julgran skapas. Det är bäst att arbeta nedifrån och upp, pressa ihop crepe -papperet om och om igen så att det blir fina volanger. Så snart julgransmotivet är klart kan du dekorera och märka kortet som du vill.

Julkort med origami gran – 2 metoder

Julkort med origami -instruktioner för gran

Med Stampin’up designpapper och origami kan du också skapa vackra julkort med en julgran. Designerpapper bör dock inte vara för starkt, annars blir det svårt att få snygga veck. Titta på videoinstruktionerna och försök själv vika en origami -gran.

 

Klipp ut 4 rutor med sidlängderna 10 cm, 8 cm, 6 cm och 4 cm från tryckt papper. Vik var och en av dessa pappersrutor som visas. Efter vikning, sätt ihop de enskilda delarna av granen och limma dem på plats. Till slut kommer du att fästa ditt lilla konstverk på ett kort.

Julkort med 3D -origami -teknik i gran

Och här är en annan variant av origami -julgranen. Denna gång består motivet av 5 grundläggande origamiveckningar, men viktekniken är nästan densamma. Med lite övning är det väldigt enkelt. Ha kul att kopiera!