Tinker med träpärlor – 15 bra dekorationsidéer för lägenheten

Tinker keramik-fåglar-hängande-cachepots-tillandsias med träpärlor

Träpärlor är mycket populära när man gör handgjorda smycken som armband, halsband eller örhängen. Ändå används de också i hushållet och för att dekorera lägenheten. Idag ska vi ge dig några idéer om hur du gör det hemma tinker med träpärlor och kunna göra vackra dekorationer själv. Dessa hängande fågelbo planters, till exempel, är inte alls komplicerade att göra och kommer säkert att lysa upp ditt vardagsrum, balkong eller trädgård.

Gör hängande planteringar med träpärlor

Tinker med träpärlor instruktioner-keramik-fåglar-gör-din-egen porslin

Du behöver små växtkrukor med djurfigurer, i vårt exempel används keramiska fåglar. Du behöver också färgade lädersnören, koppartråd, små träringar, naturliga träpärlor, en varm limpistol, sax och växter. Vi rekommenderar att du använder tillandsias eller succulenter för växterna.

Först ska du klippa ut koppartråden tillräckligt länge för cirka 16 träpärlor. Dra sedan upp pärlorna, gör en cirkel och knyt en knut. Trä en träring på två lädersnören och gör en skylt där fågeln ska hänga. I det följande knyts sladdarna runt tråden mellan var 4: e träpärla. Därefter ska den keramiska fågeln limmas på träbollarna genom att applicera lite lim på pärlens inre del med den heta limpistolen.

Tinker med träpärlor – dekorera lägenheten snabbt och enkelt

Tinker med träpärlor som hänger-kruka-steg-dekoration-idé

Efter att fågeln är ordentligt fäst vid träpärlorna bör man knyta en knut under plantkrukan och en under träringen med en annan lädersnöre. En annan färg är att föredra framför kontrast. Forma sedan en ögla som visas ovan och linda strängen tätt. Sätt slutligen tillandsia i grytan och fågelbon är klara.

Tinker ett konstverk från träpärlor själv

Tinker sovrum-dekoration-rosa-blommespegel med träpärlor

Denna ljuskrona kan faktiskt inte ge något ljus, men är fortfarande en fin dekoration för sovrummet. För att göra det behöver du en metallkorg, sprayfärg i valfri färg, träpärlor i två olika storlekar, bomullssnöre och stort tålamod. Det är enkelt att skapa, men tidskrävande.

En ljuskrona av träbollar – ett perfekt tillskott till rumsmöblerna

Gör en ljuskrona-spegel-växt-dekoration-idé med träpärlor

Först ska du klippa sladden i den valda storleken och göra cirka 80 sladdar, beroende på storleken på den hängande korgen. Trä sedan en liten och 8-10 stor träpärla på varje snöre. Spraya den hängande korgen med färg och låt den torka. När alla träpärlsträngar är klara ska de knytas till den torra hängande korgen med dubbla eller trippelknutar. Om du gillar att experimentera kan du fortfarande försöka koppla in ljuset i träpärlkronan.

Använd träpärlor i hushållet

med-trä-pärlor-tinker-hand-handduk-hållare-ring-väggmonterad-blå-gör-det-själv

Med dessa små pärlor kan du också göra kökstillbehör istället för att köpa dem. Handdukstorkarna som visas är enkla att göra och kan målas för att passa din köksinredning. Med lite större träbollar och en metallring kan du få denna vackra effekt billigt i ditt kök.

Tinker med träpärlor – många varianter för naturvänligt liv

med-trä-pärla-pyssla-dekoration-idéer-lampa-klädhängare-stå-foto stativ

Eftersom det finns träpärlor i olika storlekar kan de användas i alla rum. Till garderoben kan du till exempel göra en klädhängare. För vardagsrummet eller barnrummet kan du fästa fotostativ på väggen och lämna de bästa minnena från din semester hängande. Vissa träbollar gör lampans sladd mer intressant och en träkrans kommer att pryda vilken vit vägg som helst. Underlägg i trä är också bra och skyddar ytor mot värme och fläckar.

Kökshanddukshållare av träpärlor – praktiskt och elegant

med-trä-pärlor-tinker-hållare-för-kök-handdukar-idé-hushåll-kök

En annan idé för ditt kök är denna enkla kökshanddukshållare. Det är ganska praktiskt, tar lite plats och är lätt att montera. Dessutom kan du dekorera alla eller några av träpärlorna annorlunda och skapa din egen design.

Slå in gåvor snyggt med träpärlor

med-trä-pärlor-pyssel-gåvor-intressant-lätt-snabbt-pack

Du kan till och med slå in presenter med hjälp av dessa små träbollar elegant och smakfullt.

Gör kransar till jul med träpärlor

med-trä-pärlor-tinker-kransar-färgglada-målade-jul-jul-träd

Träpärlor är lämpliga för dekoration under varje säsong. Här visar vi instruktionerna för att skapa en intressant och färgad krans för en liten julgran. Du kan också göra denna vackra dekoration tillsammans med dina barn.

De viktigaste stegen för att göra kransar med träpärlor

med-trä-pärlor-tinker-kransar-handmålade-gör-det-själv-juldekoration

De nödvändiga materialen är broderitråd, akrylfärg, nål och pensel. Du behöver borren som visas om du har träbollar istället för träpärlor. Du kan måla träpärlorna i olika färger. Använd en dubbel längd broderi som visas på bilderna och knyt knutar framför och bakom varje träpärla. När alla pärlor har dragits upp är din unika krans redo.

Tinker stjärnor från träpärlor – ett vackert smycke för ditt hem

med-trä-pärlor-tinker-stjärna-dekoration-gör-det-själv-sladd-träbollar

Som ett komplement till julpyntet eller helt enkelt för stjärnälskare kan du göra träpärlstjärnor eller snöflingor själv.

Hemmagjorda dekorationer ser vackra ut på väggen

med-trä-pärlor-tinker-göra-snöflinga-dekoration-jul-själv

Tiden att göra en stjärna eller en snöflinga av träpärlor är cirka 30 minuter, men efter det har du fina dekorationer i huset under hela semestern.

Gör julpynt med träpärlor

med-trä-pärlor-tinker-jul-dekoration-krans-trä-man-ljusstake

Med lite mer fantasi kan du skapa många festliga dekorationer inför julen. Här har vi presenterat några idéer som träherrar med hattar eller kranshållare, men du kan säkert hitta på många fler själv.

Underlägg av träpärlor – ett populärt tillbehör för alla hushåll

med-trä-pärlor-tinker-lätt-att-göra-tefat-göra-heta-koppar

Denna enkla dalbana är inte komplicerad att göra, men den är verkligen användbar och elegant i utseende samtidigt. Allt du behöver göra är en snöre och några medelstora träpärlor.

Storlek Underlägg i trä för tekannor

med-trä-pärlor-pyssla-handgjorda-underlägg-tekanna-trä-bollar-kök

En större dalbana kan bara göras med några få steg. Träbollarna är användbara eftersom de skyddar bänkskivorna i köket och matbordet från oönskad färgning.

Tinker sexkantig dalbana med träpärlor i sex steg

med-trä-pärlor-tinker-coasters-gör-själv-tråd-nål-instruktioner

Ovan visade vi hur du själv kan göra en trivet till en tekanna. Dessa finns också i butikerna, men det är mycket roligare att pyssla med dina barn eller vänner hemma.

Träpärlor för hantverk används överallt i huset

med-trä-pärlor-tinker-sladd-ljus-switchar-färgglada-målade-trä-bollar

Färgade träpärlor passar i alla rum och de kan också spännas på befintliga sladdar. Som ett exempel introducerar vi denna ljusbrytare som är prydd med några färgglada träpärlor och ser riktigt söt ut.

Gör dekoration för trädgården med träpärlor

med-trä-pärlor-tinker-morötter-apelsin-kaniner-trädgård-påsk-dekoration

Oavsett om det är påsk eller helt enkelt för att de ser snygga ut i trädgården, är kaniner med morötter mycket populära för dekoration. Med orangefärgade träpärlor kan du göra små morötter och njuta av en fin vårdekoration.

Dekorera ljuskronan med träpärlor

med-trä-pärlor-tinker-lampskärm-lägenhet-dekoration-vit-blomma-bok

Din enkla ljuskrona kan prydas med träpärlor för ett mer elegant utseende, vilket ger dig en naturvänlig känsla i hemmet.

* Du kan läsa de fullständiga instruktionerna för att skapa hängande planteringar här Hitta.

* Gör en handdukshållare – du hittar alla nödvändiga material och steg här.

* Gör stjärnor / snöflingor med träpärlor – kompletta instruktioner under denna länk.