Tinker påskkort med barn – enkla idéer med & utan mallar

Gratulationskort är perfekta när du vill hälsa dina nära och kära i påsk. De är personliga och tyvärr är de alldeles för försummade nuförtiden. De är ett stort nöje! Så det är perfekt om du letar efter idéer för påskhantverk med barn. För korten är ännu bättre om du gör dem själv. Med dagens instruktioner och mallar kan du göra underbara påskkort med barn och på så sätt öka förväntan på den kommande festivalen. Med enkla material kan du göra riktigt vackra gratulationskort som är så mycket bättre än de du köpte.

Gör påskkort med barn - kycklingar, påskägg och påskkaniner som motiv

Gör påskkort med barn – påskägg och påskkaniner som motiv

Gör påskkort med barn med papper och ull - mallar att skriva ut

Påskharen och påskäggen är förmodligen de mest typiska påskmotiven och dekorerar också våra första kort. För att göra ditt arbete lite enklare och för mindre barn kan du använda mallar för påskhantverk, som du hittar i länkarna nedan. Om du vill kan du naturligtvis också rita motiven med fri hand. Följande hantverksprojekt är riktigt enkla att genomföra och därför även lämpliga för de små. Det är helt enkelt vikt, klippt och limmat. Så här kan du göra de vackra påskkorten med barn:

Gör påskkaninkort själv

Gör påskkort med barn med söta påskkaniner och pomponger

 • Kartong för kortet (eller annat robust papper)
 • mönstrat papper eller tejp
 • vitt papper
 • Bobbles
 • tryckta påskkortmallar
 • Lim
 • sax

Gör påskkort med barn - kaniner på mönstrat papper eller med tejp

Först och främst kan du göra kaninerna till påskkorten med barnen. Klipp ut kaninerna du skrev ut för att göra schabloner. Om du använder mönstrat papper kan du överföra konturerna direkt på papperet. Om du använder tejp (t.ex. washi -tejp) ska du först fästa tejpen på vitt papper och först sedan överföra kaninformarna. Klipp sedan ut kaninerna och limma små pomponger till svansarna. Förbered sedan korten. För att göra detta, mät mitten på båda långsidorna, anslut båda punkterna med en linje och skär isär de två halvorna av bladet. Vik rektanglarna du fick i mitten och du har grunden för påskkorten. Limma nu de förberedda påskkaninerna fram och du är klar!

Gör enkla påskkort med barn – påskäggen

Gör påskkort med barn med geometriska motiv för påskägg

 • Kartong för kortet (eller annat robust papper)
 • Färgat papper till äggen
 • tryckta påskkortmallar
 • självhäftande glitterpapper (eller annat)
 • sax
 • Lim

I princip kan du göra versionen med påskäggen precis som ovanstående påskkort med barn. Den enda skillnaden är att du den här gången skär ut trianglar i olika storlekar från glittrande eller annat papper och sedan klistrar dem på äggen efter att du har limmat dem på kortet. Naturligtvis kan du också komma på andra former.

Designa påskägg med självhäftande papper - trianglar av glitterpapper

Täck ägget med trianglar

Gör påskkort med barn som enkla slöjdidéer för påsk för unga och gamla

Påskhantverk för barn – kaniner av ull

Gör påskkort med barn med kaninsilhuetter och färgglada ulltrådar

Eller vad sägs om att använda ulltrådar för att göra en påskhare med barn? Det är verkligen färgglatt och ger alla den perfekta vårstämningen, men självklart kan du också välja ett påskägg istället för kaninen. Det fungerar så enkelt:

 • Kartong för kortet (eller annat robust papper)
 • vitt papper
 • Ull i valfri färg
 • mall
 • penna
 • Lim
 • sax

Klipp ull och klistra den på kortet med silhuetten av en kanin

Skriv ut och klipp ut mallen. Ta det vita papperet och mät mitten på långsidorna, som du sedan markerar med en penna. Överför kaninen till höger. Klipp ulltrådar som är längre än kaninens bredd och vik ihop dem i önskad färggradient. Applicera sedan lim på kaninen och bred ut ulltrådarna över den. Arbeta snabbt så att limmet inte torkar i förtid eller arbetar i sektioner.

Överför sedan kaninen till den andra halvan av papperet också och skär ut insidan. Vik sidan så att öppningen vilar på ulltrådarna och dessa förblir synliga genom öppningen. Limma ihop de två pappershalvorna. Nu kan du fästa kaninen på ett kort.

Gör påskkort med barn – mallar:

för kaninerna.

för påskägg.

Gör hantverk med papper till påsk – gratulationskort med silhuetter på en ispinne

Dekorera påskharen och kycklingen på en ispinne med band

Med de givna silhuetterna för tryck eller med ditt eget val kan du också göra dessa vackra påskkort med barn. Motiven på skaftet kan också tas bort från kortet efter att ha getts bort dem och användas för dekoration. Till exempel ser de väldigt vackra ut som blomknoppar i krukor. Hantverksidén för barn på påsk är så enkel:

 • vitt papper som du kommer att skriva ut schablonerna på
 • Kartong till kortet, vit eller färgad efter önskemål
 • Färgat papper
 • isglasspinnar
 • tejp
 • valfria pärlor
 • Sax och skärare (boxkniv eller vass kökskniv)
 • Lim

Gör dina egna påskkort med mallar med barn - kanin och fågelunge på en pinne

Först och främst kan du göra pluggarna för påskkorten med barnen. Skriv ut och klipp ut silhuetterna. Överför dem till det papper du vill ha och klipp ut dem också. Applicera sedan lite lim på en av ändarna på en stjälk och limma skaftet till mitten av ett motiv. Vänd det mottagna kontakten och dekorera fronten med ett band. Limma först tejpens två ändar på skaftet och skapa en ring. Limma sedan mitten av tejpens ovansida på samma sätt. Detta skapar öglor på båda sidor. Du kan också dekorera limspetsen med en pärla eller en strass.

Hantverksinstruktioner för kreativ dekoration för gratulationskort till påsk - gör din egen plugg

Dina kontakter är nu klara och behöver bara fixas till kortet. Gör kortet ur kartongen: Skär isär papperet i mitten av långsidorna och vik sedan de resulterande mindre rektanglarna i mitten igen på längden. Gör sedan två små korsningar på framsidan som löper parallellt med varandra. Var noga med att inte skära ryggen också. Du kan placera en skärbräda eller liknande föremål mellan framsidan och baksidan för skydd. Sätt i kontakten genom dessa fack. komplett!

Gör påskkort för barn med motivsax – glada regnbågspåägg

Gör påskkort med barn - påskägg med färgglada pappersremsor

En liknande idé till ullkaninerna från exemplet ovan är dessa regnbågsägg, som är gjorda av pappersremsor. Du kan klippa normala remsor med en vanlig sax (eller köpa dem färdiga), men med motiv sax som i exemplet ser det mycket bättre ut, tycker du inte? Gillar du en sån här modell? Så här kan du göra påskkorten med barn:

 • Färgat papper
 • normal och motiv sax
 • lim stift
 • valfritt motivstans för små accenter
 • Mall för ett ägg

Klipp ut remsor av färgat papper med motiv sax och klistra fast dem

Vik det färgade papperet en gång för att skapa ett gångjärn. Med hjälp av en stencil eller frihand ritar du ett stort påskägg på framsidan och skär ut insidan. Klipp nu ut remsor av det färgade papperet med motiv sax. Du kan också stansa några av remsorna och hörnen på kortet med en motivstans för att lägga till några accenter här och där med påskmotiv.

Gör gratulationskort till påsk av papper själv - lätt idé för barn

Vänd upp kortet och applicera lim på insidan av kortet runt ägget. Nu kan du limma de förberedda remsorna gradvis från botten till toppen över öppningen och designa valfri färggradient. Det är bäst att tänka på detta i förväg och sätta ihop remsorna så att du kan arbeta med limmet snabbare senare. Remsorna som sticker ut på sidorna efter limning kan helt enkelt klippas av och sedan är du klar. Du kan också välja andra motiv när du gör dessa påskkort med barn.

Påskmotiv gjorda av cirklar eller med en gaffel

Barnvänliga hantverksidéer för påsk med papper och färg

Det är bra om barnen använder påskhantverket för att öva på saxen, men skulle det vara snabbt och enkelt eller om du gör påskkort med små barn, är en stans det perfekta alternativet. Med en enkel cirkulär stans kan du pilla med de söta kycklingarna och hönsen från exemplen ovan för att dekorera gratulationskort med dem. Men en rolig brud kan också trollas fram med en gaffel. Eftersom dessa hantverk är så enkla är de också underbara att använda när man gör ett påskkort i grundskolan.

Tinker påskkort med barn med cirkulära slag

Gör kyckling och kycklingar från en papperscirkel

Om du vill göra dessa påskkort med barn, slå en cirkel av vitt eller gult papper och skär det var som helst upp till mitten. Vik sedan höger sida över till mittlinjen (en fjärdedel av cirkeln, så att säga). Detta ger dig kycklingen / kycklingens rygg och svans och vingar samtidigt. Limma cirkeln på kortet, klipp ut en näbb och vid behov en kammkam av papper och limma fast dem också. Använd sedan en tusch för att rita benen och ögonen och, om du vill, en äng.

Med cirkel och hjärtslag

Gör påskmotiv med en motivpuncher för cirklar och hjärtan

Eller vad sägs om den här idén om du gör motiv till påskkorten med barn? En hjärtslag kan också användas för vingar och svans. Slå först ut en cirkel och skär den på mitten. Du får kropparna för två kycklingar eller tuppar. Du behöver ett och ett halvt hjärta för svansen: du kan skära den första lite i mitten så att utbuktningarna blir smalare. Lim halva hjärtat mellan dessa två utbuktningar. Skär sedan ut tuppkammen och näbben, klistra allt på kortet och rita ögon och ben.

Tinker påskkort med barn – kycklingar med en gaffel

Designa en brud med färger och en gaffel som motiv för påskkortet

Lägg gul akryl eller annan ogenomskinlig färg på en plast- eller pappersplatta och doppa en plastgaffel i färgen. Gaffeln förvandlas till en stämpel som du använder för att överföra färgen till kortet på ett cirkulärt sätt. Gaffelns tänder skapar en fluffig fjäderklänning. När färgen har torkat kan du limma på googly ögon (eller måla dem) och rita ungen. Om du gör påskkort med barn med hjälp av en gaffel kan andra djur också designas. Till exempel kan du stämpla ett får med vit färg på en mörk bakgrund.

Färgglada påskägg med mjukpapper

Gör påskkort med barn - skrynkla silkespapper och klistra det på motivet

Vävnadspapper är underbart att arbeta med och många olika hantverk är möjliga med detta känsliga papper. Detta påskägg är idealiskt även för småbarn, eftersom en förälder kan förbereda kortet och barnet bara behöver limma det. Så här kan du göra dessa typer av påskkort med barn:

Vackert hantverk för vår och påsk - påskägg av silkespapper

Vik hantverkskartong av valfri färg i mitten för att göra ett utfällbart kort. Med hjälp av en stencil eller fri hand ritar du ett påskägg på framsidan (men bakifrån) och skär ut insidan. Stäng kortet igen och spåra äggets kontur för att överföra det till insidan av ryggen också. Därefter kan ägget utformas i valfri färg med vriden silkespapper. Lägg till exempel lim på ett litet område, låt barnet limma och applicera sedan lim på nästa avsnitt.

Du kan hitta en mall för detta ägg här.