Tinker trädgårdsdekorationer med barn – 7 hantverksinstruktioner för kreativa fritidsaktiviteter

Även om många blommor förmodligen pryder din trädgård på sommaren skadar det inte att ta lite tid med barnen och genomföra fantastiska DIY -trädgårdsdekorationer. Barnen kommer inte bara att ha mycket roligt med hantverk, utan kommer också att kunna stolt beundra dina verk i trädgården efteråt. Från blomnålar och vindspel till väderkvarnar, det finns verkligen många sätt att skapa något dekorativt. Vi har letat efter och hittat några sådana idéer för dig, så att du kan komma igång direkt och göra underbara trädgårdsdekorationer med barn.

Tinker trädgårdsdekorationer med barn – återvinn kronhuvor för blompluggar

Tinker trädgårdsdekorationer med barn - färgglada blomproppar gjorda av flasklock

Eftersom spetsiga och vassa metallkanter kan uppstå med vår första idé är den mer lämplig för äldre barn, eftersom de kan arbeta mer noggrant. Så småbarn bör prova ett annat projekt. Speciellt målningen kommer att vara mycket roligt för de små, medan klippningen kan göras av en vuxen beroende på barnens ålder. Om du vill göra dessa pluggar som trädgårdsdekorationer med barn behöver du dessa saker och fortsätta enligt följande:

 • Kapsyler
 • Tång för skärning av metall (t.ex. sidoskär)
 • tång
 • Spray eller annan färg (lämplig för utomhusbruk)
 • robust tråd
 • starkt lim

Skär metalllocket med en tång för kronblad

Rengör flaskhylsorna väl med tvålvatten och låt dem torka. Skär sedan kanten flera gånger med tång – alltid där det finns en veck eller varannan veck. Du kan sedan böja de resulterande kronbladen i valfri riktning med en tång. Sedan kan varje kronlocket sprutas eller målas efter önskemål.

Så snart färgerna har torkat väl, skär bitar av valfri längd från tråden och lim dem på baksidan (båda sidorna av flasklocket passar som framsidan – valet är ditt). När limmet har torkat kan pluggarna fastna i sängen eller i en blomkruka.

Du kan också göra en blomma av en snittad och en intakt kronhatt som trädgårdsdekoration med barn. För att göra detta målar du dem helt enkelt efter önskemål och klistrar helt enkelt det intakta kronlocket på det andra, som visas på bilden ovan.

Gör trädgårdsdekorationer med barn – pluggar av plastblommor

Skär i en plastkopp, baka den och lägg en kebabspett på den

Du kan också göra vackra pluggar av plast. Använd helt enkelt plastkoppar för detta. Detta är ett bra sätt att återvinna muggarna efter en fest efter att du har tvättat bort dem. Hur kan du göra denna trädgårdsdekoration med barn? Vi ska förklara det nu!

 • klara plastmuggar
 • Filtspetspennor
 • Shish kebabspett
 • varmt lim
 • sax

Om du vill göra denna trädgårdsdekoration med barn, värm först ugnen till 180 grader och måla sedan kopparna med tuschpennorna (glöm inte botten). Som alltid är barnen fria att använda sin fantasi. För att förhindra att barnen blir smutsiga händer är det också lämpligt att måla insidan av muggen, men du kan också bestämma det själv. När muggen är målade, använd sax för att klippa av den hårda överkanten. Skär sedan i varje kopp med ungefär lika stora intervall.

Gör blommor som trädgårdsdekorationer med barn av plastkoppar och med tuschpennor

Klä en bakplåt med aluminiumfolie och fördela de förberedda kopparna på den. Ställ in plåten i ugnen i 2 till 5 minuter och titta noga på kopparna under denna tid så att du inte låter dem ligga kvar för länge. Kanterna ska nu långsamt mjukna och börja krulla utåt. Ta ut muggen ur ugnen och låt dem svalna väl. Sedan kan du använda det heta limet för att fästa spettarna på baksidan och dekorera trädgården med de färdiga pluggarna.

Uppmärksamhet: Se till att det finns god ventilation under hela gräddtiden, eftersom plast avger ångor som inte är särskilt hälsosamma. Så det är bäst att öppna fönstren och be barnen att lämna rummet under denna tid, eller åtminstone inte att vara kvar för länge.

DIY trädgård dekoration upcycling med gamla bilder

Gör ett tapphjul av självmålade bilder som trädgårdsdekoration med barn

Är dina barn också otroligt kreativa och har redan samlat en stor hög med fantastiska, målade bilder? De är alldeles för bra för att bara ligga i garderoben och det finns trots allt inte så mycket plats på kylskåpet. Vad sägs om du bara använder dem och gör vackra trädgårdsdekorationer med barn? Naturligtvis kan du också måla helt nya bilder speciellt för projektet eller bara använda färgat papper om de andra är för dåliga för dig. Hur som helst kommer de små att ha mycket roligt medan de arbetar!

 • bilder
 • sax
 • Tummen
 • Träpinne eller tråd
 • valfritt hålslag

Hantverksinstruktioner för färgglada papper väderkvarnar för att dekorera trädgården

Om du vill göra trädgårdsdekorationerna med barn, förbered först papperet. Måla den hur du vill eller klipp den direkt om den redan är klar. Du behöver pappersrutor med en storlek på 10 eller 12 cm. Vik sedan varje ruta halvt diagonalt och igen i andra riktningen. Dessa rader ska hjälpa dig att klippa in nu. Skär nu i papperet längs vikarna, skär inte till mitten, men till ett avstånd av cirka 1 till 1,5 cm.

Ta sedan ett av de lösa vänstra hörnen och böj det till mittpunkten (vik inte!). När du har samlat alla hörnen i mitten, stansar du mittpunkten genom alla lager och sätter en tumsticka genom hålet. Vänd tapphjulet, placera träpinnen eller tråden mellan ändarna på tummen och böj runt pinnen. Du kan sedan visa konstverket i trädgården. Du kan göra denna trädgårdsdekoration med barn när det är dåligt väder eller på en barns födelsedagsfest.

Cool vinthund med lerkrukor och pärlor

Använda blomkrukor för vindspel - en hantverksidé för barn i alla åldrar

Mycket stänk med färg och trådpärlor – det finns helt enkelt ingenting om det här projektet som barnen inte kommer att bli entusiastiska över. Lerkrukorna får ett fantastiskt marmorutseende, medan pärlhalsbandet senare kommer att ge trevliga ljud i vinden. Hur är vinthunden gjord? Designen kan variera beroende på din smak. Vi kommer dock att visa dig en variant med marmoreffekt, så att du sedan kan göra en sådan trädgårdspynt själv med barn.

 • Lerkruka
 • vattentät sladd (t.ex. tillverkad av syntetiskt läder)
 • Pärlor
 • Akryl eller andra lämpliga färger (perfekt för att använda upp rester)
 • 2 tätningsringar
 • valfri vattentät spray för tätning
 • Bakplåt eller platt bricka med underlag
 • sax

Vindspel som en trädgårdsdekoration med barn pyssla med lerkruka och pärlor

Klipp så många snören som du vill och knyt en knut i ena änden av varje. Nu kan barnen trä pärlorna. Det bör dock fortfarande finnas ledigt utrymme för bindning. Ställ de färdiga kedjorna åt sidan. Klä ett ark eller bricka med en matta och lägg grytan upp och ner på den. Ta den första färgen och låt den spilla över grytan. Sedan kan du applicera nästa och så många fler du vill. Om du är nöjd med hur det ser ut, låt färgerna torka ordentligt. Du kan också försegla det efteråt och låta detta lager torka också.

Knyt nu strängen till den första ringen, trä sedan den genom grytans dropphål och knyt en knut igen på den andra ringen på andra sidan. Detta förhindrar att pärlhalsbandet glider igenom. Bind nu den återstående änden av kedjorna i en ögla så att vinthunden kan hängas i trädgården.

Tinker windock som trädgårdsdekoration med barn

Gör vindstrumpor själv med burkar och remsor av tyg eller band

En DIY trädgårdspynt för barn kan inte vara enklare! Allt du behöver är en tom burk, som du också kommer att ta bort botten från, och massor av färgglada band eller tygremsor av samma längder, färger och lim. Om du har allt tillsammans kan du redan göra trädgårdsdekorationerna med barn.

Måla plåtburkar med akryl och återvinn rester av tyg

Du kan måla burken i valfri färg och med alla mönster och motiv. Så snart färgerna har torkat kan du också göra svansen för trädgårdsdekorationer med barn. För att göra detta, limma bara band eller tygremsor längs insidan av burken. Lämna ett band, vars ändar du limer in i den andra öppningen på burken för att skapa ett handtag för att hänga. Dekorationen till trädgården är klar!

Trädgårdsdekoration DIY – krukor av mjölkkartong

Måla vita mjölkkartonger och rita motiv och mönster med tuschpennor

En annan söt idé för en DIY trädgårdsdekoration för barn är sådana cachepots, som kan utformas på väldigt olika sätt. Dina barn kommer garanterat att ha några bra idéer. Oavsett om djur gillar en groda, ett ansikte med hatt eller en enkel sicksack- eller vågig kant spelar ingen roll-gör-det-själv-trädgårdsdekorationerna kommer inte bara att locka allas uppmärksamhet, utan är också underbart lämpliga som presenter. Har ditt barn en egen växt att ta hand om? Lägg dem sedan i den självgjorda planteringen också! Så här kan du göra terrassen och trädgårdsdekorationerna med barn:

 • Mjölkkartong
 • sax
 • Akryl
 • Penna, tuschpenna och / eller andra ritredskap

Växtkrukor av mjölkkartonger för balkongen, trädgården eller terrassen med roliga motiv

Öppna mjölkkartongen genom att skära upp toppen. Rengör dem sedan noggrant med tvål och tvättmedel. Det är viktigt att ta bort eventuella mjölkrester, annars börjar det lukta efter kort tid. Sedan kan mjölkkartongen skäras efter önskemål, beroende på vilket motiv du valt. Till exempel, för grodan, skär tre sidor rakt medan du lägger till två halvcirklar till den fjärde för ögonen. Kom på något fint!

Plastflaskor och mjölkkartonger för hemlagade och målade cachepots

Sedan kan du applicera ett baslager med vit färg (eventuellt en andra så snart den första har torkat). Sedan kan du måla vilken yta som helst med ljusa färger. Kom ihåg att ge färgerna lite tid att torka efter varje lager innan du går vidare till en annan. Låt allt torka ordentligt över natten och lägg alla växter i krukan.

Plastflaskor är också lämpliga om du vill göra cachepots som trädgårdsdekorationer med barn.

Gör DIY trädgårdsdekorationer själv – julgransbollar med en skillnad

Julgransbollar att dekorera på sommaren med blommor och dekorativa stenar

Har du fortfarande några av dessa genomskinliga julgranskulor kvar för hantverk från vintern? De är perfekta för absolut varje säsong, eftersom du kan fylla dem med alla möjliga saker. Så du kan naturligtvis göra en sommardekoration med barn med dem. Om du inte har en längre, köp bara nya, samla ihop lämpligt material och låt dina barn bli kreativa. Färgglada stenar, självmålade småstenar, blommor (riktiga eller konstgjorda), pärlor, strass och i princip allt som är vackert färgglatt och påminner om sommaren är perfekt för att fylla bollarna. Sedan kan de hängas på ett träd, baldakin, pergola eller i andra områden.

Tinker trädgårdsdekorationer med barn - bra och enkla hantverksidéer för de små