Tinkering med fjädrar: tips och 13 kreativa DIY -projekt

Tinkerfjädrar dekorerar kreativa idéer

Fjädrar har alltid fascinerat och inspirerat människor. Genom fåglarnas flykt är de en symbol för lätthet och anses till och med vara budbärare i efterlivet. Fjädrar har olika betydelser i olika kulturer och är också ett populärt tatueringsmotiv. Det är känt att indianerna och indianerna i synnerhet inte bara bar fjädern som smycken, utan också använde den som en ära. Även bland de gamla egyptierna, kelterna, romarna och buddhisterna hade fjädrar en hög symbolisk kraft och betraktades som ett tecken på helighet. Idag är de fluffiga bitarna särskilt imponerande på grund av sitt dekorativa utseende. Mjuka, filigran och ljusa, de finner en dekorativ användning och är perfekta för fantasifulla DIY -projekt. Ta reda på vad du kan göra med fjädrar i det här inlägget.

Tinker med fjädrar: dekorera fjädern

Tinker fjädrar målar färger DIY idé

Fjädrar finns i alla former, storlekar och färger. Du behöver inte plocka en fågel för att få några. På hantverksområdet är utbudet enormt. Du kan välja lämplig typ och färg beroende på hantverksarbetet. Hantverksfjädrar är perfekta för fantasifulla hantverksprojekt som masker, smycken och dekorationer. På nolltid får påskdekorationer, karnevalskostymer eller masker en ny visselpipa.

Tinkerfjädrar dekorerar guldglitter

Struts- och påfågelfjädrarna är särskilt populära för olika hantverk. De är magnifika och kända för sin fina, mjuka konsistens. Det används ofta för att dekorera kläder och smycken, vilket ger dem en speciell charm. Indiska fjädrar är å andra sidan långa, smala och stabila. Dessa är perfekta för huvudbonader, som de som indianerna själva gjort eller annat hantverk där stabilitet är hög prioritet. För små DIY -projekt finns ett brett urval av dekorativa typer som chinchilla, tupp, gås och marabufjädrar.

Tinker fjädrar vitguld skimrar väggdekoration drömfångare

Beroende på hantverksprojektet kan du välja fjädrar i rätt storlek och färg. Alternativt kan vissa nibs, särskilt de vita, färgas. Det är bäst att använda vattenbaserade akrylfärger. Applicera helt enkelt detta på varje sida med en pensel eller, alternativt, spray med en lämplig sprayfärg. Du kan täcka hela fjädern eller bara en del av den med glitter. Fördela först lite transparent lim jämnt och strö sedan glitter över det. Låt limmet torka helt och damma bort överflödigt glitter.

Tinker med fjädrar: drömfångare

Tinker fjädrar drömfångare idé vacker dekoration

Indianer trodde att en drömfångare kommer att ge dig lugn sömn och fånga mardrömmar och onda andar. Om det indiska kultföremålet verkligen har magiska krafter är kontroversiellt, men en drömfångare ser väldigt dekorativ ut och är en vacker prydnad för sovrummet. Dessutom är det inte alls komplicerat att göra en drömfångare själv. Klassiskt sett ingår pärlor, fjädrar och andra dekorativa element i drömfångaren.

Tinker med fjädrar: DIY glasboll med påfågelfjäder

Fjädrar tinker DIY dekoration glasboll transparent påfågel

Med fjädrar kan du göra en vacker dekoration varje säsong. Du kan fylla genomskinliga glaskulor med fjädrar och hänga dem på julgranen eller fästa dem på en gren till påsk. När du väljer bollar och fjädrar bör deras storlekar samordnas.

Tinker fjädrar påfågel glas boll dekoration

Tinker med fjädrar: krydda kulspetspennor

Gör fjädrar DIY pennor dekorera påfågel

Tidigare skrev folk med gåsfjädrar och bläck. Inspirerad av detta mödosamma hantverk kan du göra en modern nib genom att helt enkelt fästa en vacker nib till en konventionell kulspetspenna. För att hålla pennan osynlig kan du slå in den med varmt lim och ett fint dekorativt band.

Tinker fjädrar pennor krydda dekorera idé

Det här hantverksprojektet för en slags pennpinne kommer säkert att fascinera de yngsta skriventusiasterna. Det är också en bra idé för en fin hemlagad present.

Tinker med fjädrar: dekorera påskägg med fjädrar

Fjädrar tinker ägg påsk enkel idé

I vardagen är fjädrar främst förknippade med höns, kycklingar och fåglar i allmänhet. Det som också tillhör det är äggen. En bra dekorationsidé för den sista minuten är att helt enkelt dekorera påskäggen med fina, fluffiga fjädrar. För detta är det bäst att bara välja vita ägg och sticka den mjuka fjädern direkt på den med lite transparent pasta.

Tinker med fjädrar: design presentförpackning kreativt

Tinker fjädrar Krydda presentförpackningen

För att krydda enkla presentförpackningar eller för att kreativt presentera en originalgåva kan några färgglada, fluffiga fjädrar läggas perfekt till. Fäst bara dem i slutet när du knyter presenten snyggt.

Tinker med fjädrar: känslig dekoration

Fjädrar tinker rosa dekoration ballonghårstillbehör

Med några fluffiga fjädrar kommer du att kunna förvandla alla föremål till ett riktigt smycke. Detta kan användas för att krydda tråkiga accessoarer, kläder och skor och förvandla dem till särskilt eleganta bitar på nolltid. Med liten ansträngning kan du ge den enkla dekorationen för ett bröllop eller en tjejfest en viss visselpipa genom att sätta in fjädrar på olika sätt. Du kan lita på känsliga nyanser som vit, rosa eller persika och naturligtvis mycket glitter.

Tinker med fjädrar: DIY fashionabla smycken

Fjädrar pysslar smycken som gör samma idé örhängen

Fjäderutseendet är för närvarande mycket populärt. Vi möter fjädermönster, tryck och grafiska element med fjädrar eller riktiga överallt. Fjädrarnas filigrana utseende och deras olika former, färger och storlekar gör dem särskilt lämpliga för alla hantverk och speciellt för DIY smycken. För fjädersmycken bör du först och främst välja några fantastiska fjädrar som har en intressant färg. Påfågelfjädrar kompletterar perfekt ett elegant kvällslook och ser väldigt extravagant ut. Liten fjäder med kontrasterande färger, till exempel svartvitt eller brunt och vitt med prickar eller ränder, kan smakfullt kombineras med vardagskläder.

Gör DIY -örhängen med påfågelfjädrar

Fjädrar sminkar smycken gör dig själv örhängen påfågel

När du gör fjädersmycken är det kanske den mest komplicerade aspekten att fästa fjädrarna. Med lite tålamod och med hjälp av superlim och presspärlor kan du göra det utan problem. Fixera fjädern i presskulan med en droppe superlim och tryck den sedan platt med en tång. Crimpkulor är gjorda av metall och kan dras på tråd eller nylonsladd och tätt stängda med tång. Så här fästs mycket fina smycken.

Tinker med fjädrar: krydda kläder och skor

Tinker fjädrar klädnad topp krydda svart

Med fjädrar kan du krydda enkla, tråkiga kläder och skor och göra dem till riktiga blickfång utan större ansträngning. Strutsfjädrar är särskilt lämpliga för detta. De är lätta, fina, fluffiga och ser väldigt eleganta ut. De är inte bara tillgängliga individuellt, utan också på ett måttband eller i form av en fjäderboa, vilket gör dem lättare att fästa.

Krydda skor med fjädrar

Gör fjädrar skor krydda leopard

För att krydda skor med fjädrar, skaffa en fjäderboa i valfri färg som passar skorna. Du behöver bara två små bitar av fjäderboa. Du behöver också två små hantverksklämmor. Fäst nu fjädrarna mycket försiktigt med hjälp av varmt lim så att inga fula limrester blir kvar och förstör det vackra utseendet.

Krydda jeans med marabufjädrar

Fjädrar tinker jeans byxor svart dekorera krydda idé

Om du vill krydda vanliga baskläder får du helt enkelt strutsfjädrar på ett band. De finns i mätaren i olika färger och är mycket enkla att sy. Du behöver inte ens en symaskin och kan helt enkelt sy fast fjäderbandet på fållen på insidan av respektive plagg för hand.

Tinker fjädrar jazz up jeans dekorera

På så sätt kan du förvandla de enkla jeansen, byxorna, klänningarna eller topparna till riktiga blickfång. Du måste bara vara uppmärksam senare när du tvättar och det är bättre att inte tvätta fjädern i tvättmaskinen. Handtvätt rekommenderas här.

Tinker med fjädrar: chica accessoarer för kvinnor och män

Fjäders tinkerhatt kryddar blåbrunt

Vackra fjädrar kan förvandla alla blygsamma tillbehör till en bit. Du kan krydda ditt utseende på nolltid med bara en stor fjäder med distinkt färgning eller dekorera överdådigt en del av klädseln med flera små fjädrar.

Fjädrar tinker fluga slipsar män extravagant idé svart

Fjädrar kan också integreras i herrgarderoben som anmärkningsvärda detaljer och eleganta accenter för speciella tillfällen. Här presenterar vi ett fantastiskt smoking -tillbehör – en klassisk svart fluga dekorerad med skimrande mörka fjädrar.